Greitai ir paprastai paruošiamas sumuštinis su tunu išgelbės ne vienoje situacijoje. Kai reikia kažką įsidėti į pietų dėžutę, suplanuoti užkandžius išvykai ar piknikui. Sumuštinius su tunu suvalgykite tą pačią dieną.
kaparėliai
71 straipsnių
Užkandžius su tunu gaminkite tiek kasdienai, tiek šventėms. Paprastai trapios tešlos užkandžiai būna vieni geidžiamiausių. Beje, tokius užkandžius su tunu pagaminsite gana nesudėtingai.
Jei nusibodo įprasta sumuštinio forma, gaminkite triaukštį sumuštinį su tuno užtepėle. Traški duona ir be galo gardi tuno užtepėlė kuria nuostabų skonių derinį. Sumuštinį su tuno užtepėle gaminkite ir šventėms.
Pirmiausia šie tortilijų suktinukai patrauks akį – dėl rožinės spalvos. Na o paragavus šio užkandžio sustoti nesinorės. Tortilijų suktinukus prieš patiekdami palaikykite šaldytuve.
Pasigaminti menkės suvožtinių patiks tiems, kas labai pasiilgo vasaros ir iškylų. Nors įprasta suvožtinius gaminti su mėsa, įsitikinsite, kad su žuvimi – itin gardus užkandis. Patiekite suvožtinius dar karštus.
Krepšeliai su lašiša – užkandis, reikalaujantis kruopštumo, bet atrodantis itin elegantiškai. Puikus derinys, tiksiantis ir šeimos puotai. Krepšelius su lašiša gaminkite ir didžiosioms metų šventėms.
Aštrios bandelės – labai lengvas receptas. Tai puikus užkandis aštrumo mėgėjams. Aštrias bandeles patiekite dar šiltas.
Jautienos tartaras – patiekalas ne tik gurmanams. Šį užkandį paruošite gana nesudėtingai. Puoškite jautienos tartarą krapų šakelėmis, apšlakstykite aliejumi.
Avinžirniais ir ožkų sūriu įdarytos paprikos – puikus sprendimas nevalgantiems mėsos ar norintiems lengvesnio patiekalo. Neabejojame, kitokios įdarytos paprikos jus sužavės. Iškeptas avinžirniais ir ožkų sūriu įdarytas paprikas apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
Dvigubas sūrainis – dvigubai daugiau skonio. Gaminkite namuose sotiems pusryčiams ar net pietums, ruoškite į vakarėlį susirinkusiems draugams, mėgaukitės iškyloje. Dvigubas sūrainis tinka visur.
Sumuštinis su jautienos tartaru – gurmaniškas patiekalas.Tinka ir pusryčiams, ir vakarienei. Sumuštinį su jautienos tartaru pateikite su daržovėmis.
Karštas patiekalas, kurio gaminimui sugaišite vos 10 minučių, – kiaulienos kepsneliai su parmezano sūriu. Pikantiško skonio jie patiks ieškantiems kiek neįprasto recepto. Iškeptus Kiaulienos kepsnelius apibarstykite tarkuotu parmezano sūriu ir kaparėliais.
Ar gali būti kas paprasčiau, nei pasigaminti krabų lazdelių mišrainė su obuoliais ir salierais. Vos po 5 minučių jau mėgausitės turtingo skonio patiekalu. Krabų lazdelių mišrainę su obuoliais ir salierais puoškite smulkintomis petražolėmis.
Velykinis keptas kiaulienos vyniotinis, ko gero, bus ant kiekvieno švenčių stalo. Yra įvairiausių vyniotinio receptų, o šiandien dalijamės tokiu, kurio galimai dar nebandėte. Velykinį keptą kiaulienos vyniotinį papuoškite petražolėmis.
Saulėje džiovintų pomidorų užtepėlė patiks ir gurmaniškų skonių ieškotojams. Tokią užtepėlę galima patiekti ir su žaliomis pjaustytomis daržovėmis. Saulėje džiovintų pomidorų užtepėlė tikrai patiks visiems ją ragaujantiems.
Vištienai paruošti – šimtas įvairausių būdų, o šiandien kviečiame gaminti vištienos krūtinėlę, įdarytą saulėje džiovintais pomidorais. Minkšta mėsytė, gardžiame grietinėlės padaže. Iškepusią vištienos krūtinėlę, įdarytą saulėje džiovintais pomidorais, papuoškite baziliko lapeliais.
Salotos su tunu – vienas iš tų patiekalų, kur paruošiama, kaip sakoma, per mirksnį. Gaivumo suteiks šviežių ir rauginų daržovių derinys. Gardinkite salotas su tunu druska ir pipirais.
Salotos su vištiena – ir kasdienai, ir šventėms. Šis patiekalas yra puikus sveiko maisto pavyzdys. Tad verta kuo dažniau artimuosius lepinti salotomis su vištiena.
Jei planuojate gaminti Cezario salotas, jums neabejotinai reikės šio padažo. Antraip rezultatas bus ne toks, kokio tikitės.
Pasigaminkite Cezario padažą ir jūsų pateikalas įgaus nuostabų skonį. Įsitikinsite, kad su Cezario padažu tiek daržovių, nei vištienos gaminiai yra ypatingai skanūs.