Takai – meksikietiškos virtuvės simbolis, atspindintis šio krašto skonių, spalvų, tekstūrų įvairovę ir margumą. Meksikiečių teigimu, yra daugiau nei 20 tūkstančių takų receptų. Tokia takų receptų gausa tik įrodo, kad šis patiekalas – ne tik lengvai pagaminamas ir skanus, bet ir suteikiantis progą im...
Karšti užkandžiai
521 straipsnių
Paprastai šiems pyragėliams su grybais minkoma tešla. Tačiau, kad būtų greičiau, ją galima pakeisti šaldyta sluoksniuota tešla. Patiekite pyragėlius su grybais su padažu arba valgykite vienus.
Virtus chinkalius žino visi kartvelų virtuvės gerbėjai, o štai keptų chinkalių receptu dalijasi virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks. Nuostabus patiekalas tikrai nepaliks abejingų. Mėgaukitės keptais chinkaliais tiek pietų ar vakarienės, tiek vakarėlių metu.
Apkepėlių su čiorizu receptas itin pravers, kai stinga laiko. Mat gamindami šį patiekalą sugaišite vos 20 minučių. Apkepėlės su čiorizu tiks pusryčiams, vakarienei ar ruošiantis iškylai.
Picos kamuoliukai patiks tiems, kas ieško naujų idėjų užkandžių stalui. Jei tik turite šaldytos picos tešlos, procesas bus itin paprastas ir greitas. Garantuojame – picos kamuoliukai tikrai susilauks valgytojų dėmesio.
Prancūziškas batonas su mini mocarelos gabaliukais gali tapti stebėtinai puikiu užkandžiu. Itin paprasta pagaminti, tad šis receptas gelbės ir tada, kai visai neturite laiko. Prancūziškas batonas su mini mocarelos gabaliukais skanus tiek karštas, tiek atvėsęs.
Greitai pagaminamas karštas užkandis – tortilijos su įdaru. O jis gali būti kokio tik užsigeidžiate – daržovių, mėsos ar pan. Šįkart tortilijų receptas su mėsos įdaru.
Susikurti namuose iškylų dvasią padės čiabatos sumuštinis su kiaušiniu. Pasijusite lyg būtumėte prie laužo ir lauktumėte itin gardžių pusryčių. Tiesa, sotų čiabatos sumuštinį su kiaušiniu gaminkite ne tik pusryčiams ir, žinoma, valgykite nelaukdami, kol atauš.
Tokios bandelės su pesto padažu tiks ir iškylai, ir vakarėliui, ir darbo priešpiečiams. O pagaminamos itin greitai – vos per 15 minučių. Bandelės su pesto padažu ir kumpiu skanios tiek karštos, tiek atvėsusios.
Ruošiantis į pikniką labai pravers prancūziškas batonas su česnakiniu sviestu. O kad būtų dar gardesnis, jį praturtinkite rozmarino aliejumi. Prancūziško batono su rozmarino aliejumi gamyba užtruks vos kelias minutes.
Norintiems karštų užkandžių virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks rekomenduoja pasigaminti tortilijų su kiaulienos šašlyku. Bus itin sotu ir tikrai gardu, netrūks jokių skonių. Tortiliją su kiaulienos šašlyku valgykite, kol karšta, – bus labai skanu.
Jautienos faršu užkeptos tortilijos gali tapti itin sočiu užkandžiu ar net pagrindiniu patiekalu, ypač, jei laiką leidžiate lauke, gamtoje. Skaniausios jautienos faršu užkeptos tortilijos, kol karštos.
Sūrio rutuliukai – receptas ieškantiems užkandžių. Traškūs iš išorės ir tąsūs viduje – toks užkandis patiks daugeliui. Sūrio rutuliukus valgykite šiltus, bet skanūs ir atvėsę.
Kai karšta, norisi lengvesnių užkandžių, ir čia puikiai tiks baklažanų suktinukai. Gaivaus skonio suktinukai idealiai tinka vasariškam stalui. Baklažanų suktinukus puoškite petražolių lapeliais.
Koks vasaros sezonas be grilintų bulvyčių su naminiu garstyčių majonezu. Virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks dalijasi patarimu, kaip išgauti vaiskiai oranžinę bulvyčių spalvą. Bulvytes su naminiu garstyčių majonezu valgykite, kol karštos, tačiau jos gardžios ir atvėsusios.
Surenkite draugams ar artimiesiems vakarėlį ir pavaišinkite takais su krevetėmis. Lengvas ir gaivus užkandis yra tai, ko norisi kaitrią dieną. Takus su krevetėmis valgykite iškart.
Šis daržovių ir jautienos užkandis pravers daugeliu atvejų – jį galima patiekti pietums ar vakarienei, įsidėti į pietų dėžutę ar neštis į pikniką. Sotų pyragą pjaustykite gabalėliais – tai bus lyg čeburekas, tik be riebalų. Daržovių ir jautienos užkandis gardus ir karštas, ir atvėsęs.
Kviečiame pasigaminti pyragą iš vis labiau populiarėjančios filo tešlos. Paruošite gana nesudėtingai ir greitai, o skonis vertas 10 balų! Skaniausias filo tešlos pyragas, kol karštas.
Tortilijos mėsainis – paprastai ir greitai paruošiamas užkandis. Tai labai sotus ir maistingas patiekalas su visu kalnu daržovių. Tortilijos mėsainį patogu gaminti ir išvykoje.
Nuostabus dalykas tos mini užkepėlės su grybais – tinka tiek pusryčiams ar vakarienei, tiek įsidėti į pietų dėžutę ar neštis į pikniką gamtoje. Užkepėlės minkštos ir itin turtingo skonio, tad abejonių nėra – tikrai patiks!