Kai nėra laiko, kai norisi lengvo, bet labai gardaus patiekalo, gaminkite kepintus brokolius su sūriu ir riešutais. Tai greitas ir itin paprastas receptas. O kad būtų dar paprasčiau, virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks parodys greitą būdą, kaip pasmulkinti brokolių žiedynus.
Karštos salotos
81 straipsnių
Įvairios ir gardžios salotos! Karštos, šaltos, vaisių salotos ir dar daugiau.
Itin turtingo skonio šios smidrų salotos. Su mocarela ir parmos kumpiu bei ypatingu padažu – jos patiks net išrankiausiam ragautojui. Smidrų salotas tikrai tinka ragauti vienas.
Įprastai cezario salotas gaminame su vištiena. Tačiau šios – kitokios, su krevetėmis. Kas valgė šias cezario salotas, liko sužavėti.
Kai norisi sotaus, bet gaivaus patiekalo, ruoškite keptas šparagines pupeles su ridikėliais ir riešutais. Užtruksite vos 10 minučių. O šparaginės pupelės su riešutais tikrai visiems patiks.
Kuskuso salotos su halumio sūriu tiks ir pusryčiams, ir vakarienei. Gaminkite jas ne tik tada, kai stinga laiko, bet ir panorėję sveikų, gaivių salotų. Kuskuso salotos su halumio sūriu patiekite dar šiltas.
Kepti burokėliai ir grikiai – itin vykęs skonio derinys. Be to, šiltos salotos yra kur kas malonesnis pasirinkimas vėsiu metų laiku. Keptų burokėlių ir grikių salotas ruoškite tiek pusryčiams, tiek vakarienei.
Turtingos savo skoniu ir maistinėmis medžiagomis yra keptų daržovių salotos su buratos sūriu. pamarinuotas daržoves kepkite vos 5 minutes. Keptų daržovių salotos su buratos sūriu pagardinkite druska bei pipirais.
Kažin ar esate ragavę gaivesnes salotas kaip šios – arbūzo su feta ir mėtomis. Pagaminti paprasta, o kaip skanu ir gaivu. Arbūzas su feta ir mėtomis – puikus patiekalas šiltai dienai.
Ant grilio ruošiamos salotos su jautiena ir persikais skanios ir atvėsusios. Užtruksite iki 15 minučių ir mėgausitės nuostabiu patiekalu. Salotas su jautiena ir persikais papuoškite baziliko lapeliais.
Keptų vaisių salotos su jogurtu ir medumi nustebins skoniu ir aromatais. Paruošti itin paprasta ir laukti, kol orkaitė atliks savo darbą. Keptų vaisių salotas su jogurtu ir medumi papuoškite mėtų lapeliais.
Orkaitėje keptos paprikos su bazilikais – puikus garnyras prie mėsos ar žuvies patiekalų. Orkaitėje keptas paprikas su bazilikais papuoškite baziliko lapeliais.
Aštrūs troškinti kukurūzai gali būti valgomas kaip atskiras patiekalas, o gali būti patiekti kaip salotos ar garnyras. Aštrius troškintus kukurūzus puoškite smulkintais svogūnų laiškais.
Jei pabodo virtos ar žalios daržovės, paruoškite „grill“ daržovių salotas su feta. Kepamas orkaitėje ar ant grilio, jas tinka valgyti vienas ar kaip garnyrą. „Grill“ daržovių salotas su feta puoškite bazilikų lapeliais.
Nesugalvojantiems, ką ruošti vakarienei, rekomenduojame išbandyti keptus vyšninius pomidorus su fetos sūriu. Skanu valgyti vienus, bet gali būti ir garnyras. Keptus vyšninius pomidorus su fetos sūriu puoškite baziliko lapeliais.
Salotos su vištiena – ir kasdienai, ir šventėms. Šis patiekalas yra puikus sveiko maisto pavyzdys. Tad verta kuo dažniau artimuosius lepinti salotomis su vištiena.