Ne paslaptis, kad maisto tinklaraščio „Virtuvinės šėlionės“ autorė Vaiva Čaplikienė virtuvėje pirmenybę teikia sezoniniams produktams. O vasaros pabaigoje netrūksta nei daržovių, nei vaisių. Iš pastarųjų Vaiva mini kaukazines slyvutes ir ragina išnaudoti paprastai gausų jų derlių.
kauliukai
7 straipsnių
Žaidimų ar lošimų kauliukai – daugiasieniai objektai, ridenami ranka atsitiktinio sveiko skaičiaus išridenimui. Žinomiausi yra šešetainiai kauliukai (kubai), generuojantys sveikus skaičius nuo 1 iki 6.
Jeigu mėgstate trešnes ir vyšnias, turite puikią priežastį jų skanauti dar dažniau. Pyragus, kompotus ir uogienes iš šių sultingų raudonskruosčių gaminti mokame, tačiau ne mažiau vertingi ir jų kauliukai. Nuo pasodinimo ir žaliojo kuro kepsninėms iki šildyklių, sirupo ir acto – vyšnių ir trešnių kau...
Prasidėjus šviežių uogų sezonui jomis norisi mėgautis kuo daugiau. Neretas vasaros gėrybių suskumba pasiruošti ir žiemai – iš saldžiųjų trešnių gaminame džemus, iš vyšnių verdame uogienes. Tik ką daryti su kauliukais?
Mes įpratę vaisių ir uogų kauliukus išmesti, tačiau dauguma jų gali pastebimai pagerinti sveikatą. Svarbu išsiaiškinti, kuriuos iš jų galima naudoti ir kaip tai reikėtų daryti.
Kinijos Hebėjaus provincijoje gyvenantis kinas pašventė savo gyvenimą alyvuogių kauliukų drožinėjimui. Meniškai drožinėti jis išmoko laisvalaikiu.
Daug kalbama apie daržovių, vaisių naudą, tačiau kai kurie Jums gali visai netikti ir būti išties žalingi.
Kai kuriuos mūsų krašto paukščius mes „atrandame“ tik žiemą, kai jie atskrenda prie namų. Taip „netikėtai“ kasmet atrandame juodagalves sniegenas, kurios iš tikro yra visai įprastos mūsų paukščių faunos atstovės, taip „lyg iš niekur“ randasi dideli žaliukių pulkai ir „stebuklingai“ pasirodo svilikai...