kečupas

12 straipsnių

Kečupas (angl. ketchup) – koncentruoto skonio maisto produktas, pagamintas naudoti kaip prieskonis arba papildyti padažams, suteikiantis specifinį pikantišką skonį ir kvapą. Spalva priklauso nuo bazei panaudoto produkto, konsistencija – tiršta.
Senuosiuose tradiciniuose receptuose kaip bazė buvo naudojami kiaušinių baltymai, grybai, austrės, midijos, graikiniai riešutai ir kt.

Agnė Keizikienė

Daugelis neįsivaizduoja gardaus kepsnio be pomidorų padažo ar kečupo. Kiti majonezo ir cukraus kupinus padažus deda į salotas ir nesupranta, kodėl jų „sveikas maistas“ nesutvarko skaičių ant svarstyklių ar virškinimo problemų. Visa bėda ta, kad ne visi tokie pagardai yra sveiki. Delfi rubrika „Etike...

UAB „Daumantai LT“

„Neužtenka tik pagaminti produktą be pridėtinio cukraus. Tam, kad pirkėjui jis patiktų, turi būti skanu“, – sako lietuviškų pagardų gamintojos bendrovės „Daumantai LT“ produktų plėtros vadovas Domas Grinkevičius. Įmonėje gaminami padažai be pridėtinio cukraus atrado vietą tiek Lietuvos, tiek ir užsi...