kefyras

151 straipsnių

Kefyras – fermentuotas pieno gėrimas, kurį sugalvojo Kaukazo srities piemenys, pastebėję, kad šviežias pienas, laikomas odiniuose maišeliuose, rūgsta, ir virsta visai kitu gėrimu. Piemenys šiuos maišelius kabindavo tarpduriuose – taip praeinantys žmonės geriau suplakdavo maišelių turinį.

Mes esame įpratę valgyti rožinę sriubą, o ar bandėte baltus šaltibarčius? Mitybos specialistė ir dietistė Vaida Kurpienė siūlo išbandyti aštresnę jų versiją. Jei valgysite pietums – valgykite su bulvėmis, virtomis su lupenomis. Tai bus pagrindinis patiekalas ir jokios mėsos ar žuvies po šio patiekal...

Prekybos tinklas „Maxima“

Balandį lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ pirkėjai iš lentynų šlavė kepintas sūdytas pistacijas, ledus, vaisvandenius, skalbiamąsias kapsules ir daugybę kitų prekių. Pirkėjus viliojo prekybos tinklo skelbiami „Anekdotas, o ne kaina“ pasiūlymai, kurių metu populiarių ir pirkėjų pamėgtų prekinių žen...