Nesvarbu, ar perkate maistą specializuotose parduotuvėse, ar užsukate apsipirkti į paprastus prekybos centrus, tikriausiai matėte lentynas, užstatytas spalvingais kombučios buteliukais ir egzotiškaisiais kimči. Apie kefyrą net neverta kalbėti, kuris mūsų šalyse yra paplitęs nuo seno ir iš esmės nėra...
kefyras
153 straipsnių

Kefyras – fermentuotas pieno gėrimas, kurį sugalvojo Kaukazo srities piemenys, pastebėję, kad šviežias pienas, laikomas odiniuose maišeliuose, rūgsta, ir virsta visai kitu gėrimu. Piemenys šiuos maišelius kabindavo tarpduriuose – taip praeinantys žmonės geriau suplakdavo maišelių turinį.
Ilgaamžiškumo, sveikos gyvensenos ir organizmui palankios mitybos temos pastaraisiais metais pasiekė populiarumo viršūnes, lentynos persipildė iki tol neregėtais papildais, grybais ir kitu funkciniu maistu. Naujovių fone seniai lietuviams pažįstami, nuo vaikystės valgyti produktai gali ir pasimiršti...
Gardžiam ir sveikam desertui nereikia galybės ingredientų. Maisto tinklaraščio „5produktai“ kūrėja Roma Labžentė šį kefyo ir uogų desertą gamino vasarą ir rezultatu buvo labai sužavėta. Uogas galima naudoti bet kokias – mėgstamiausias ar randamas šaldytuve.
Tinklaraščio kumutesvirtuve.lt autorė Renata Šniolienė pasakoja, kaip gaminant šaltibarščius kilo išganinga mintis įpilti trintų pomidorų. Jau pirmas šaukštas mintimis grąžino į vaikystę, kai mama ruošdavo pomidorų ir svogūnų salotas su grietine, bet man rūpėdavo tik tas skystis, kuris likdavo baigi...
Šiltuoju metų sezonu, kai kūnas reikalauja lengvesnio maisto, vienas mėgstamiausių pasirinkimų – šaltibarščiai. Įvairių skonių, tradiciniai ir ne visai, su virtomis ar keptomis bulvėmis – kuris pasirinkimas visgi sveikiausias? Maisto technologė Raminta Bogušienė atskleidžia sveikų šaltibarščių recep...
Rožinis potvynis Vilniuje ir jūsų šaldytuve: šaltibarščių šaltiena – tokio delikateso jums dar neteko ragauti (1)
Birželio 1-ąją, šeštadienį, vilniečiai ir sostinės svečiai kviečiami praleisti sostinės centre, kur vyks jau antrasis Vilniaus šaltibarščių festivalis (angl. „Vilnius Pink Soup Fest“). Ta proga įvairiose miesto vietose bus galima pramogauti ir paragauti ne tik šaltibarščių, bet originalių rožinių pa...
Mes esame įpratę valgyti rožinę sriubą, o ar bandėte baltus šaltibarčius? Mitybos specialistė ir dietistė Vaida Kurpienė siūlo išbandyti aštresnę jų versiją. Jei valgysite pietums – valgykite su bulvėmis, virtomis su lupenomis. Tai bus pagrindinis patiekalas ir jokios mėsos ar žuvies po šio patiekal...
Šiam žaliajam kokteiliui su kefyru tereikia 5 ingredientų.Pasigaminkite ir mėgaukitės. Žaliasis kokteilis su kefyru naudingas tiek vasarą, tiek žiemą.
Lietuviški patiekalai niekada neatsibosta. Štai maisto tinklaraščio „Kūmutės virtuvė“ autorė Renata Šniolienė patiekia „baltų šaltibarščių“ variantą. Kaip ir visos panašios šaltsriubės – ši yra gaivi, lengva, intensyvaus česnakinio skonio.
Čeburekus valgo net tie, kas mėsos privengia. Traškūs išorėje, tačiau minkšti ir sutingi viduje – būtent tokių čeburekų receptą jums ir patiekiame.
Kuris naudingesnis – jogurtas ar kefyras? Mokslų daktarės verdiktas: vienas daug galingesnis, tačiau turi šalutinį poveikį (1)
Viena stiklinė rauginto pieno produkto per dieną gali labai pagerinti sveikatos būklę. Bet ką gi rinktis – jogurtą ar kefyrą? Imkime ir pasiaiškinkime, kuris iš jų teikia daugiau naudos ir kaip jį tinkamai vartoti.
Čeburekų tešla yra šių kepinių gardumo paslaptis. Tešla turi būti pakankamai minkšta, o šitai garantuoja kefyras. Prie čeburekų tešlos – ir vištienos faršo įdaro receptas.
Balandį „Maximos“ pirkėjai iš lentynų šlavė prekes už juokingai mažą kainą: kai kurių įsigijo beveik 20 kartų daugiau nei įprastai (1)
Balandį lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ pirkėjai iš lentynų šlavė kepintas sūdytas pistacijas, ledus, vaisvandenius, skalbiamąsias kapsules ir daugybę kitų prekių. Pirkėjus viliojo prekybos tinklo skelbiami „Anekdotas, o ne kaina“ pasiūlymai, kurių metu populiarių ir pirkėjų pamėgtų prekinių žen...
Susižavintiems, netgi paaugliškai įsimylintiems kokį nors produktą dėl vienokių ar kitokių jo vertingų medžiagų, naudingų savybių, Inovatyviosios dietologijos centro gydytojas dietologas Edvardas Grišinas ragina neabsoliutinti ir neskirstyti maisto produktų į gerus ir blogus, juk „dažniausiai kiekvi...
Tai, ko gero, skaniausias čeburekų receptas. Su kefyru ruošiama tešla yra elastinga ir tuo pačiu iš išorės traški, o su sultiniu ruoštas faršas – itin sultingas. Čeburekus valgome kiek atvėsusius – kad karštas sultinys nenudegintų.
Varškėčius ruošiame, kai norisi lengvo patiekalo. O ir iškepti juos neužtrunkama. Varškėčius patiekite su medumi ar jogurtu, mėgiamomis uogomis.
Amerikietiško stiliaus batatų blynai, pagardinti klevų sirupu ir šonine, nepaliks abejingų. Tobulas variantas sotiems pusryčiams arba sekmadienio vėlyviems priešpiečiams. Batatų blynus patiekite dar šiltus.
Jei norite purių ir minkštų, kepkite blynelius su kefyru. Nieko ypatingo, tik vienas ingredientas kitas. Patiekite blynelius su kefyru su grietine ar uogiene.
Aplink daugėja žmonių, kurie kosti, čiaudo, sloguoja? Tai – akivaizdus susilpnėjusio imuniteto požymis.
Probiotikai reikalingi, kad organizmas sėkmingai kovotų su bakterijomis ir kad būtų sveikas žarnynas. Tik kaip suprasti, kad organizmui trūksta probiotikų?