kefyras

153 straipsnių

Kefyras – fermentuotas pieno gėrimas, kurį sugalvojo Kaukazo srities piemenys, pastebėję, kad šviežias pienas, laikomas odiniuose maišeliuose, rūgsta, ir virsta visai kitu gėrimu. Piemenys šiuos maišelius kabindavo tarpduriuose – taip praeinantys žmonės geriau suplakdavo maišelių turinį.

Justina Asakavičiūtė

Ilgaamžiškumo, sveikos gyvensenos ir organizmui palankios mitybos temos pastaraisiais metais pasiekė populiarumo viršūnes, lentynos persipildė iki tol neregėtais papildais, grybais ir kitu funkciniu maistu. Naujovių fone seniai lietuviams pažįstami, nuo vaikystės valgyti produktai gali ir pasimiršti...

2025.01.31 05:45
Rimi Lietuva

Birželio 1-ąją, šeštadienį, vilniečiai ir sostinės svečiai kviečiami praleisti sostinės centre, kur vyks jau antrasis Vilniaus šaltibarščių festivalis (angl. „Vilnius Pink Soup Fest“). Ta proga įvairiose miesto vietose bus galima pramogauti ir paragauti ne tik šaltibarščių, bet originalių rožinių pa...

2024.05.31 11:31

Mes esame įpratę valgyti rožinę sriubą, o ar bandėte baltus šaltibarčius? Mitybos specialistė ir dietistė Vaida Kurpienė siūlo išbandyti aštresnę jų versiją. Jei valgysite pietums – valgykite su bulvėmis, virtomis su lupenomis. Tai bus pagrindinis patiekalas ir jokios mėsos ar žuvies po šio patiekal...

2024.05.29 02:11
Prekybos tinklas „Maxima“

Balandį lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ pirkėjai iš lentynų šlavė kepintas sūdytas pistacijas, ledus, vaisvandenius, skalbiamąsias kapsules ir daugybę kitų prekių. Pirkėjus viliojo prekybos tinklo skelbiami „Anekdotas, o ne kaina“ pasiūlymai, kurių metu populiarių ir pirkėjų pamėgtų prekinių žen...

2024.05.06 13:17

Tai, ko gero, skaniausias čeburekų receptas. Su kefyru ruošiama tešla yra elastinga ir tuo pačiu iš išorės traški, o su sultiniu ruoštas faršas – itin sultingas. Čeburekus valgome kiek atvėsusius – kad karštas sultinys nenudegintų.

2024.02.07 08:07