Nors tikra artėjančių gražiausių žiemos švenčių nuotaika užplūsta vos žiemai prasidėjus, verslo atstovai nesnaudžia jau dabar – visi žino, kad kalėdinėmis dovanomis darbuotojams, klientams bei verslo partneriams reikia pasirūpinti iš anksto. Šiemet dėl geriausios Kalėdų dovanos tikrai neteks sukti g...
keksas
30 straipsnių
Pirmą kartą šį aguoninį keksą maisto tinklaraščio „Ragautoja“ autorė Augustė Sudeikienė iškepė šv. Velykų proga. Ir sulaukė viso glėbio ne tik namiškių, bet ir svečių komplimentų. Be to, ruošdama šį kepinį Augustė nutarė paeksperimentuoti ir vietoj pieno pilti apelsinų sulčių. Toks sprendimas tikrai...
Desertui tebus keksas. Itin paprastai ir greitai paruošiamas ir labai gardus. Toks keksas gali papuošti ir šventinį stalą.
Keksą paruošti nesudėtinga – užtruksite vos 15 minučių. Beliks sulaukti, kol iškeps. jei norite sodresnio skonio, keksą apliekite glajumi.
Išsikepkite keksą. Su riešutais ir džiovintais vaisiais jis bus ne tik labai skanu, bet ir kvepės visi namai. Iškepusį keksą apibarstykite cukraus pudra.
Visuomeninės organizacijos „Gelbėkit vaikus“ vadovei Rasai Dičpetrienei žiemos šventės prasideda lapkričio pabaigoje. Jau dešimt metų ji tokiu laiku rytus pradeda virtuvėje, kur visą šventinį laikotarpį kepa savo firminius keksus ir dar šiltus kaip padėką veža ištikimiausiems organizacijos rėmėjams....
Maisto tinklaraščio „Zinos virtuvėje“ autorė Zina Bružienė jau ne kartą dalijosi aukso fondo vertais receptais. Juos palangiškė paveldėjo iš močiutės, tėvelių. Čia rasite nuodėmės vertą desertą su uogomis. Šiame tekste – Zinos atgaivintas plikytos tešlos tortas, kurį prieš pusšimtį metų galėjai rast...
Ieškantiems žiemiško deserto recepto siūlome išsikepti keksą. Puikus su ryto kava ar vakaro arbata ir niekada neatsibostantis. Iškeptą keksą apibarstykite cukraus milteliais.
Neišpasakytai minkštas, drėgnas ir labai gaivaus skonio keksas! Nebijokite naudoti citrinų ne tik pačiam keksui, bet ir sirupui bei glajui, kadangi citrinos skonis būna tikrai ne per stiprus, bet kaip tik labai gaivus.
Jaukiausias metų šventes dar galime pavadinti saldžiausiomis – jas sunku įsivaizduoti be namie keptų sausainių, kūčiukų, pyragų ir tortų. „Ali šokoladinės“ bendrasavininkės Patricijos Gadžijevos teigimu, saldumynai milžinišką vietą šeimos gyvenime užima visus metus, tačiau Kalėdų metu jie įgauna ypa...
Lapkričio 6-oji – Lietuvoje minima Pyragų diena, kuri kasmet švenčiama įvairiose įmonėse bei mokyklose. Šie metai kitokie ir garuojančius bei jaukumu kvepiančius kepinius daug kam teko valgyti namuose su šeimos nariais.
Greitai pagaminamas keksas iš nesudėtingų ingredientų, o skonis – pasakiškas.
Kvepiantys meduoliai, nuostabūs raštai, smagūs pokalbiai. Ar bandėte kada nors kepti ir dekoruoti meduolius su savo artimaisiais? Ar pajutote tą nuostabų pasakos jausmą, su kuriuo galima maišyti, minkyti, kepti, piešti, bendrauti? Savo dekoruotais meduoliais galima pradžiuginti tiek, artimuosius, ti...
Šiame kekse yra beveik pusė kilogramo cukinijos. Bet iš tiesų kekse cukinijos skonio visiškai nesijaučia. Žinoma, turint omenyje, kad cukinija apskritai neturi jokio išskirtinio skonio, tai labai normalu.
Reikės: 3 didelių kiaušinių 300 g sutirštinto saldinto pieno 50 g ištirpinto sviesto 140 g miltų su kepimo milteliais Miltelinio cukraus (pabarstyti)
Artėjančios Velykos kiekvienam mūsų asocijuojasi ne tik su margaspalviais margučiais, bet ir su šventiniu stalu, lūžtančiu nuo tradicinių lietuviškų kepinių. Mielinės bobos, keksiukai, pyragai su varške, cinamoninės bandelės – skamba pažįstamai? Puiku, tačiau jeigu netikėtai pritrūko fantazijos, „Ma...
Artėjant gražiausioms žiemos šventėms, dažnas intensyviai galvojame ne tik kokiomis dovanomis šiemet pradžiuginsime artimuosius, bet ir kuo dengsime šventinį stalą. Tarp Kalėdų vaišių dažniausiai atsiduria jau tradiciją tapę žuvies, daržovių ar grybų patiekalai. Maisto ekspertai sako, kad lietuviai ...
Kepant šį keksą visi namai pakvimpa nepakartojamu apelsinų aromatu. Apelsininis keksas yra ypač gaivaus skonio ir nuostabios tekstūros, nei per sausas, nei per šlapias, tiesiog pats viduriukas.
Valgydamas šį pyragą net nepagalvotum, kad jis kažkoks kitoks: su pupelėmis, be miltų. Niekada nebuvau ragavusi juodųjų pupelių. Tiesą pasakius, net nežinojau apie jų egzistavimą. Pyragas su jomis drėgnas, sunkus, sotus ir, atrodo, toks šokoladinis. Būtinai pabandykite.