kepimas

22 straipsnių

Kepimas – maisto paruošimo būdas, kuomet maistas yra apkepamas sąlyginai nedideliame kiekyje aliejaus ar kituose riebaluose. Tokia maisto paruošimo technika kilo iš Senojo Egipto karalystės, maždaug 2500 m. pr. m. e. Vienas populiariausių maisto apdorojimo būdų, naudojamas viso Pasaulio virtuvėse.

Konditerijos meistras Ali Gadžijevas pristato tikrą Prancūzijos pasididžiavimą – paryžietišką flaną. Tai sviestinėje tešloje užkeptas plikyto kremo pyragas. Valgant jis tiesiog tirpsta burnoje ir yra malonaus vanilės skonio. Pasigaminti šį pyragą nėra sudėtinga, tačiau užtruks šiek tiek laiko, kadan...

Knyga „Kaip nenumirti“, leidykla „Kitos knygos"

Kokias daržoves geriau valgyti: šviežias arba virtas? Jei pagalvojote, kad geriau žalias, neapsirikote. Bet jei spėjote, kad virtas, irgi neapsirikote. Nustebote? Taigi, verdant dalis kai kurių maisto medžiagų, pavyzdžiui, vitamino C, suardomos. Štai garuose virtuose brokoliuose vitamino C...

Ką turiningo nuveikti ilgėjančiais rudens vakarais? Sezonas negaili užderėjusių gėrybių, todėl pats metas imti prijuostę ir išsikepti obuolių pyragą ar įdarytą moliūgą. Jei manote, kad iš jūsų kulinaras nekoks, galime nuraminti, kad net geriausiems virtuvėms kepėjams pavyko ne iš pirmo karto. Tačiau...

Pyragus kepti mėgstantys žmonės visada ieško preteksto įkaitinti orkaitę. Jie kepa tortus gimtadienių proga, gamina sausainius šventėms ir maišo šokoladinių keksų tešlą, nes juk visi mėgsta šokoladą. Tačiau pasirodo, mes pyragus kepame ne vien todėl, kad norime apsirūpinti saldumynais. Kepimas, ypač...

Norint sveikai maitintis, labai svarbu ne tik suvalgomo maisto kiekis ir kaloringumas, bet ir žaliavos kilmė bei maisto gamybos būdas.

Vasarą skubame į gamtą pailsėti ir pasimėgauti ant grotelių keptais šašlykais, dešrelėmis, daržovėmis ir kitais produktais. Kaip ir ruošiant maistą namuose, taip ir gaminant gamtoje reikėtų laikytis pagrindinių higienos taisyklių. Be abejo, lauko sąlygomis ruošti maistą ne taip paprasta, kaip namų v...