Sūrio pyragas – lengvas ir purus desertas, kuris, pripažinkite, kuria palaimos jausmą. Pyrago kepti nereikia, o tai reiškia, kad teks lukterėti, kol jis svečiuosis šaldytuve. Bet dėl sūrio torto – verta!
kepimas
22 straipsnių
Kepimas – maisto paruošimo būdas, kuomet maistas yra apkepamas sąlyginai nedideliame kiekyje aliejaus ar kituose riebaluose. Tokia maisto paruošimo technika kilo iš Senojo Egipto karalystės, maždaug 2500 m. pr. m. e. Vienas populiariausių maisto apdorojimo būdų, naudojamas viso Pasaulio virtuvėse.
Konditerijos meistras Ali Gadžijevas pristato tikrą Prancūzijos pasididžiavimą – paryžietišką flaną. Tai sviestinėje tešloje užkeptas plikyto kremo pyragas. Valgant jis tiesiog tirpsta burnoje ir yra malonaus vanilės skonio. Pasigaminti šį pyragą nėra sudėtinga, tačiau užtruks šiek tiek laiko, kadan...
Kokias daržoves geriau valgyti: šviežias arba virtas? Jei pagalvojote, kad geriau žalias, neapsirikote. Bet jei spėjote, kad virtas, irgi neapsirikote. Nustebote? Taigi, verdant dalis kai kurių maisto medžiagų, pavyzdžiui, vitamino C, suardomos. Štai garuose virtuose brokoliuose vitamino C...
Ieškantiems lengvo patiekalo siūlome išsikepti varškės apkepą. Toks minkštas ir purus, kad, atrodys, valgote geriausiame restorane. Varškės apkepą valgykite su grietine ar natūraliu jogurtu.
Lazanija yra toks puikus patiekalas, kurį galima valgyti dažnai ir jis neatsibosta. O neatsibosta todėl, kad kaskart galima rinktis vis kitus įdarus. Šįkart valgome lazaniją su varške.
Atėjus deserto laikui kepame šokoladinį bananų pyragą. Purus, drėgnas ir ypatingai kvapnus – niekas neatsisakys tokio gardėsio gabalėlio. Šokoladinis bananų pyragas puikiai tiks su kava.
Dideli, minkšti imbieriniai sausainiai – tikra šio sezono svajonė. Jie patiks tiek mažiems, tiek dideliems. Kepkite imbierinius sausainius kartu su vaikais – tai bus puiki atrakcija visiems.
Ant grilio keptą vištieną mėgsta daugelis. Visgi, švelnią šios rūšies mėsą nesunku perkepti. O perkepta vištiena greitai išsausėja, todėl tam, kad paruoštumėte burnoje tirpstantį patiekalą, reikėtų pasidomėti, kiek laiko ir kokią vištienos dalį kepti.
Alyvuogių aliejus yra mėgstamas ir populiarus visame pasaulyje, tačiau apie jį sklando nemažai mitų. Pats metas išsklaidyti kelis labiausiai paplitusius mitus ir įtraukti šį vertingą aliejų į savo racioną, rašoma portale timesofindia.com
Vaida Kurpienė paaiškino, kaip paruošti daržoves, kad jose išliktų daugiausia maistingųjų medžiagų (2)
Daržovėse yra gausu vitaminų ir mineralų, reikalingų žmogaus organizmui, tačiau netinkamai apdorotos daržovės gali prarasti daugelį savo gerųjų savybių. „Delfi TV“ laidos „Sveika lėkštė“ vedėja ir dietistė Vaida Kurpienė paaiškino, kokiu būdu apdorotos daržovės išsaugo daugiausia naudingųjų medžiagų...
Vakarienė jau baigiasi, šeimyna nekantriai laukia deserto, tačiau iš orkaitės ištrauktas pyragas ėmė ir... subliuško? O galbūt nepakilo, pridegė prie dugno ar tiesiog prilipo prie kepimo formos? Su tokia situacija teko susidurti ne vienam – tai įrodo ir socialinių tinklų grotažymė #bakingfail, kuri,...
Ne viskas, kas sakoma reklamose, yra tiesa: štai, ką turite žinoti apie keptuves keraminiu paviršiumi (42)
Keptuvės keraminiu paviršiumi išpopuliarėjo visų pirma dėl to, kad jose kepamas maistas neprisvyla. Dar teigiama, tokioje keptuvėje pagamintas valgis – sveikesnis, kad šios keptuvės turi pranašumų aplinkosaugos požiūriu, kad jas gana lengva prižiūrėti ir t. t. Ar tai tiesa, ar tik tušti reklaminiai ...
Ką turiningo nuveikti ilgėjančiais rudens vakarais? Sezonas negaili užderėjusių gėrybių, todėl pats metas imti prijuostę ir išsikepti obuolių pyragą ar įdarytą moliūgą. Jei manote, kad iš jūsų kulinaras nekoks, galime nuraminti, kad net geriausiems virtuvėms kepėjams pavyko ne iš pirmo karto. Tačiau...
Kalafioro ir varškės sūrio kotletai ne tik atrodo labai dailiai, bet ir skoniu beveik pralenkia įprastus mėsos kotletus. Kalafioro kotletus ypatingais padaro specialus kiaušinių ir miltų plakinys, kuriuo padengti kotletai iškepa purūs ir minkštučiai. Gaminant patiekalus su kalafioru visada reikia ko...
Pyragus kepti mėgstantys žmonės visada ieško preteksto įkaitinti orkaitę. Jie kepa tortus gimtadienių proga, gamina sausainius šventėms ir maišo šokoladinių keksų tešlą, nes juk visi mėgsta šokoladą. Tačiau pasirodo, mes pyragus kepame ne vien todėl, kad norime apsirūpinti saldumynais. Kepimas, ypač...
Yra daugybė būdų skaniai pagaminti mėsos patiekalus namuose. Beveik visas mėsos rūšis tinka kepti ant grotelių, tiesa, vištą ar visą žuvį geriausia kepti orkaitėje ne itin dideliame karštyje.
Norint sveikai maitintis, labai svarbu ne tik suvalgomo maisto kiekis ir kaloringumas, bet ir žaliavos kilmė bei maisto gamybos būdas.
Pasibaisėjo tradiciniais lietuviškais šašlykais: sugadinti tokią mėsą reikia neeilinių sugebėjimų (61)
Vasarą, kur beeitume, pasitinka kepamų šašlykų ir didkepsnių kvapas. Tačiau ir kvapas, ir paruošimo būdas vis toks pat – prisirišę prie savų tradicijų, žmonės pamiršta, kad iki skausmo pažįstamus receptus galima pakeisti naujais, atsisakyti daromų klaidų ir pagardinti gyvenimą pasinaudojus žinomų ku...
Šį kartą siūlome receptą labai praktiškoms moterims. Nuo vakar dienos pietų liko bulvių košės? Neverta jos išmesti! Galite pagaminti labai gardžius bulvinius blynus.
Vasarą skubame į gamtą pailsėti ir pasimėgauti ant grotelių keptais šašlykais, dešrelėmis, daržovėmis ir kitais produktais. Kaip ir ruošiant maistą namuose, taip ir gaminant gamtoje reikėtų laikytis pagrindinių higienos taisyklių. Be abejo, lauko sąlygomis ruošti maistą ne taip paprasta, kaip namų v...