Prievolė rūšiuoti popieriaus, plastiko ar maisto atliekas jau seniai nieko nestebina, tačiau ne visi gyventojai žino, kad atskirti reikia ir panaudotą kepimo aliejų. Dalyje savivaldybių įrengiami specialūs tam skirti konteineriai, Vilniuje dalijamos talpos, tačiau neslepiama, jog žmonės į tai žiūri ...
kepimo aliejus
5 straipsnių
Vištienos gabaliukai tešloje rizikuoja tapti tikru šios vasaros hitu. Virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks demonstruoja, kaip pasigaminti itin gardų patiekalą. Vištienos gabaliukai tešloje skanūs tiek karšti, tiek atvėsę.
Kai karšta, norisi lengvesnių užkandžių, ir čia puikiai tiks baklažanų suktinukai. Gaivaus skonio suktinukai idealiai tinka vasariškam stalui. Baklažanų suktinukus puoškite petražolių lapeliais.
Šie morkų blyneliai paruošiami itin paprastai. Visa gardaus patiekalo paslaptis – gardus ir itin čia derantis naminis tahini padažas. Beje, tahini padažą galite naudoti ne tik prie morkų blynelių – jie tinka salotoms, daržovių patiekalams, košėms gardinti.
Šakšuka su saliamiu labai soti, tad patiekalas puikiai tiks ir pietums ar vakarienei. Valgykite karštą – toks patiekalas yra pats gardžiausias. Šakšuka labai skanu su česnakiniu batonu.