Turbūt 9 iš 10 pasakys, kad amerikietiškus blynelius mėgsta be galo ir valgytų juos pusryčiams kiekvieną savaitgąlį. Po teisybei, mėgautis amerikietiškais blyneliais galite ir dažniau – pasigaminti juos namuose gana nesudėtinga.
Kepimo milteliai
505 straipsnių
Falafeliai yra lengvas ir gardus patiekalas, tinkantis pietums, vakarienei kaip pagrindinis patiekalas ar kaip užkandis. Falafelius skanu valgyti tiek karštus, tiek atvėsusius.
Šis obuolių pyragas su varške – išskirtinis. Jame dera traškumas, minkšta ir puri varškės masė bei gaivumo suteikiantys obuoliai. Garantuojame – obuolių pyrago receptą tikrai išsisaugosite.
Vištienos gabaliukai tešloje rizikuoja tapti tikru šios vasaros hitu. Virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks demonstruoja, kaip pasigaminti itin gardų patiekalą. Vištienos gabaliukai tešloje skanūs tiek karšti, tiek atvėsę.
Kai lysvės ima raudonuoti, kepame bananinius keksiukus su braškėmis. Vos keli ingredientai ir – nuostabus desertas ant stalo. Iškepusius bananinius keksiukus su braškėmis galite apibarstyti milteliniu cukrumi,
Jei svarstote, ką pagaminti desertui, kepkite cinamoninį keksą. Pagaminti itin paprasta, o minkštutis keksas nustebins purumu ir kvapnumu. Iškepusį cinamoninį keksą apibarstykite cukraus pudra.
Varškėčiai su bananais yra iš tų receptų, kurie įrašomi į šeimos patiekalų knygą. Jie tokie, kurie visada pasiseks, o svarbiausia – gardūs nuo pirmo kąsnio. Šis keptų varškėčių su bananais receptas – kaip tik toks.
Pasigaminti sveikesnių desertų nėra taip sunku, kaip galėtų pasirodyti iš pirmo žvilgsnio – įsitikinkite tuo kepdami bananų duoną. Juk vasarą paprastai ir šiaip norisi lengvesnio maisto, kur vyrauja švieži sezoniniai vaisiai, uogos ar natūralios jų tyrės. Bananų duoną tikrai pamėgsite.
Matcha – tai pačios aukščiausios kokybės nekaitinti, neskrudinti, labai atsargiai išdžiovinti žalios arbatos milteliai. Matcha pilna antioksidantų, padedanti šalinti toksinus, skatinantis medžiagų apykaitą, pilna chlorofilo ir vitaminų. Kartu su augaliniu pienu ir karštu vandeniu galima pasigaminti ...
Braškių galetė bus puikus desertas prie kavos ar arbatos puodelio. Šis desertas patiks tiek dideliam, tiek mažam. Kepkite braškių galetę apie 30 minučių.
Tofu varškės kepsneliai – ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei. Augalinio maisto ir tūkstančio skonių chameleonu vadinamą sojų pupelių varškę – tofu – įprasta naudoti tiek troškiniuose ir sriubose, tiek pagardinti salotoms ir kepti pyragams.
Sultingas rabarbarų plokštainis su traškiu karamelės skonio papločiu. Maloni rūgštelė suteikia pyragui su niekuo nesupainiojamą skonį. Prieš patiekdami rabarbarų plokštainį apibarstykite cukraus pudra.
Kai pagalvoji, juk keksiukai daug patogiau nei pyragas. Dozė – optimali, o ir skonis nedideliame gabalėlyje labiau atsiskleidžia. Ir dar ką smagu žinoti – šituos keksiukus su obuoliais pagaminsite labai greitai.
Ant grilio kepkite ir žuvį – šamo filė tešloje receptas čia labai tinka. Žuvį patiekite su grilintais smidrais – pasimėgaukite šia daržove, kol dar sezonas. Šamo filė tešloje patiks ir vaikams.
Vienas iš populiariausių varškės patiekalų – varškės apkepas su manų kruopomis. Jį paruošti taip paprasta ir lengva, kad užtruksite mažiau nei 10 minučių. Patiekite varškės apkepą su vaisiais, grietine ar uogiene.
Kas gali būti paprasčiau – išvirti spurgas iš vos kelių ingredientų. Tešlą užmaišysite vos per minutę, o iškepsite – per 4 minutes. Spurgos tokios gardžios, kad prireiks valios sustoti jas valgyti.
Ne visada, kai užsimanome, po ranka yra tortilijų. Todėl virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks dalijasi receptu, kaip jų patiems pasigaminti namuose. Patikėkite, paruošti naminių tortilijų – labai paprasta.
Šiandien desertui – mini biskvitai su grietinėle ir uogomis. Tai tiesiog burnoje tirpstantis desertas. Mini biskvitai patiks ir mažiems, ir dideliems.
Minkštas, gardaus saldžiarūgščio skonio – toks yra šis kivių pyragas. Jis ne tik labai skanus, bet ir atrodo efektingai. Kivių pyragą valgykite tiek šiltą, tiek atvėsusį.
Konditerijos meistras Ali Gadžijevas pristato tikrą Prancūzijos pasididžiavimą – paryžietišką flaną. Tai sviestinėje tešloje užkeptas plikyto kremo pyragas. Valgant jis tiesiog tirpsta burnoje ir yra malonaus vanilės skonio. Pasigaminti šį pyragą nėra sudėtinga, tačiau užtruks šiek tiek laiko, kadan...