kepiniai

390 straipsnių

Kepinys – bendras konditerinų maisto gaminių, kepamų arba gaunamų ekstruzijos būdu pavadinimas.

Grybukai – vienas tokių kepinių: Prancūzijoje gyvenanti Kristina nepaliauja vietinių stebinti savo kepiniais: kai išgirstu wow, suvokiu pagaminusi išskirtinį desertą

Parengė Crustum

Kadaise lietuvės šeimininkės labiau vertino tradicinius Kalėdų patiekalus: minkė tešlą baltiems pyragams, kepė Kalėdų bobas, meduolius, kūčiukus. Dabar mūsų Kalėdos išgyvena globalizaciją gerąja prasme. Atsiveria pasaulio skanėstų virtuvės su visa spalvų, kvapų ir formų įvairove, tad dažnas lietuvi...

2024.12.17 15:09
Roma Macijauskaitė

Praėjusį šimtmetį buvę populiarūs saldūs kepiniai išgyvena renesansą. Glajumi padengti kaštonai, braškės, vyšnios, grybukai ypač geidžiami prieš didžiąsias metų šventes. Socialinėje erdvėje kepėjos ir kepėjai dalijasi receptais ir patarimais, kokią tešlą naudoti, kaip kepti ir dekoruoti. Vilnietė Ra...

2024.12.17 06:15
Iglė Vepštaitė-Monstavičė, Vilniaus universiteto Gyvybės mokslų centras , Gamtos tyrimų centras

Namuose pasklindant maloniam mielinių bandelių aromatui, apetitas staiga pakyla, o seilės savaime pradeda kauptis burnoje. Ar kada nors susimąstėte, kokius dar kvapus mielės gali skleisti? Į šį klausimą atsakyti pasiruošė Vilniaus universiteto Gyvybės mokslų centro ir Gamtos tyrimų centro mokslinink...

2024.11.22 21:32
Palink

Prasidėjus rugpjūčiui, vis dažniau vasariškas svajas keičia mintys apie grįžimą į taupymo režimą po atostogų. Laimei, savo išlaidas tiek maistui, tiek mokyklinėms prekėms sumažinti visai lengva – „Iki“ jau prasidėjo ne tik Žinių fiesta, bet ir specialūs savaitgalio pasiūlymai. Masinės nuolaidos taik...

2024.08.08 10:12
„Iki“

Minkštutėlis, šviežiai iškeptas ir burnoje tirpstantis sviestinis kruasanas – akimirksniu į atostogas Prancūzijoje nukeliantis kepinys ir prekybos tinklo „Iki“ vizitinė kortelė. Malonumais gera dalintis, todėl birželio mėnesį „Iki“ skelbia kvapnią akciją – „Iki“ parduotuvėse jau galima pasiimti švie...

2024.06.25 10:39
Prekybos tinklas „Iki“

Šviežutėliai, vos iš krosnies ištraukti kepiniai – vienas iš dienos malonumų, kuris prieinamas ne tik mažų kepyklėlių lankytojams. Kasdien šimtuose „Iki“ parduotuvių visoje šalyje nuo pat ryto pakvimpa ką tik iškepta duona, bandelėmis – tam, kad šviežumą vertinantys pirkėjai purių „Su meile IKI“ kep...

2024.03.13 10:17
Kamilė Ramanauskaitė

Prieš tris metus pradėjusi kepti natūralaus raugo duoną, klaipėdietė Simona Petraitienė nesitikėjo, kad sulauks šitiek užsakymų. Instagrame labiau žinoma kaip uslapio „Žvirblio puota“ kūrėja, moteris neslepia, kad rugsėjį lauks visų savo kepyklėlėje: „Svajoju suburti bendruomenę, kuri šiltuoju metų ...

2023.08.28 21:57

„Be širdies šakočio neiškepsi – nei gero, nei vidutinio“, – sakė mano šakočių guru Paulius, Kelmėje kadaise kepęs pačius geriausius šakočius. Augant miestelyje, kurį vadinu šakočių miesteliu, augant gatvėje, kur gyvena garsiausi šakočių kepėjai, nori to ar ne, sužinai, koks iš tiesų turi būti šis ke...

2023.08.22 21:04
Roma Macijauskaitė

Portugalijoje gyvenantis maisto tinklaraštininkas Arnas Raulinaitis šventėms visada grįžta į namus. Ne tik, kaip kasmet, su artimaisiais sutikti gražiąsias metų šventes, bet ir kartu su močiute iškepti firminių jos grybukų, kurių receptu dalijasi ir su „Delfi Maistas“ skaitytojais. Arnas norėjo iš a...

2022.12.28 11:39
Ogmios miestas

Namus užpildantis šokolado, karamelės, citrusų ar šildančių prieskonių kvapas reiškia tik viena – kalėdinių kepinių sezonas oficialiai prasidėjo. Kepyklų „Druska Miltai Vanduo“ įkūrėja Barbora Grigaliūnaitė-Kadūnienė teigia, kad šiemet kalėdinių kepinių tendencijos neapsiriboja tik imbieriniais saus...

2022.12.05 11:58