Prieš pradėdami ruošti mėgstamus ant grotelių keptus patiekalus, turite padaryti vieną labai svarbų dalyką: išvalyti kepsninę. Patikėkite, nėra nieko blogiau už ant grotelių susikaupusią plutą. Dėl riebalų pertekliaus gali kilti gaisras, susikaupusios nuosėdos gali sukelti neskanų skonį ir (tai yra ...
kepsninė
38 straipsnių
Įsibėgėjant grilio sezonui vis daugiau laiko leidžiame gamtoje – keliaujame, iškylaujame ir mėgaujamės kepsninėje ar ant laužo ruoštais patiekalais. Tačiau kartu su vasariška šiluma išauga ir apsinuodijimų rizika. Ekspertė atskleidžia, kaip termometro stulpeliams kylant į viršų, tinkamai laikyti bei...
Vasariški orai – puikus pretekstas kurti kepsninę kad ir kasdien. Be to, grilinimas yra gera dingstis pasikviesti draugų ir kartu gerai praleisti laiką. Dažnai žmonės klysta manydami, kad įsimintiniems grilio vakarėliams reikia plačiai atverti piniginę.
Kasdien per 1,5 mln. žmonių pasaulyje suserga dėl to, kad suvalgo nesaugaus maisto. Šis klausimas tampa itin aktualiu Lietuvoje vasarą, kai šylant orams lengva pamiršti tinkamai pasirūpinti greitai gendančiais produktais. Ypač – gerai leidžiant laiką prie grilio.
Savaitgaliais ištuštėja parduotuvių mėsos vitrinos – žmonės šluote šluoja įvairius mėsos produktus kepimui. Kepsninėje paruošti produktai patinka ir suaugusiems, ir vaikams. Tačiau medikai įspėja, kad sveikatai kenkia ir apdegusi mėsa, ir patys dūmai, kylantis virš kepsninės. Kaip mėgautis kepsninių...
Kai spusteli šaltukas ir žemę nukloja sniegas, norisi aplink save sukurti daugiau jaukumo. Ne atsitiktinai šaltuoju metu užsidegame žvakių, o namuose dažniau gaminame šildančius troškinius ir kepame gardžiai kvepiančius pyragus.
Vasara – tikrų tikriausias grilinimo sezonas, kai ant laužo, kepsninės ar šašlykinės kepti skanėstai pakeičia vakarienes ir sukviečia draugų kompanijas laiką leisti kartu. Paskutinę vasaros dieną dalinamės kepsninės sezono uždarymui tobulai tinkančiu patiekalu, kurio paruošimas – itin paprastas, o s...
Prieš daugiau nei septynis dešimtmečius pirmoji raketa pasiekė kosminę erdvę ir prasidėjo kosminė era. Tai ne tik pakeitė žmonijos istoriją, bet ir pastebimai pagerino mūsų kasdienybę. Daugelis net nenutuokia, kiek daug kosminių technologijų, kurios visų pirma siejasi su erdvėlaiviais, skafandrais, ...
Artėjant savaitgaliui, skubame į gamtą, o laikas gamtoje neatsiejamas nuo gardžių ant kepsninės kepamų patiekalų. Nors neginčijamais vasaros grilio čempionais galime laikyti šašlykus, vis dažniau kepsninėse čirška įvairiausi veganiški produktai, egzotinės jūros gėrybės bei skirtingų rūšių sūriai.
Grilyje kepti, dūmų aromato kupini pietūs ar vakarienė – neatsiejama šiltojo sezono dalis. Norint išgauti gardžiausią rezultatą, būtina žinoti esmines kepsninės naudojimo ir priežiūros taisykles. Pranešime spaudai ekspertai dalijasi patarimais, kokį kurą naudoti, kaip tinkamai įkurti ir prižiūrėti k...
Jei esate tikras keraminėje kepsninėje ruošto maisto mylėtojas ir pavargote nešioti maisto produktus bei indus iš namų virtuvės į kiemą ir atgal, vadinasi, atėjo laikas įsirengti lauko virtuvę! Kaip tai padaryti? Šiuo klausimu gali padėti „Big Green Egg“ atstovai, kurie pasidalino laiko patikrintais...
Vasara lepina saulėtais orais, tad, ištaikę progą, skubame kurti kepsnines, o artėjančių Joninių neįsivaizduojame be laužo. Kad šventė nevirstų tragedija, patarimais dalijasi Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo Valstybinės priešgaisrinės priežiūros valdybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros org...
Dažnas iš tolo atpažįsta geroje kepsninėje skrudinamo kepsnio kvapą, tačiau lietuviškas fenomenas – pomėgis „Kamado“ kepsninėms stulbina net ir užsieniečius. Kaip rodo prekybos centro internete „Pigu.lt“ duomenys, „Kamado“ kepsninių populiarumas šiandien yra pačioje viršūnėje, ir, panašu, nežada slū...
Atėjus vasarai, restoranai į lauko terasas vilioja siūlydami svečiams mėgautis subtilaus dūmų aromato ypatingais patiekalais. Kaip teisingai paruošti daržoves, mėsą, žuvį ir kokius kepimo bei temperatūrinius režimus naudoti, Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija pristatė sukviesdama į...
Vasarą didžiulis maisto gaminimo malonumas – tą daryti lauke. Tik jeigu negali sau leisti grilio už kelis šimtus eurų, ką paprastesnio verta rinktis?
Šylant orams, dažnas pasvajoja apie lauke keptas dešreles, šašlykus, zefyrus ar daržoves. Tačiau kieme kuriama ugnis ne visada būna draugiška, o dėl to gali įsiplieksti ir gaisras. Juos grilinimo sezonu gesinantys ugniagesiai perspėja, kuo gali baigtis netinkamai parinkta kepimo vieta, nepavykęs lau...
Kaip nepasiklysti kepsninių įvairovėje: grilio meistras palygino ir išvardijo skirtingų grilių privalumus bei trūkumus (8)
Kaip pasirinkti tinkamą kepsninę yra labai plati tema ir diskutuoti apie tai galima begalę laiko, bet grilio profesionalas Kristupas Krivickas pabandė atsakyti į pačius pagrindinius klausimus, rūpinčius naujokams. Į ką gi atkreipti dėmesį, renkantis kepsninę?
Atėjo vasara ir prasidėjo kepsnių sezonas. Ką, kur ir ant ko kepsime šiemet? Laidoje „Sveika lėkštė“ daug patarimų tiems, kurie nenori apsiriboti vien tik kiaulienos sprandinės šašlyku savo lėkštėse.
Šašlykų kepimas balkone gali gerokai patuštinti jūsų kišenę: specialistas pasakė, kokios baudos gresia (17)
Šylant orams, vis dažniau net ir daugiabučių balkonuose galima užuosti ant grilio kepamos mėsos kvapą. Išpopuliarėjus uždaroms kepsninėms, žmonės drąsiai čirškina šašlykus, dešreles ar daržoves. Bet ar žinojote, kad bendrosios gaisrinės saugos taisyklės tą daryti balkone draudžia? Priešgaisrinės aps...
Tokio troškinio jūs dar neragavote: grilio virtuozas Vadimas Amosovas pasakė slaptąjį ingredientą (7)
Grilio patiekalų mėgėjams – šios srities meistro Vadimo Amosovo čili troškinio receptas. Vyras juokauja, kad dėl šildančių savybių patiekalas puikiai tinka šaltiems žiemos vakarams, o vasarą vietą skrandyje puikiai atranda po audringo savaitgalio.