Pasak praėjusio amžiaus ketvirto dešimtmečio šaltinių, „zanavykais vadinama ta Sūduvos krašto dalis, kurią užima Šakių apskritis. Pats zanavykų pavadinimas yra kilęs nuo tekančios per apskritį upės – Nova.
kepta žąsis
8 straipsnių
Artėjant šv. Kalėdoms lietuvaičiai masiškai traukia į mėsos skyrių, kur šventėms ieško retesnių, įdomesnių ir brangesnių produktų.
Kalėdos be anties – ne Kalėdos: maisto ekspertė pasidalino trimis idėjomis, kaip ją gardžiai paruošti (18)
Iki Kalėdų likus kiek daugiau nei mėnesiui vis dažniau sukame galvas, kuo šįmet nustebinsime artimuosius, todėl dabar – pats metas ne tik galvoti apie šventinį meniu, bet ir iš anksto pabandyti receptus.
Šeimininkės jau skuba marinuoti žąsis ar antis, kurios nuguls ant Kalėdų stalo. Štai jums 10 puikių idėjų, kaip gardžiai jas galima paruošti.
Net ir šiais neapibrėžtais laikais vieną žinome tikrai – Kalėdos įvyks ir ateis Naujieji metai. Puošiantis miestams, šventėms vis aktyviau ima ruoštis ir gyventojai. Jau aišku, kad daugelyje Europos šalių žmonės šventes pasitiks namuose, kurių pagrindiniu akcentu taps – skanėstų kupinas stalas. Kuo ...
Žąsis asocijuojasi su tikromis lietuviškomis Kalėdomis. Tik neseniai ją nuo mūsų stalo pradėjo stumti kalakutas.
Nors išvaizda antis ir patarškas panašūs paukščiai, tačiau iš tiesų, jie visiškai skirtingai.
Kone kiekviena Kalėdas švenčianti šalis turi savitą patiekalą, kurį ruošia tik šiai šventei. Pavyzdžiui, Vokietijoje Kalėdos neįsivaizduojamos be imbierinių sausainių, o Lietuvoje ant Kūčių stalo visuomet bus kūčiukų.