Nors kepinius daugelis mėgsta visus metus, orams atvėsus ir vakarams ilgėjant meilė jiems dar labiau išauga. „Kepiniai su obuoliais išpopuliarėja išskirtinai šaltuoju laiku, o cinamonines bandeles galima vadinti fenomenu – jos mėgstamos visada“, – sako kepinių ekspertas Martynas Vildžiūnas. Jis pasa...
kepykla
42 straipsnių
Kaune ir Prienuose veikianti kepykla „Juviga“ bankrutuoja ir atleidžia visus 30 darbuotojų, apie tai informavo Užimtumo tarnybą.
Kaišiadoryse įsikūrusi įmonė „Dovaina“ yra vienintelė tokia ne tik Lietuvoje, bet ir visame Baltijos regione bei daugelyje Europos šalių. Bendrovė gamina sudėtingą ir subtilią įrangą kepykloms, kuri ir pjausto, ir pakuoja, ir kitaip apdoroja kepinius. Kaip paminėjo įmonės direktorius, Rusija tokios ...
Saldumynai, tortai ir kiti skanėstai – Mariausz Januszkewic ir jo šeimos kasdienybė. Nemenčinėje įkūrę desertinę „Totti“ jie sėkmingai plėtoja verslą ir pasakoja esantys pasiruošę plėtrai. Kaip tikina, šeima netrukus sostinėje atvers dar vienos parduotuvės duris, o kiek tolėliau planuose – ir plates...
„Mūsų darbas – kepti duoną ir puoselėti senąsias tautos tradicijas“, – taip savo verslą pristato Panevėžio rajono pakraštyje įsikūrusios Radviliškių kaimo kepyklos direktorė ir savininkė Audronė Kisielienė, duonos kepėjus garsinanti per kasmetines duonos šventes.
Alytaus rajone, Miroslavo kaime, Rima Petrašiūnienė turi atidariusi nuosavą kepyklėlę „Pupa“. Buvusiame vyro garaže dabar šeimininkaujanti verslininkė kepa plikytus pyragaičius bei šakočius. Ji tikina daugiausia dirbanti naktimis, tačiau prie tokio gyvenimo ir darbo sako jau pripratusi.
Ketvirtadienio vakarą Kaišiadoryse esančioje kepykloje „Gudobelė“ kilo gaisras. Pranešama, jog nukentėjo darbuotoja.
Italijoje, senovinio Pompėjos miesto vietovėje, aptiktos maždaug 2 000 metų senumo kalėjimo kepyklos liekanos.
Mokęsis užsienyje ir dirbęs aukštos klasės restoranuose, lietuvis konditeris Edvardas Šimkevičius pasuko namo. Šiandien Baisogaloje vyras kepa skaniausius tortus bei gamina desertus. Pasak jo, dirbti samdomą darbą būtų daug lengviau, tačiau turėti savo verslą, kaip priduria, buvusi jo svajonė, o lai...
Jau daugiau nei dešimtmetį Radviliškyje veikia arbatinė kepyklėlė, kurios šeimininkė Tatjana Raizinienė sako niekada neturėjusi minties, kad užsiims maisto gamyba. Jos komandos ruoštą maistą šiandien savo tėvams, likusiems Radviliškyje, užsako ir į užsienį išvykę emigrantai.
„Biržų duonos“ vykdomasis direktorius Andrius Kurganovas teigia, kad vartojimas šiandien mažėja, tačiau jis sako, kad šiais metais, kalbant apie atidaromas naujas parduotuves, jų laukia rekordiniai metai. Vadovas užsimena ir apie svarstymus „eiti" ne tik į kepinių rinką. „Delfi“ su įmonės šeimininku...
24 metus audines auginęs 48 metų Andrius Balandis dabar jau ir kepyklos Dotnuvoje „Miltuotos rankos“ savininkas. „Prieš porą metų jau būta ženklų, kad audinėms bus galas, fermas pardaviau ir nėriau į kitą sritį, kur patirtis buvo minimali – duoną kažkada kepdavo močiutė“, – pamena Andrius.
Šįkart Delfi siūlo nusikelti į Panevėžį, o tiksliau – į prieš penkerius metus duris atvėrusią kavinę „Kapučino kavos ir šimtalapių namai“.
Ne paslaptis, jog prancūzai nuo seno garsėja konditerijos šedevrais. Lietuviai jau gana seniai įvaldė daugybės prancūziškų kepinių niuansus. Burnoje tirpstantys, iš trapios sviestinės tešlos gaminami prancūziški kruasanai, plikytos tešlos eklerai su vanilinio kremo įdaru, spalvingieji „macarons“ sau...
Namus užpildantis šokolado, karamelės, citrusų ar šildančių prieskonių kvapas reiškia tik viena – kalėdinių kepinių sezonas oficialiai prasidėjo. Kepyklų „Druska Miltai Vanduo“ įkūrėja Barbora Grigaliūnaitė-Kadūnienė teigia, kad šiemet kalėdinių kepinių tendencijos neapsiriboja tik imbieriniais saus...
Kai kaunietis Pranciškus Jakubauskas pasistatė savo privatų malūną, jis nė nežinojo, į ką visa tai išaugs. O išaugo į patį tikriausią šeimos verslą, prie kurio vairo šiuo metu stovi Pranciškaus anūkė Julita. Su pašnekovais – verslo pradininku ir dabartine vadove, kalbamės apie tai, iš kur anuomet ki...
Lietuvos ūkininkai sako, kad šie metai nebuvo tokie nuostolingi, kokių buvo galima tikėtis pagal kalbas viešoje erdvėje, tačiau kiek realiai pavyks uždirbti dar nežinia, nes griūna tradicinis verslo modelis, kai didžiausias pelnas buvo derlių sandėliuojant iki pavasario, kai kainos aukščiausios, o n...
Vėriškių bendruomenės moterys Radviliškio rajone, Vėriškių kaime, turi įkūrusios savo kepyklėlę. Čia jos gamina desertus, granolas ir riešutų sviestą. Birutė Mickaitienė pasakoja, kad netrukus dalis produkcijos išvažiuos ir vieną didžiųjų prekybos tinklų, kuris įsikūręs ne tik Baltijos šalyse, bet i...
Elektrėnuose įsikūrusiai kepyklai krizės atnešė naujų galimybių: per daugiau nei dešimtmetį gaminių kainos nekito (41)
Didžiausia Elektrėnų saldumynų kepėja Regina Berūkštienė prieš 25 metus savo veiklą pradėjo vieno kambario bute. Išsiplėtus konditerijos verslui, šiandien ji nebetelpa gamybinėse patalpose ir laukia, kol galės įsikurti naujoje vietoje.
Norėtumėte mėgstamo, naminio ir greitai patiekiamo maisto pietums arba vakarienei? Tai galėtų būti koldūnai.