Sakoma, kad svarbiausia žmogui reikia būti geram, o dalijantis gerumu, jis tikrai sugrįš su kaupu. Tokia taisykle, atrodo, vadovaujasi ir kepyklos „Aikštės kepyklėlė“ Utenoje savininkas Tomas Kirmonas. Nuo pat verslo gyvavimo pradžios, vyras neužmiršta nepasiturinčių žmonių ir savo kepinius kasdien ...
kepyklėlė
34 straipsnių
Kaune rado kepyklėlę, kuri užburia naminiu jaukumu ir ramybe, o dėl jos kepinių alpsta visas miestas
…Parašyti apie „Bundu“ norėjosi senai. Tikiuosi, kad ne tik todėl, jog telefono nuotraukų galerija pilna jų kepinių ir ten sutiktų keturkojų draugų nuotraukų, bet ir todėl, kad norisi kuo daugiau žmonių paskatinti atrasti vietą, kur bėgimas ir spūstys kažkaip ima ir pradingsta vos užvėrus mėlynas du...
Po 15 metų karjeros architektė atidarė kepyklėlę: vyrui pagaminti ne vulgarų, o gražų ir stilingą tortą nėra taip paprasta, kaip atrodo! (1)
Inga Kovaliovienė – Vaivaduose gyvenanti architektė, kardinaliai pakeitusi savo gyvenimą ir žengusi į konditerijos pasaulį. Šiuo metu ji savo namuose yra įkūrusi „Liepų kepyklėlę“, kurioje gimsta patys gražiausi ir žadą atimantys tortai bei kiti saldėsiai.
Prieš jūsų akis – naujausia „Sėkmingi iki 30-ies“ laida. Šįkart Delfi kalbina dvi seses, Akvilę ir Gedvilę, kurios Panevėžyje atidarė savo kepyklėlę „Bakin“.
Profesionalus virtuvės šefas Dovydas Vaisovas, Kauno centre atisaręs kepyklėlę ir pusryčių restoraną „Habits Bakery“, maisto gamyba susidomėjo dar vaikystėje ir svajojo atidaryti kepyklėlę. Gyvenime jis maisto meno mokėsi ir Anglijoje, ir Lietuvoje, daug laiko praleido jūros gėrybių, itališko, aziji...
Prieš tris metus pradėjusi kepti natūralaus raugo duoną, klaipėdietė Simona Petraitienė nesitikėjo, kad sulauks šitiek užsakymų. Instagrame labiau žinoma kaip uslapio „Žvirblio puota“ kūrėja, moteris neslepia, kad rugsėjį lauks visų savo kepyklėlėje: „Svajoju suburti bendruomenę, kuri šiltuoju metų ...
Sakoma, kad jokiais būdais negalima kurti verslo su savo geriausiu draugu – mat tuomet sužlugs ir verslas, ir draugystė. Tačiau ar girdėjote kokių nors prietarų apie šeimos narių vystomus verslus? Štai dviejų sesių iš Panevėžio – Akvilės ir Gedvilės, pavyzdys rodo, kad šeimos verslai gali būti ištie...
Pradėsiu nuo to, ką esu pati patyrusi ir girdėjusi iš žmonių apie dotnuviškį, Kėdainių rajono savivaldybės Dotnuvos bendruomenės centro pirmininką, naujos duonos kepyklėlės „Miltuotos rankos“ savininką Andrių Balandį. Ir tai bus tik geri žodžiai. Kuklus, santūrus, veiklus, protingas, doras, garbinga...
Prieš jūsų akis – naujausia „Sėkmingi iki 30-ies“ laida. Šįkart Delfi kalbina dvi seses, Akvilę ir Gedvilę, kurios Panevėžyje atidarė savo kepyklėlę „Bakin“.
Prieš keturis mėnesius Vilniuje duris atvėrė nauja kepyklėlė, vardu „Boka“. Nors veikia dar palyginus neilgai, kepyklėlė jau spėjo tapti populiariausia visoje sostinėje – kalbama, kad lankytojai čia važiuoja net iš tolimiausių miesto rajonų, o kepiniai kasdien tiesiog iššluojami.
Kartais ne patys smagiausi gyvenime dalykai – tokie kaip sutrikusi sveikata – duoda pradžią naujiems ir itin sėkmingiems projektams. Taip nutiko Anykščiuose gyvenančiai Jūratei Mikaliukštienei. Nutarusi išeiti iš darbo moteris nerimavo dėl ateities, tačiau artimieji nuostabius desertus kuriančiai Jū...
Galima sakyti, kad meilė virtuvei aukštyn kojomis apvertė Giedrės Bernotaitės–Salfati gyvenimą. Po kone 20 metų darbo Prancūzų institute Lietuvoje Giedrė tapo prancūziškos kepyklėlės vadove. Naujas gyvenimo etapas ir jo iššūkiai patinka ne tik Giedrei, kuri jau kuris laikas domisi konditerija, – lai...
Niujorkietiškas kruasanas – tai kruasanas, dėl kurio galvas pamesti baigia ne tik Niujorko (kuris ir yra šio nuostabaus kepinio gimtinė) gyventojai, bet ir saldžių kepinių mėgėjai visame pasaulyje. Pirmoji šį kruasaną pradėjo kepti viena kepykla Niujorke. Tai apvalus, sviestinės tešlos kruasanas su ...
„Visai nesvarbu, leidžiate sau jais mėgautis kasdien ar vos kartą per savaitę, jei jau tai darote – išsirinkite šviežiausius, kokybiškiausius ir gardžiausius jų gaminius!” – kvietimą pratęsia kepyklos „BOKA“ įkūrėjas ir vadovas Martynas Vildžiūnas, su kuriuo ir kalbamės apie Lietuvos rinkoje neįpras...
Panevėžio kepyklėlėje šakočiai kepami pagal smetonišką receptą: tais laikais niekas nežinojo nei maisto priedų, nei dažiklių (1)
Kviečiame susipažinti su trimis Panevėžio krašto kepėjomis. Tortai, prancūziški pyragaičiai ar šakočiai ir duona – pasirinkimas didelis ir įvairus. Tačiau moteris vienija viena meilė - konditerijai.
Panevėžietės sesės Akvilė (23 m.) ir Gedvilė (29 m.), nors dar jaunos, tačiau gyvenime jau matė daug. Jaunėlė nuo 16-os ragavo modelio duonos, vėliau išbandė vizažistės kelią, o štai vyresnioji – beveik dešimtmetį praleido emigracijoje, vadovavo restoranui. Vis dėlto abi nutarė suvienyti savo jėgas ...
Iš Žemaitijos kilusi Laima Masalskė aistrą gaminti perėmė iš močiutės, kuri vaikystėje lepindavo ypatingo skonio lietuviškais kepiniais ir desertais. Šiomis dienomis, kai parduotuvių lentynose apstu skirtingų pasaulio šalių kepinių, dažnai užmarštyje lieka tradiciniai lietuviški gaminiai. Kepyklėlės...
Darius ir Neringa Laurinaičiai jau daugiau kaip metus sukasi savo nedidelėje šeimos kepyklėlėje „Lauri“ Kaune, Šilainiuose. Niekaip su maistu nesusijusiose veiklose anksčiau dirbę kauniečiai savo verslo imtis nusprendė kai įprastą rutiną sutrikdė karantinas. Kaip rašoma pranešime spaudai, dabar savo...
Norėtumėte mėgstamo, naminio ir greitai patiekiamo maisto pietums arba vakarienei? Tai galėtų būti koldūnai.
Mėgstamą veiklą išaugino iki vienintelės tokios desertinės Visagine: net per pandemiją viskas atsipirko (66)
Visaginietė Alvina Kazickaja per pandemiją mieste atidarė pirmąją desertinę. Ji tikina, kad pandemija kojos nepakišo, o investicijos per pusę metų jau atsipirko. Šiuo metu verslininkė vos spėja suktis su klientų srautu, mat namuose pradėjusi kepti skanumynus per trejus metus užsakymų skaičius ir kli...