kepyklėlė

34 straipsnių

Viktorija Garunkštytė

Profesionalus virtuvės šefas Dovydas Vaisovas, Kauno centre atisaręs kepyklėlę ir pusryčių restoraną „Habits Bakery“, maisto gamyba susidomėjo dar vaikystėje ir svajojo atidaryti kepyklėlę. Gyvenime jis maisto meno mokėsi ir Anglijoje, ir Lietuvoje, daug laiko praleido jūros gėrybių, itališko, aziji...

2023.09.11 19:05
Kamilė Ramanauskaitė

Prieš tris metus pradėjusi kepti natūralaus raugo duoną, klaipėdietė Simona Petraitienė nesitikėjo, kad sulauks šitiek užsakymų. Instagrame labiau žinoma kaip uslapio „Žvirblio puota“ kūrėja, moteris neslepia, kad rugsėjį lauks visų savo kepyklėlėje: „Svajoju suburti bendruomenę, kuri šiltuoju metų ...

2023.08.28 21:57
Julija Leimonė

Sakoma, kad jokiais būdais negalima kurti verslo su savo geriausiu draugu – mat tuomet sužlugs ir verslas, ir draugystė. Tačiau ar girdėjote kokių nors prietarų apie šeimos narių vystomus verslus? Štai dviejų sesių iš Panevėžio – Akvilės ir Gedvilės, pavyzdys rodo, kad šeimos verslai gali būti ištie...

2023.08.20 15:53
Rūta Švedienė

Pradėsiu nuo to, ką esu pati patyrusi ir girdėjusi iš žmonių apie dotnuviškį, Kėdainių rajono savivaldybės Dotnuvos bendruomenės centro pirmininką, naujos duonos kepyklėlės „Miltuotos rankos“ savininką Andrių Balandį. Ir tai bus tik geri žodžiai. Kuklus, santūrus, veiklus, protingas, doras, garbinga...

2023.08.16 11:29
Roma Macijauskaitė

Kartais ne patys smagiausi gyvenime dalykai – tokie kaip sutrikusi sveikata – duoda pradžią naujiems ir itin sėkmingiems projektams. Taip nutiko Anykščiuose gyvenančiai Jūratei Mikaliukštienei. Nutarusi išeiti iš darbo moteris nerimavo dėl ateities, tačiau artimieji nuostabius desertus kuriančiai Jū...

2023.04.01 19:28
Roma Macijauskaitė

Galima sakyti, kad meilė virtuvei aukštyn kojomis apvertė Giedrės Bernotaitės–Salfati gyvenimą. Po kone 20 metų darbo Prancūzų institute Lietuvoje Giedrė tapo prancūziškos kepyklėlės vadove. Naujas gyvenimo etapas ir jo iššūkiai patinka ne tik Giedrei, kuri jau kuris laikas domisi konditerija, – lai...

2023.03.22 19:27
Ieva Žumajevaitė

Iš Žemaitijos kilusi Laima Masalskė aistrą gaminti perėmė iš močiutės, kuri vaikystėje lepindavo ypatingo skonio lietuviškais kepiniais ir desertais. Šiomis dienomis, kai parduotuvių lentynose apstu skirtingų pasaulio šalių kepinių, dažnai užmarštyje lieka tradiciniai lietuviški gaminiai. Kepyklėlės...

2022.08.30 19:03