Ši trinta pomidorų sriuba – tiršta ir labai soti. Užtruksite kiek daugiau nei pusvalandį, kol paruošite. Tokios gardžios trintos pomidorų srubos neatsisakys ir svečiai.
Kiaulienos faršas
109 straipsnių
Šiandien siūlome gabalėlį Italijos – lazaniją! Pasistengti reikės, užtruks gaminimo procesas, bet, patikiname, – patiekalu tikrai mėgausitės. Kepimo pabaigoje lazaniją apibarstykite sūriu ir patiekite.
Faršu ir ryžiais įdarytos paprikos – puikus pasirinkimas pietums. Paruošimas truks apie 17 minučių, dar apie pusvalandį kepsite orkaitėje. Valgykite įdarytas paprikas vienas ar su mėgiamu garnyru.
Ant šv. Velykų stalo dažnai puikuojasi mėsos ar liežuvio vyniotinis. Tad šįkart kviečiame jį pasigaminti patiems. Liežuvio vyniotinio skonį įvertins visi.
Bulvių apkepas patogus tuo, kad paruoštą patiekalą pakanka pašauti į orkaitę ir pamiršti tol, kol iškeps. Iškepusį bulvių akepą apibarstykite žalumynais ir valgykite su mėgiamu padažu ar grietine.
Cepelinai gali būti kitokie. Šiem net nereikės bulvių tarkių naudosite išvirtas bulves. kitokius cepelinus pateikite su mėgiamu padažu: grietine ar grietinės ir spirgučių pagardu.
Ieškantiems gana paprasto ir greitai pagaminami patiekalo siūlome kotletus. Paruošti faršą neužtruksite, o ir kol iškeps, neteks prie keptuvės stovėti. Kotletus patiekite su megstamu garnyru.
Šventėms gaminame netikrą zuikį su džiovintais vaisiais. Jei įprastai netikras zuikis būna vien iš mėsos faršo, šio receptas – pagerintas. Netikrą zuikį su džiovintais vaisiais kepkite orkaitėje 170 °C temp. apie 40 min.
Kai krtais gauname klausimą, ką gaminti iš faršo, vienas iš pasiūlos variantų – gaminti kiaulienos faršu įdarytas paprikas. Paruoštu faršu įdarome paprikas ir pašauname į orkaitę. Kiaulienos faršu įdarytas paprikas papuoškite baziliko lapeliais.
Jei tik nesate prisiekęs nevalgyti mėsos, jums neabejotinai patinka kibinai. Tereikia pagalvoti apie gražų auksinį kepinį, kurį prakandus teka skaidrus sultinys, kai burnoje ima rinktis seilės. Sakote, atbaido tai, kad šiam patiekalui ruošti reikia skirti nemažai laiko? Turime gerų žinių – gamindami...
Vėsiojo sezono patiekalų karalius – cepelinai. Gamybai reikia skirti laiko, tačiau gardu – neapsakomai. Cepelinus patiekite su grietine, kepinta šonine, svogūnais ir krapais.
Užsimanėte čeburekų, tačiau esate pavargę ar maisto gaminimui neturite daug laiko? Jokia bėda! Turime jums receptą, pagal kurį gamindami čeburekais mėgausitės vos po 20 minučių.
Na kokios Kalėdos be netikro zuikio. Vieniems patinka jo nusipirkti pardyituvėje, tačiau, sutikite, kur kas maloniau jo išsikepti patiems. Netikrą zuikį iškepsite per 40 minučių.
Vargu ar rasime šeimininkę ar šeimininką, kas negamintų kotletų. Ir kiekvienas turi savo receptą, savo gudrybes, kaip pagaminti juos kuo puresnius ir minkštesnius. Dalijamės kotletų receptu – jei kartais dar neturite atradę savojo.
Gaminti čeburekus nebūtinai turi būti ilgas ir varginantis darbas. Yra daug paprastesnis būdas, kaip juos pasigaminti traškius ir sultingus. Patarimas: gaminkite iš dvigubos porcijos, jei norite, kad čeburekų liktų ir kitai dienai.
Bulviniams blynams su mėsa jau skutame šviežio derliaus bulves. O tai reiškia, kad blynai bus minkštesni, puresni ir sultingesni. Ir klystate, jei manote, kad patiekalo gamyba užtruks – bulviniai blynai su mėsa paruošiami paprastai ir greitai!
Receptu dalijasi tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė Liucija Galinytė.
Tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta dalijasi čekiškų kotletų receptu.