Kiaulienos patiekalai

169 straipsnių

Kiauliena – kiaulės (Sus domestica) mėsa. Kiauliena yra viena iš labiausiai naudojamų mėsos rūšių pasaulyje, o prijaukintų kiaulių egzistavimo įrodymai siekia 5000 m. pr. m. e.

Vienas receptų, ką galima pagaminti iš kiaulienos sprandinės, – šnicelis. Šiuokart rekomenduojame užkeptą sūriu ir pomidorais. Garnyrui prie šnicelio tinka ir bulvytės, ir makaronai, ir ryžiai.

2024.08.29 00:46

Virtus chinkalius žino visi kartvelų virtuvės gerbėjai, o štai keptų chinkalių receptu dalijasi virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks. Nuostabus patiekalas tikrai nepaliks abejingų. Mėgaukitės keptais chinkaliais tiek pietų ar vakarienės, tiek vakarėlių metu.

2024.08.06 07:12

Jei esate išalkę, jei vakarėlis, žada, bus ilgas, gaminkite pitą su kiaulienos šašlyku. Kiekvienam svečiui toks patiektas patiekalas bus tikra skonių harmonija ir pasitenkinimas. Neškite į stalą pitą su kiaulienos šašlyku, kol dar šilta.

2024.05.31 00:00

Tai, ko gero, skaniausias čeburekų receptas. Su kefyru ruošiama tešla yra elastinga ir tuo pačiu iš išorės traški, o su sultiniu ruoštas faršas – itin sultingas. Čeburekus valgome kiek atvėsusius – kad karštas sultinys nenudegintų.

2024.02.07 08:07

Šnicelis – tradicinis patiekalas, kurį dažnas atsimena iš mokyklos laikų. Kad šnicelis nesudegtų, o iškepęs būtų traškus, svarbu laikytis recepte išvardintų patarimų. Šnicelį pateikite su bulvėmis, kruopų garnyru, daržovėmis.

2024.02.01 00:00