Gana paprastai paruošiama šviežių kopūstų sriuba – ne veltui yra daugelio mėgiama. Švelnaus skonio, gardi ir neapsunkinanti sriuba. Patiekite šviežių kopūstų sriubą apibėrę krapais.
Kiaulienos šoninė
147 straipsnių
Paruošti vengrišką guliašą užtrunka, tačiau niekas neabejoja, kad verta. Sodraus skonio troškinys ar tiršta sriuba, kaip sako patys recepto autoriai, nepalieka abejingų. Jei nemėgstate valgyti aštriai, į guliašą mažiau dėkite aitriųjų prieskonių.
Jei jau gaminti, tai tik jautienos troškinį. Tokiu būdu gausite pavasarį organizmui taip reikalingos geležies, taip pat – cinko, seleno, vitaminų B12, B3 ir B6. O be to, tai – puikis geležies šaltinis. Jautienos troškinį gaminkite su daržovėmis – taip gausite dar daugiau naudos.
Bulvinius blynus nesudėtinga paruošti, o ir ingredientų reikia nedaug. Skaniausi – ką tik iš keptuvės. Bulvinius blynus patiekite su skrudinta šonine bei spanguolių uogiene. Skanu ir su grietine ar varške.
Makaronai su faršu neabejotinai yra vienas populiariausių makaronų patiekalų. Paruošti gana nesudėtinga, o ir skanu,ir sotu. Patiekdami makaronus su faršu užbarstykite sūriu.
Netikras zuikis – nuo seno lietuvių žinomas ir mėgiamas patiekalas. Tik jei anksčiau jį gamindavo šventėms, šiandien galime jį pasigaminti ir eilinę dieną. Netikrą zuikį kepkite orkaitėje apie valandą.
Jei nežinote, ką gaminti pietums, tebus užkepti bulvių virtinukai su šonine. Sūrio kiekį reguliuokite pagal save – vieniems patinka, kai jo gausiau, kitiems – atvirkščiai. Užkeptus bulvių virtinukus papuoškite baziliko lapeliais.
Dar vienas pusryčių receptas – prancūziškas skrebutis su šonine. Gardus skrebutis su traškia šonine – itin populiarus patiekalas visame pasaulyje. Prancūzišką skrebutį su šonine puoškite baziliko lapeliais.
Pupelių sriubą valgyti ne tik skanu, bet ir sveika. Tai – subtilaus skonio, naudingų medžiagų kupina daržovė. Joje gausu baltymų bei geležies, todėl šios daržovės ypatingai vertingos tiems, kurie nevalgo mėsos. Pupelių sriubą gardinkite smulkintomis petražolėmis.
Be galo skanu, o ir paruošti itin paprasta.
„Banuš“ neretai ruošiamas per šventes ar pobūvius ir visuomet yra patiekiamas karštas. Įdomu tai, kad pagal huculų tradicijas visus patiekalus, kuriems naudojama aviena ar avių pieno produktai, gamina tik vyrai: „Banuš“ paslaptis slypi paruošime ir ingredientuose. Huculai patiekalą ruošia naudodami ...
Receptu dalijasi šefas Vylius Blauzdavičius.