Laidos „Alfas live“ vedėjas, skonių ieškotojas Alfas Ivanauskas buvo pakviestas į stulbinamą pasisekimą turėjusios laidos herojės žolininkės, chemijos mokslų daktarės Ksaveros Vaištarienės namus viename Vilniaus daugiabučių. 87 metų mokslininkė svečiui parodė virtuvę, kurioje gimsta išskirtinai svei...
Kiaulpienių kava
5 straipsnių
Anykščiai – miestas siurprizas. Tarp ežerų ir miškų įsikūręs nedidelis miestelis jau nuo seno traukia menininkus, rašytojus ir dvasingus žmones. Čia jie atvyksta ieškoti įkvėpimo, draugystės su gamta, o pastaraisiais metais, įsisavinant Europos Sąjungos lėšas, Anykščiuose duris atvėrė ir įstaigos, k...
Gilių kava – vietoj pusryčių, kiaulpienių – kad greičiau susivirškintų cepelinai. Liaudiškų patarimų lobynas neretai praverčia tiems, kurie tausoja ne tik savo skrandį, bet ir sielą.
Ąžuolo gilių kava, kiaulpienės šaknų kava, gudobelės sėklų kava, cikorijų kava, morkų kava, varnalėšos šaknų kava – skamba egzotiškai, tačiau visų šių lietuviškų kavų ir įvairių kitų sveikų gėrimų bus galima paragauti Sveikatos ir grožio dienose, gegužės 11–13 dienomis prekybos ir reng...
Kiaulpienių kava iš tikrųjų net ne kava: tai pirmas dalykas, ką turėtumėte žinoti. Nors kartu su vandeniu ar pienu sumaišyti tamsūs milteliai išvaizda ir skoniu tikrai primena kavą, iš tikrųjų šis gėrimas pagamintas iš džiovintų, skrudintų ir sumaltų kiaulpienių, miežių, rugių, cikorijos šaknų bei b...