Kiaušiniai – vienas iš universaliausių ir maistingiausių produktų, kokių tik turime savo virtuvėse. Termiškai apdorotus kiaušinius saugiau valgyti, lengviau virškinamos kai kurios juose esančios maistinės medžiagos, kaip antai – baltymai. Tyrimais pagrįsta, kad žmogaus organizmas įsisavina 91 proc. ...
kiaušinio baltymas
6 straipsnių
Sveikutėlį Romos imperijos laikų kiaušinį aptikę archeologai negalėjo patikėti savo akimis pamatę, kas buvo jo viduje praėjus 1700 metų (2)
Eilsberyje, maždaug 80 km nuo Londono esančioje archeologinių kasinėjimų vietovėje, mokslininkai aptiko sveikutėlį Romos imperijos laikais padėtą paukščio kiaušinį. Skaičiuojama, kad jam yra maždaug 1700 metų.
Mielinės bandelės nebūtinai ruošiamos kelias valandas. Štai receptas, pagal kurį jas valgysite jau po pusvalandžio. Iškeptas mielines bandeles galite apibarstyti milteliniu cukrumi.
Jei sakai, kad tavo plaukai riebaluojasi taip, kad gali blynus kepti, kodėl nepamėginti kiaušinienės?
Šv. Velykų margutis Estijoje – ne tik vaisingumo ir gamtos nubudimo simbolis, tačiau ir meilės laiškas. Jo ankstyvą Velykų rytą tikėkis tiek nuo mylimojo, tiek ir nuo slapto gerbėjo.
Kinijos mokslininkai nustatė, kad kiaušinio baltymai gali būti naudojami kaip vaistas, gydantis aukštą spaudimą.