Ieškantiems greitai paruošiamo deserto rekomenduojame išsikepti bananus tešloje. Traški išorė, o viduje – minkštas bananas su šokoladu. Puikaus skonio desertas patiks tiek mažiems, tiek dideliems.
kiaušinio trynys
26 straipsnių
Naminis burnoje tirpstantis desertas, tai – apie bandeles su kremu ir šilauogėmis. Traškus malonumas, kurį pagaminsite vos per 20 minučių. Iškepusias bandeles su kremu ir šilauogėmis apibarstykite cukraus pudra ir gardžiuokitės.
Kiaušiniai – vienas iš universaliausių ir maistingiausių produktų, kokių tik turime savo virtuvėse. Termiškai apdorotus kiaušinius saugiau valgyti, lengviau virškinamos kai kurios juose esančios maistinės medžiagos, kaip antai – baltymai. Tyrimais pagrįsta, kad žmogaus organizmas įsisavina 91 proc. ...
Sveikutėlį Romos imperijos laikų kiaušinį aptikę archeologai negalėjo patikėti savo akimis pamatę, kas buvo jo viduje praėjus 1700 metų (2)
Eilsberyje, maždaug 80 km nuo Londono esančioje archeologinių kasinėjimų vietovėje, mokslininkai aptiko sveikutėlį Romos imperijos laikais padėtą paukščio kiaušinį. Skaičiuojama, kad jam yra maždaug 1700 metų.
Paruošti Benedikto kiaušinius tikrai nesudėtinga, o skonis – nuostabus. Kartu su skrudinta bandelės pusele, tai – tobulas pusryčių patiekalas. Benedikto kiaušinis, beje, ir labai sveika.
Pyragas su varške – tiek kasdienai, tiek švenčių stalui tinkamas desertas. Ir paruošiamas gana greitai. Patiekite pyragą su obuoliene – du puikiai vienas kitą papildantys skoniai visus maloniai nustebins.
Daug skonio turinčios bandelės su brandintu čederio sūriu puikiai tinka prie itališkų skonio natų turinčio pomidorų padažo. Šis užkandis pateisins visus lūkesčius. Bandeles ragaukite, kol šiltos.
Slyvų pyragėlis – lengvai paruošiamas desertas. O taip pat mažai ingredientų ir pastangų reikalaujantis skanėstas, kuris tiks prie kavos ar arbatos. Iškepusį slyvų pyragėlį apibarstykite cukraus pudra.
Mangų ir karamelės pyrago skonių derme nustebinsite savo draugus ir artimuosius. Metodas Tarte Tatin kilęs iš Prancūzijos, kai tortas kepamas aukštyn kojom. Klasikiniai variantai yra su kriaušėmis ar obuoliais, šis labiau egzotiškas – mangų ir karamelės pyragas.
Apkepas su jūros lydeka – puiki idėja žuvies mėgėjams. Nereikalaujantis daug pastangų patiekalas. Patiekite apkepą su žuvimi šiltą.
Pyragėliai su dešra ir sūriu – lengvai pagaminamas užkandis, su klasikiniais itališkais ingredientais įdarui. Šis užkandis tiks bet kokiai progai. Pyragėlius suvalgykite por porą dienų.
Bandelės su dešrele yra puikus užkandis, kurį galima gana greitai pagaminti. Ir ingredientų daug nereikia, tad paruošite bandeles su dešrele lengvai.
Žiemos švenčių užbaigimui – Trijų karalių pyragas. Jei norite, Trijų karalių pyragą galite perpjauti per pusę ir apatinę jo dalį pertepti plakta grietinėle, tačiau jis labai gardus ir be jokio įdaro.
Padažų gamyba namuose daugelį gali gąsdinti dėl ruošimo laiko ar paties gaminimo proceso. Ar naminį majonezą nepatyrusiems kulinarams sunku pasigaminti patiems? „Rimi“ kulinarijos technologė Lina Barčaitė ramina: „Tikrai verta pabandyti – natūralūs padažai neturi daug ingredientų, jie paprasti ir le...
Kiaušinis – vienas tų produktų, be kurio neįsivaizduojamas šaldytuvo turinys. Kiaušinius valgome pusryčiams ar naudojame ruošdami patiekalus ar kepinius, o artėjant Velykoms jau sukame galvas, kaip juos marginsime ir puošime šventinius stalus, rašoma pranešime spaudai.
Sveiki beveik sulaukę margų ir šiltų Velykų! Nors šiemet jos kitokios nei esame įpratę – uždaros ir be kai kurių mielų tradicijų, tačiau yra dalykų, kurie nesikeičia niekada. Kaip ir kasmet, virsime kiaušinius, juos daušime, gal ir ridensime, rinksime gražiausią, stipriausią, margiausią.
Velykos – dar viena šventė susėsti prie stalo visai šeimai ir pasidžiaugti buvimu kartu. Deja, šventinės nuotaikos gali užgožti mintis apie sveiką mitybą. Kiaušiniai – vienas iš velykinio stalo atributų, galinčių pakenkti, jei per šventes jų suvalgoma per daug. Apie tai pasakoja Vilniaus universitet...
Artėjant šv. Velykoms, Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) pranešime spaudai pateikė 10 faktų apie kiaušinius.
Niekas nenori išsivirti kiaušinio ir pradėjus jį valgyti suprasti, kad šis – sugedęs. O toks įvykis ypač sugadintų šventę prie Velykų stalo. Vis dėlto yra būdai, kaip patikrinti, ar kiaušinis tinkamas valgyti.