Kiaušiniai – ko gero, populiariausias šių dienų produktas. Kaip žinoti, šviežias jis ar ne? Dalijuosi trimis patarimais, kaip tai padaryti – tarp jų ir liaudyje itin paplitęs ir patikimas būdas, padedantis sužinoti, kokio šviežumo kiaušiniai yra ant jūsų stalo.
kiaušinis
88 straipsnių

Kiaušinis – gyvūnų moteriška lytinė ląstelė (kiaušialąstė). Čia aprašomos paukščių ir roplių kiaušialąstės. Šių stuburinių gyvūnų grupių kiaušiniai dideli, juose daug trynio ir dažniausiai turi kietą kevalą – lukštą.
Artėjant Velykoms buvo atnaujinta vilniečių bei miesto svečių traukos centru tapusi skulptūra „Kiaušinis“. Antradienį smalsuoliams pristatytas naujasis kiaušinis akį džiugins ir po Velykų.
Leisti vaiką į darželį ar palikti mylinčių senelių priežiūroje? Su šia dilema susiduria dažna šeima, auginanti ikimokyklinio amžiaus vaikus. Atrodo, norisi suteikti savo atžalai saugią, draugišką aplinką, pageidautina, be jokių rizikų, kad būnant darbe netektų papildomai sukti galvos, kaip su vaiku ...
Medikė atsakė, ar kiaušinis ir cholesterolis išties susiję: mėgstantiems kietai virtus kiaušinius – labai svarbi žinia (2)
Ne veltui dažnas mūsų pusryčiams renkasi kiaušinius – jie ne tik sotūs, bet ir turtingi savo maistine verte. Velykų laikotarpiu kiaušiniai susilaukia dar daugiau mūsų dėmesio ir net neskaičiuojame, kiek jų suvalgome. Nors turėtume – pernelyg dažnai valgomi kiaušiniai tampa tikra cholesterolio bomba....
„Šeimų virtuvėje“ visiems puikiai atpažįstamas aktorius ir režisierius Dainius Kazlauskas. Anot laidos svečio, gerai išvirti kiaušinį reikia mokėti, todėl Dainius kartu su laidos vedėja Egle Kernagyte-Dambrauske parodys, kaip turi atrodyti tobulai išvirtas kiaušinis.
Mokslininkai teigia įminę paslaptį, kaip tobulai paruošti kiaušinį. Pristatytas receptas, kurį gali išbandyti kiekvienas – nors, tokiems eksperimentams Jungtinėse Valstijose, kur dėl paukščių gripo protrūkio drastiškai pabrango kiaušiniai, laikas galbūt ir ne pats tinkamiausias.
Zina rado nepamainomą formulę, kaip išvirti minkštą kiaušinį, – dar elektros ir dujų sutaupysite (10)
Gal kam ir pasirodys juokinga, bet paieškos sistemos rodo, kad žmonės gana dažnai ieško informacijos, kaip išvirti kiaušinius. Domisi, kiek laiko virti, kokį vandenį naudoti, ką daryti, kad jie išeitų minkšti. Todėl paprašiau maisto tinklaraščio „Zinos virtuvė“ autorės Zinos Bružienės pasidalyti atr...
2017 m. aptiktas suakmenėjęs priešistorinis organizmas leido mokslininkams padaryti išvadą, kad kiaušiniai atsirado anksčiau nei pirmieji gyvūnai, o tai reiškia, kad jie atsirado anksčiau nei višta.
Vilniaus paukštynas – didžiausias ūkis Lietuvoje. Vien auginimo padalinių plotai užima beveik 400 000 kv. m., o tai – beveik 60 futbolo stadionų. Tad kaip čia auginamos vištos?
Išbandykite gardų sumuštinį su špinatais, kiaušiniene ir sūriu ir taip paįvairinkite kasdienį pusryčių meniu bei sutaupykite laiko. Sumuštinį su špinatais, kiaušiniene ir sūriu valgykite, kol karštas.
Ir kas mūsų užaugome be rūgštynių sriubos, retoriškai klausia mitybos specialistė Vaida Kurpienė? Šių rūgščiu skoniu pasižyminčių žalumynų galima rasti tiek nuosavose lysvėse šalia namų, tiek pievose ar pamiškėse. Beje, tai vienas žmogaus organizmui naudingiausių augalų, kuriame gausu vitaminų ir mi...
Vištienos gabaliukai tešloje rizikuoja tapti tikru šios vasaros hitu. Virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks demonstruoja, kaip pasigaminti itin gardų patiekalą. Vištienos gabaliukai tešloje skanūs tiek karšti, tiek atvėsę.
Prieš dvejus metus Visatos gelmių nuotraukas į Žemę pradėjęs siųsti galingiausias kada nors sukurtas kosminis Jameso Webbo teleskopas pateikė dar vieną įspūdingą kadrą.
Susikurti namuose iškylų dvasią padės čiabatos sumuštinis su kiaušiniu. Pasijusite lyg būtumėte prie laužo ir lauktumėte itin gardžių pusryčių. Tiesa, sotų čiabatos sumuštinį su kiaušiniu gaminkite ne tik pusryčiams ir, žinoma, valgykite nelaukdami, kol atauš.
Pietūs bus gardūs ir sotūs, jei gaminsite bulvinius blynus su kiaušiniu. Kepkite ir valgykite iškart, kol patiekalas dar karštas. Neabejojame – ši bulvinių blynų su kiaušiniu versija jūsų virtuvėje įsitvirtins ilgam.
Cukinijų blyneliai – paprasta, greita, o kaip skanu. varškė patiekalui suteiks purumo ir skonio sodrumo. Valgykite cukinijų blynelius vos iškeptus.
Varškėčiai su bananais yra iš tų receptų, kurie įrašomi į šeimos patiekalų knygą. Jie tokie, kurie visada pasiseks, o svarbiausia – gardūs nuo pirmo kąsnio. Šis keptų varškėčių su bananais receptas – kaip tik toks.
Šis patiekalas – daržovės tešloje – gali tapti puikiu užkandžiu ar garnyru prie žuvies, vištienos ar mėsos patiekalų. Nepervirtos daržovės yra išlaikiusios skonį ir traškumą. Daržovės tešloje skanios tiek šiltos, tiek atvėsusios.
Blynai su varške mėgstami kiekvienuose namuose. Pagaminti lietinius užtrunka, tačiau neabjeotinai šie blynai su varške yra labai gardūs.
Jei norite gardaus deserto, gaminkite rikotos pyragą. Tešlą paruošite vos per kelias minutes, o orkaitėje pyragas keps apie 25 minutes. Rikotos pyragą patiekdami apibarstykite cukraus pudra ir puoškite šviežiomis uogomis.