Kisielius

44 straipsnių

Kisielius – nealkoholinis desertinis gėrimas, verdamas dažniausiai iš įvairių vaisių ir uogų, papildomai įdedant krakmolo, kad gėrimas sutirštėtų. Paplitęs Rytų ir Šiaurės Europoje.

Dr. Čapkauskienė apie kisielių: deja, jis „draugauja“ ne su visais Kūčių stalo patiekalais

Galvodami apie artėjančių Kūčių ir Kalėdų stalą daugelis lietuvių prisimena senąsias tradicijas. Viena jų – pasirūpinti, kad ant šventinio stalo būtų skanaus lietuviško spanguolių kisieliaus. Be to, kisielius gali būti pagardinamas papildomais prieskoniais – džiovintais obuoliais, cinamonu, gvazdikė...

Sporto mitybos specialistė, socialinio tinklalapio „Kuras Kūnui“ autorė Emilija Miliauskė

Namuose gamintas linų sėmenų kisielius be krakmolo, dažiklių, cukraus ir kitų sveikatai nepalankių skonio priedų. Gėrimas puikiai tiks artėjančiam Šv. Kūčių vakarui, derės su kūčiukais, riešutais ar džiovintais vaisiais.

Sandrija Čapkauskienė, biomedicinos mokslų daktarė, LSU docentė ir mitybos specialistė

Prasidėjo didžiosios metų šventės. Ir šiuolaikinėje mūsų visuomenėje dažnam jos tampa pertekliaus (ir kartu trūkumo) simboliu. Visko daug ir gausiai, bet begalinėje skuboje. Taip sakant – už visus metus per vieną dieną. Su valgiais tas pats – dažnas pajuokauja, kad Kalėdų šventės reiškia kelionę nuo...

Posakis pigiau grybo šiemet įgauna kiek kitokią prasmę. Dėl itin lietingos ir šaltos vasaros tik dabar ant prekystalių gausėja grybų ir uogų, tačiau jų kainos atbaido ne vieną miško gėrybių pasiilgusį pirkėją.