Įprastas uogienių virimas yra gana varginantis procesas, kai tuo tarpu trintos uogienės gali būti pagaminamos gana greitai – tereikia uogas nuplauti, nusausinti, sutrinti (jei reikia, perkošti per sietelį), sudėti į indelius ir patalpinti šaldiklyje.
Kitą dieną
143 straipsnių
Patiekalai, kuriais geriausia gardžiuotis kitą dieną.
Bananai šokolade – desertas, ypač pradžiuginsiantis karštą vasaros dieną. Desertui pagaminti pakaks vos 3 ingredientų ir kelių minučių darbo. Beliks sulaukti, kol bananai šokolade sustings šaldymo kameroje.
Išbandykite korėjietiškus marinuotus agurkus – itin patiks mėgstantiems pikantišką skonį. Valgykite šiuos marinuotus agurkus jau po 24 valandų.
Gaminant trintas uogienes šaldymui verta žinoti keletą naudingų principų. Sutrynus uogas ir sudėjus cukrų reikia leisti tyrei pastovėti kambario temperatūroje, kad cukrus ištirptų.
Perlinių kruopų sriuba – puikus receptas norint sunaudoti agurkų derlių ir pasiruošti konservų. Žiemą už šias pastangas tikrai sau padėkosite. Iš nurodyto kiekio pagaminsite 10 stiklainiukų po 0,5 litro.
Receptas susiruošusiems ruošti marinuoti agurkus žiemai. Juo dalijasi maisto tinklaraščio „Kūmutės virtuvė“ kūrėja Renata Šniolienė. Šitokiu būdu pagaminę agurkų žiemai turėsite du produktus vietoj vieno.
Šviežiai paraugti agurkai – vienas gardžiausių vasaros užkandžių. Žinoma, tokį garnyrą galima pasiruošti ir žiemą, tačiau vasarą jis skaniausias. Šviežiai paraugtus agurkus valgysite jau kitą dieną.
Įprasti svogūnai daugelį priverčia lieti ašaras, tačiau marinuoti svogūnai, priešingai – jie nepalieka abejingų. Puikiai derantys prie įvairių grilio patiekalų, marinuoti svogūnai kartu yra ir vienas greičiausiai paruošiamų garnyrų, tačiau ir jų receptuose slypi ne viena paslaptis.
Korėjietiškai paruošti kopūstai – kimčiai, vienas populiariausių azijietiškų daržovių receptų. Šis patiekalas yra puiki alternatyva tradiciniams lietuviškiems raugintiems kopūstams. O ir gaminami jie gana panašiai – kimčiai yra ruošiami fermentacijos būdu.
Jei norite mėgautis kakaviniu biskvitu su ledais, gaminkite šį desertą iš vakaro. Tai gaivus ir sotus skanėstas, kuris patiks tiek mažam, tiek dideliam. Kakavinį biskvitą su ledais patiekite vos supjaustę.
Šiltėjančios dienos primena, kad grilio sezonas jau atėjo, o jis neįsivaizduojamas be marinuotų raudonųjų svogūnų. Virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks dalijasi patarimu, kaip paruošti šį garnyrą. Marinuotus raudonuosius svogūnus galėsite valgyti jau po 8 valandų.
Tortas „Napoleonas“ gaminamas ypatingomis progomis. Nes tai ypatingas desertas. Gaminimas užtrunka, tačiau vertas kiekvienos minutės. Tortą „Napoleoną“ dekoruokite mėgiamomis uogomis, šokoaldu.
Šis želė tortas patiks kiekvienam. O gaminti jį taip paprasta. Tokį želė tortą galima ruošti ir kasdienai, ir šventėms.
Ko gero, sutiksite – pomidorai savo sultyse yra vienos gardžiausių konservuotų daržovių. Žinia, pagaminimui laiko skirti reikia, bet tai tikrai atsiperka. Stiklainius su pomidorais savo sultyse apverskite ir laikykite, kol atvės.
Šis pomidorų padažas labai tinka sriubų ir troškinių gardinimui, taip pat puikiai gardina grilio kepsnius, neužgoždamas dūmo kvapo ir kepsnių skonio. O mėgstantys kitokius skonius šį padažą netgi pila ant… vanilinių ledų. Pomidorų padažui naudojami tik pilnai sunokę, raudonieji, pageidautina labiau ...
Jau turbūt niekas nebemano, kad rauginti kopūstai gaminami tik kaime. Šitokiu būdu daržovių galime pasiruošti ir savo namuose. Šis raugintų kopūstų receptas ypatingas – jam nereikia druskos.
Maisto tinklaraščio „Gamink su Audrone“ kūrėja Audronė Zemenskienė kas vasarą nepraleidžia laiko, kai atsiradus pirmiesiems lietuviškiems agurkams jų galima paraugti greitam valgymui. Šiemet gamindama nutarė paeksperimentuoti – rezultatas tiesiog pribloškė.
Leidykla „Briedis“ išleido gausiai iliustruotą „The Australian Women’s Weekly“ virtuvės šefų komandos išleistą knygą „Supermaistas kūdikiams ir vaikams“. Ji skirta tėveliams, seneliams ir visiems tiems, kuriems ne vis vien, kuo maitinti kūdikius ir vaikus, kad šie augtų sveiki ir laimingi.