Ispanai yra viena tų tautų, kurios turi nesuskaičiuojamą daugybę patiekalų iš bulvių. Virtos, keptos, troškintos, su įvairiausiais priedais ir pagardais.
Kitų šalių virtuvė
139 straipsnių
Labai vasariškas, spalvingas ir sveikas žuvies patiekalas papildys Jūsų vasaros meniu.
Šios salotos paruošiamos labai greitai ir paprastai, o skonis – superinis! Meksikietiškos pomidorų salotos (isp. Pico de Gallo) Lotynų Amerikos virtuvėje dažniausiai valgomos kartu su takais, fajitomis, įvairia kepta mėsa ir žuvimi. Taip pat salotos labai skanios su bulvių ar tortilijų traškučiais.
Tradicinis jamaikietiškas patiekalas „Jerk“ vištiena Karibų salose yra toks populiarus, kaip Lietuvoje – cepelinai.
Kodėl skiriasi kiekvienos tautos virtuvė? Pasaulio virtuvių įvairovės formavimąsi nulėmė įvairios priežastys. Pirmiausia tai, kad skirtingose vietose buvo prijaukintos skirtingos žemės ūkio kultūros, kas lėmė skirtingų maisto produktų naudojimą.
Ar teko ragauti tikros lazanijos? Tokios, kurios skonio pamiršti neįmanoma! Ši yra tokia!
Jei lankėtės pietų Italijoje, bet neparagavote vietoje gaminamų tradicinių sūrių – vadinasi nematėte tikrosios Italijos. Nors itališki mocarelos, rikotos, gorgonzolos, parmezano ir kiti sūriai dažni produktai lietuvių virtuvėje, renginių organizatorės Olgos Raškauskienės surengtoje degustacijoje ats...
Kinijoje tęsiasi Naujųjų metų šventimo maratonas, trunkantis 15 dienų. Vienas iš kinų šventinių patiekalų – koldūnai. Nors šio patiekalo sudedamųjų dalių – nemažai, vis dėlto gaminti nėra sudėtinga. Pabandykite!
Norintys pajusti egzotinių šalių skonį, tūkstančius kilometrų įveikia nekeldami kojos iš namų. Šiek tiek daugiau fantazijos ir savo pačių virtuvėje galite leistis į netradicinio maisto keliones. Kartais įmantrūs ir neįprastai skambantys patiekalai gali atrodyti sudėtingi ir reikalaujantys ypatingų į...
Mėgaujantis įvairiausiais patiekalais ir naudojantis skonio receptoriais ir galime nukeliauti į vaikystės prisiminimus, aplankyti Italiją, Prancūziją, nukeliauti į tolimąją Japoniją, Indiją, Tailandą ar Meksiką. Fantazija, egzotiški ingredientai ir mintimis jūs jau atostogaujate kitame pasaulio kraš...
Nepažįstu nė vieno žmogaus, kuris nemėgtų lazanijos. Tik daugelis ne taip dažnai ją valgo, baimindamiesi papildomų kilogramų. Tačiau jūs jau žinote – „Lieknieji gurmanai“ valgo viską, neskaičiuoja kalorijų ir... lieknėja. O kad būtumėte dar ramesni dėl savo figūros, gaminkite lazaniją ne su mėsa, o ...
Ant šventinio stalo - viešnia iš Škotijos.
Izraelio šventinius patiekalus projekte „BORJOMI šventiniai stalai, 2016. Izraelis“ pristačiusi Nida Degutienė džiaugėsi galimybe lietuviams išsamiau pristatyti savo pamėgtos šalies tradicijas.
Italijos kalėdinius patiekalus šiandien „Kulinarijos studijoje“ pristatė šefas Gian Luca Demarco. Iš Italijos kilęs šefas džiaugėsi galėdamas lietuviams pristatyti savo šalies šventinę virtuvę. Gian Luca trykšta energija, o noru eksperimentuoti virtuvėje gali užkrėsti net ir prisiekusį pusgaminių mė...
Vokietijos kalėdinius patiekalus restorane „Steakhouse Hazienda“ pristatė kūrybingoji šefė Rima Remeikienė ir garsi šalies verslininkė Rasa Martens su vyru, kilusiu iš Vokietijos – Johannu Martens. Vokietijos šventinių patiekalų paslapčių ją išmokė vyras, todėl dabar gali gardžiais receptais ir trad...
Kulinarinis projektas „Borjomi Kalėdų stalai“ šiandien pristato Gruzijos tradicinius patiekalus. Savo šalies kalėdinius patiekalus restorane „La Storia“ pristačiusi dainininkė Šorena Džaniašvili džiaugėsi galimybe lietuviams išsamiau pristatyti savo tėvynės tradicijas.
Šiandien kviečiame pasisvečiuoti Indijoje – trečioje pagal populiarumą pasaulio virtuvėje. Indų įsitikinimu, gaminti maistą yra Dievo žmonėms įkvėptas menas.
Artėjant gegužės 21-ąją minimai pasaulinei kultūrų pažinimo ir puoselėjimo dienai siūlome susipažinti su egzotišku skirtingų žemynų paveldu. Skaniausias pasaulio kultūrų pažinimo būdas – ragauti tradicijomis apipintus patiekalus.
Kol lietus plovė Kauno gatves, o vėjas bandė pripūsti miestan pavasarį, žvelgiant pro lėktuvo, skrendančio į Kosą, langą siela nurimo. Savaitei pabėgti, pakeliauti, bent dalele prisiliesti prie kitos kultūros ir paskanauti nepažintos šalies patiekalų – štai dėl ko verta gyventi!