Kitų šalių virtuvė

139 straipsnių

lithuanianintheusa.com

Šios salotos paruošiamos labai greitai ir paprastai, o skonis – superinis! Meksikietiškos pomidorų salotos (isp. Pico de Gallo) Lotynų Amerikos virtuvėje dažniausiai valgomos kartu su takais, fajitomis, įvairia kepta mėsa ir žuvimi. Taip pat salotos labai skanios su bulvių ar tortilijų traškučiais.

LRT Televizijos laida „Labas rytas, Lietuva“, LRT.lt

Tradicinis jamaikietiškas patiekalas „Jerk“ vištiena Karibų salose yra toks populiarus, kaip Lietuvoje – cepelinai.

Virginija Buškevičiūtė-Lukauskienė

Kodėl skiriasi kiekvienos tautos virtuvė? Pasaulio virtuvių įvairovės formavimąsi nulėmė įvairios priežastys. Pirmiausia tai, kad skirtingose vietose buvo prijaukintos skirtingos žemės ūkio kultūros, kas lėmė skirtingų maisto produktų naudojimą.

Norintys pajusti egzotinių šalių skonį, tūkstančius kilometrų įveikia nekeldami kojos iš namų. Šiek tiek daugiau fantazijos ir savo pačių virtuvėje galite leistis į netradicinio maisto keliones. Kartais įmantrūs ir neįprastai skambantys patiekalai gali atrodyti sudėtingi ir reikalaujantys ypatingų į...

Mėgaujantis įvairiausiais patiekalais ir naudojantis skonio receptoriais ir galime nukeliauti į vaikystės prisiminimus, aplankyti Italiją, Prancūziją, nukeliauti į tolimąją Japoniją, Indiją, Tailandą ar Meksiką. Fantazija, egzotiški ingredientai ir mintimis jūs jau atostogaujate kitame pasaulio kraš...

Nepažįstu nė vieno žmogaus, kuris nemėgtų lazanijos. Tik daugelis ne taip dažnai ją valgo, baimindamiesi papildomų kilogramų. Tačiau jūs jau žinote – „Lieknieji gurmanai“ valgo viską, neskaičiuoja kalorijų ir... lieknėja. O kad būtumėte dar ramesni dėl savo figūros, gaminkite lazaniją ne su mėsa, o ...

Italijos kalėdinius patiekalus šiandien „Kulinarijos studijoje“ pristatė šefas Gian Luca Demarco. Iš Italijos kilęs šefas džiaugėsi galėdamas lietuviams pristatyti savo šalies šventinę virtuvę. Gian Luca trykšta energija, o noru eksperimentuoti virtuvėje gali užkrėsti net ir prisiekusį pusgaminių mė...

Vokietijos kalėdinius patiekalus restorane „Steakhouse Hazienda“ pristatė kūrybingoji šefė Rima Remeikienė ir garsi šalies verslininkė Rasa Martens su vyru, kilusiu iš Vokietijos – Johannu Martens. Vokietijos šventinių patiekalų paslapčių ją išmokė vyras, todėl dabar gali gardžiais receptais ir trad...

Artėjant gegužės 21-ąją minimai pasaulinei kultūrų pažinimo ir puoselėjimo dienai siūlome susipažinti su egzotišku skirtingų žemynų paveldu. Skaniausias pasaulio kultūrų pažinimo būdas – ragauti tradicijomis apipintus patiekalus.