kk-projektas-kokybiskas

16 straipsnių

Specialus projektas „Kokybiškas maistas – kokybiškam gyvenimui“, Izabelė Bočkienė

Pastaruoju metu vis daugiau kalbama apie sveikatai palankesnius pasirinkimus – be antibiotikų užaugintą vištieną, ne narvuose laikomų vištų kiaušinius. Iš humaniškosios pusės viskas suprantama – rūpinimasis gyvūnų gerove šiais laikais itin svarbus, tačiau ir organizmui natūralesni maisto produktai y...

Specialus projektas „Kokybiškas maistas – kokybiškam gyvenimui“

Nors baigiantis pavasariui orai Lietuvoje vis dar labai permainingi, daugelis grilinimo entuziastų jau spėjo atidaryti kepimo sezoną. Tačiau tam, kad gamtoje ruošiamas maistas ne tik būtų smagi pramoga, bet ir sotaus skrandžio rezultatas, mėsos eksperto Gintaro Bačkovo teigimu, didelį dėmesį reikia ...

Specialus projektas „Kokybiškas maistas – kokybiškam gyvenimui“

Naujame projekto „Kokybiškas maistas – kokybiškam gyvenimui“ grilio laidų cikle – tikras šio meno žinovas Vadimas Amosovas, kuris pasakoja, kaip kepami sultingi tradiciniai šašlykai. Sezoną jau atidaręs grilio meistras teigia, kad be šio patiekalo negali apsieiti nė viena vasara.

Specialus projektas „Kokybiškas maistas – kokybiškam gyvenimui“

Jei manote, kad skonio receptoriai yra atsparūs madoms – labai klystate. Skonių patirtys, naujai atrasti ingredientai ar patiekalai mus įtraukia į spalvingą gastronominę kelionę, į kurią nebūtina niekur skristi. Egzotiškas Azijos šalis, Graikiją ar amerikietiškus maisto vagonėlius mes galime pasiekt...

Specialus projektas „Kokybiškas maistas – kokybiškam gyvenimui“

Nors tradiciniu Velykų simboliu nuo senų laikų laikomas margutis, ant gausaus lietuviško šventinio stalo visais laikais puikavosi ir gardžiausi mėsos patiekalai: vieni kepė minkštutėlį kiaulienos kumpį, kitų stalo puošmena buvo naminė žąsis ar antis. Sakoma, kad riebus, sotus maistas ne tik atsisvei...

Specialus projektas „Kokybiškas maistas – kokybiškam gyvenimui“

Šventinis stalas tiesiog neįsivaizduojamas be burnoje tirpstančių desertų. Jei sukate galvą, kuo šias karantinines Velykas save pradžiuginti – tortas, pyragas ar pyragaičiai ir gali būti tas atsakymas. Konditerijos ekspertas Thierry Lauvray sako, kad geras desertas – tai ne tik džiaugsmas mūsų gomur...

Specialus projektas „Kokybiškas maistas – kokybiškam gyvenimui“

Kepsnį galima išsikepti kiekvienų namų virtuvėje, tačiau tam, kad jis būtų sultingas, aromatingas ir nepamirštamo skonio – ne tik privalome žinoti, kaip išsirinkti kokybišką mėsą, bet ir kelias pagrindines jos ruošimo taisykles. Gintaras Bačkovas, prekybos tinklo „Iki“ mėsos ekspertas, atskleidžia, ...