Tradiciniai lietuviški varškės sūriai, fermentiniai, o gal gaminti iš ožkos pieno? Sūrių gausa parduotuvių lentynose gali susukti galvą, tad kokį pasirinkti ir į ką atkreipti dėmesį renkantis, kalbamės su maisto eksperte Vilma Juodkazienė.
kk-projektas-kokybiskas
16 straipsnių
Kas turėtų tapti pagrindiniu rudens patiekalų akcentu, klausimų turbūt nekyla niekam. Galime į valias mėgautis šiųmetinio derliaus daržo gėrybėmis, kurių tarpe neabejotinai ryškiausia žvaigždė – troškiniams, sriuboms ir net pyragams puikiai tinkantys moliūgai.
Nors vasaros kaitra kiek sumažino grybų derlių, rugpjūtis buvo dosnus lietumi, tad iš miškų net ir nepatyrę grybautojai grįžta pilnais krepšiais. Tik ką pasigaminti, kad būtų ne tik skanu, bet ir sveika?
Pastaruoju metu vis daugiau kalbama apie sveikatai palankesnius pasirinkimus – be antibiotikų užaugintą vištieną, ne narvuose laikomų vištų kiaušinius. Iš humaniškosios pusės viskas suprantama – rūpinimasis gyvūnų gerove šiais laikais itin svarbus, tačiau ir organizmui natūralesni maisto produktai y...
Orus artėjančiam ilgajam savaitgaliui sinoptikai žada nuostabius, tad planuojantiems Jonines švęsti gamtoje, į pikniko krepšelį teliks įsimesti gerą nuotaiką ir kažką gardaus. Juk Joninių laužai be čirškančių grilio patiekalų sunkiai įsivaizduojami.
Į biurus sugrįžtantiems darbuotojams tenka pasukti galvą – kuo gi save nudžiuginti ir nustebinti, kad pietų pertrauka taptų ne tik malonia, bet ir gurmaniška atokvėpio akimirka.
Mėsininko patarimai: laiko patikrinti šašlykų ir kepsnių marinatai, kurie tobulai suminkština mėsą (6)
Nors baigiantis pavasariui orai Lietuvoje vis dar labai permainingi, daugelis grilinimo entuziastų jau spėjo atidaryti kepimo sezoną. Tačiau tam, kad gamtoje ruošiamas maistas ne tik būtų smagi pramoga, bet ir sotaus skrandžio rezultatas, mėsos eksperto Gintaro Bačkovo teigimu, didelį dėmesį reikia ...
Tokio troškinio jūs dar neragavote: grilio virtuozas Vadimas Amosovas pasakė slaptąjį ingredientą (7)
Grilio patiekalų mėgėjams – šios srities meistro Vadimo Amosovo čili troškinio receptas. Vyras juokauja, kad dėl šildančių savybių patiekalas puikiai tinka šaltiems žiemos vakarams, o vasarą vietą skrandyje puikiai atranda po audringo savaitgalio.
Grilio ekspertas Vadimas Amosovas pasidalino šašlykų receptu: užteks vos pusvalandžio marinavimui! (26)
Naujame projekto „Kokybiškas maistas – kokybiškam gyvenimui“ grilio laidų cikle – tikras šio meno žinovas Vadimas Amosovas, kuris pasakoja, kaip kepami sultingi tradiciniai šašlykai. Sezoną jau atidaręs grilio meistras teigia, kad be šio patiekalo negali apsieiti nė viena vasara.
Ekspertė papasakojo, koks maistas – atgyvena, o kas dabar madinga tiek Lietuvoje, tiek visame pasaulyje (34)
Jei manote, kad skonio receptoriai yra atsparūs madoms – labai klystate. Skonių patirtys, naujai atrasti ingredientai ar patiekalai mus įtraukia į spalvingą gastronominę kelionę, į kurią nebūtina niekur skristi. Egzotiškas Azijos šalis, Graikiją ar amerikietiškus maisto vagonėlius mes galime pasiekt...
Nors tradiciniu Velykų simboliu nuo senų laikų laikomas margutis, ant gausaus lietuviško šventinio stalo visais laikais puikavosi ir gardžiausi mėsos patiekalai: vieni kepė minkštutėlį kiaulienos kumpį, kitų stalo puošmena buvo naminė žąsis ar antis. Sakoma, kad riebus, sotus maistas ne tik atsisvei...
Ekspertė atsakė: kurie kiaušiniai tvirtesni – rudi ar balti, nuo ko priklauso trynio spalva ir kaip panaudoti lukštus (17)
Velykų simboliu tapę kiaušiniai ankstesniais laikais lietuvių buvo marginami per visas pavasario šventes. Gamtai bundant iš gilaus žiemos miego, buvo tikima magiška kiaušinių derlingumo galia.
Prancūzas konditeris Thierry Lauvray: jūsų dėmesiui – 10 tortų, pyragų ir pyragėlių Velykų stalui (2)
Šventinis stalas tiesiog neįsivaizduojamas be burnoje tirpstančių desertų. Jei sukate galvą, kuo šias karantinines Velykas save pradžiuginti – tortas, pyragas ar pyragaičiai ir gali būti tas atsakymas. Konditerijos ekspertas Thierry Lauvray sako, kad geras desertas – tai ne tik džiaugsmas mūsų gomur...
Kulinarė apie maistą iš prekybos centrų: viskas apie „plaunamas“ mišraines ir kodėl reikia rinktis laimingesnių vištų kiaušinius (49)
Nors prekybos centrų kulinarijos cechuose pagaminto maisto dažnai galime sutikti ant daugelio lietuvių pietų, vakarienės ar net pusryčių stalo, iki šiol apie tokius produktus vyrauja gajūs mitai.
Maisto mados garsios tinklaraštininkės ir ekspertės akimis: ne graži pakuotė šiais laikais vilioja pirkėjus (3)
Didžiuosiuose prekybos centruose vis dažniau galime pamatyti prekes be žinomų etikečių. Kas jas gamina ir kokios kokybės produktai už jų „slepiasi“?
Kepsnį galima išsikepti kiekvienų namų virtuvėje, tačiau tam, kad jis būtų sultingas, aromatingas ir nepamirštamo skonio – ne tik privalome žinoti, kaip išsirinkti kokybišką mėsą, bet ir kelias pagrindines jos ruošimo taisykles. Gintaras Bačkovas, prekybos tinklo „Iki“ mėsos ekspertas, atskleidžia, ...