kk-projektas-sveikas

32 straipsnių

Specialus projektas „Kokybiškas maistas – kokybiškam gyvenimui“

Gabalėlis torto ar ką tik iškepto naminio pyrago gali akimirksniu pagerinti nuotaiką, o ir sveikatai tikrai nepakenks, jei vartosite itin saikingai, – sako gydytoja dietologė Dalia Vaitkevičiūtė, su kuria šį kartą kalbame apie saldumynus ir sveikesnes desertų alternatyvas.

Specialus projektas „Kokybiškas maistas – kokybiškam gyvenimui“

Puodelis gardžios aromatingos arbatos ne tik sušildo, bet ir saugo nuo ligų, padeda numalšinti įvairius negalavimus ar net nerimą. Apie tai, kaip tinkamai paruošti žolelių arbatą ir kokiomis vaistažolėmis mėgautis žvarbėjančiais rudens vakarais, kalbamės su aromatines žoleles auginančia ūkininke Mil...

Specialus projektas „Kokybiškas maistas – kokybiškam gyvenimui“

Turbūt kiekvienas galėtume išvardinti ne vieną būdą, kaip skaniai paruošti lietuvių taip mėgstamas bulves. O ar dažnai savo mitybos racioną papildote bulvių giminaičiais – batatais? Šios daržovės ne tik labai skanios, bet ir tinka norintiems palaikyti dailias kūno linijas. Žinoma, jei valgomos saiki...

Specialus projektas „Kokybiškas maistas – kokybiškam gyvenimui“

Jau nuo senų laikų lankytis pirtyse buvo viena iš lietuvių tradicijų. Čia mūsų protėviai ne tik prausdavos ir atsipalaiduodavo po sunkių darbų, bet ir atlikdavo įvairias apeigas, ieškodavo vidinės ramybės ir sveikatos. Šiandienos žmonės į pirtį žiūri kiek kitaip – ji prarado savo higieninę svarbą: ž...

Specialus projektas „Kokybiškas maistas – kokybiškam gyvenimui“

„Nenoriu valgyti, aš jau pavalgiau“ – vaikui grįžus iš mokyklos išgirsta dažnas tėtis ar mama. Tik ką valgė – normalų maistą ar bandelę – nežinia. Kaltinti vaikų dėl netinkamų pasirinkimų nereikėtų, mat tai, ką vaikas valgo, didele dalimi priklauso nuo pačių tėvų ir suformuotų įpročių.

Specialus projektas „Kokybiškas maistas – kokybiškam gyvenimui“

Konservuoti agurkai ir pomidorai jau nieko nestebina, tačiau iš Dzūkijos kilusi virtuvės šefė Danutė tikina – konservuoti galima ne tik šias daržoves. Savo mamos ir močiutės patirtį perėmusi dzūkė mano, kad konservavimo paslapčių išmokti gali kiekvienas, svarbiausia neskubėti ir turėti šiek tiek kan...

Izabelė Bočkienė, Specialus projektas „Kokybiškas maistas – kokybiškam gyvenimui“

Vasara ne vieną paskatina susiimti ir žengti link pokyčių – sveikiau maitintis, daugiau sportuoti, bent šiek tiek patobulinti kūno linijas. Kaip tikina asmeninis sporto treneris Simonas Pužas, teigiamiems pokyčiams laikas visuomet tinkamas, o pradėti sportuoti ir sveikiau maitintis – tikrai ne taip ...

Specialus projektas „Kokybiškas maistas – kokybiškam gyvenimui“

Mitybos specialistai vieningai tikina: subalansuota mityba – kelias į sveikesnį gyvenimą ir gerą savijautą, o vienas iš svarbiausių sveikatai palankios mitybos elementų – žuvis bei jūros gėrybės. Apie šių produktų naudą neabejotinai žino kiekvienas, tačiau, anot specialistų, žuvį lietuviai valgo kur...

Izabelė Bočkienė, Specialus projektas „Kokybiškas maistas – kokybiškam gyvenimui“

Šiųmetė vasara muša visus karščio rekordus, tad gaivinamės, kaip tik galime – ir šaltais gėrimais, ir gardžiais ledais. Pastarieji karštomis dienomis tiesiog „šluojami“ iš parduotuvių lentynų, retas kuris skaičiuoja, kiek porcijų per dieną jau spėjo suvalgyti. Tačiau dietologė Dalia Vaitkevičiūtė įs...

Izabelė Bočkienė, Specialus projektas „Kokybiškas maistas – kokybiškam gyvenimui“

Posakis „Roges ruošk vasarą, o ratus – žiemą“ puikiai tinka daugelyje gyvenimo sričių. Viena iš jų – daržovių ruošimas žiemai. Įpusėjus vasarai ateina pats laikas, kai reikėtų pagalvoti, ką valgysime šaltuoju metų laiku, juolab kad dabar parduotuvėse itin platus šviežių lietuviškų daržovių pasirinki...

Specialus projektas „Kokybiškas maistas – kokybiškam gyvenimui“

Parduotuvių lentynose vaisių pasirinkimas gausus visus metus. Jų tarpe netrūksta ir egzotiškų, ne visų lietuvių dar atrastų variantų. Drąsių „ragautojų“ jau pamėgtos figos, ličiai, pasifloros ar drakono vaisius stebina ne tik savo išvaizda, skoninėmis savybėmis, bet ir sveikatai naudingomis ypatybėm...

Specialus projektas „Kokybiškas maistas – kokybiškam gyvenimui“, Izabelė Bočkienė

Dažnam šiltuoju metų laiku norisi maitintis sveikiau, gaminti daugiau iš sezoninių gėrybių. Birželio mėnesį galime pasidžiaugti šviežutėliais kopūstais – vertinga ir gausybę naudingų medžiagų turinčia daržove, iš kurios dar mūsų senoliai gamindavo gardžiausius patiekalus.

Specialus projektas „Kokybiškas maistas – kokybiškam gyvenimui“

Itin karštomis vasaros dienomis visuomet norisi atsigaivinti šaltu gėrimu. Apelsinų, obuolių ar ananasų sultys nieko nebestebina ir dažnai atsiduria mūsų racione. O ką žinome apie burokėlių ar kopūstų skonio gėrimus? Nors skamba neįprastai, skonis stebina, tačiau puikiai atgaivina ir yra išties naud...