Šis desertas su varške ir bananais pretenduoja tapti vienu sveikiausių ir maistingiausių. Tokį ragaudami nebijosite kalorijų gausos, o organizmą papildysite itin vertingais vitaminais ir mineralais. Deserto su varške ir bananais pasiūlykite ir vaikams, ir svečiams.
klevų sirupas
67 straipsnių
Klevo sirupas – natūralus saldiklis, gaminamas iš raudonojo (Acer rubrum) ir cukrinio (Acer saccharum) klevų sulos.
Desertu su jogurtu ir šokoladu mėgaukitės ryte, perpiet ar vakare ar vaišinkite užsukusius draugus. Jis yra gaivaus, sodraus skonio ir maloniai traškiu šokolado apvalkalu. Desertą su jogurtu ir bananais mielai valgys ir vaikai.
Jeigu manote, kad įprasti svogūnai yra be galo traškūs, vadinasi, dar neragavote marinuotų – jie pasižymi ir saldžiai aštriu skoniu, kuris idealiai papildo ant įkaitusių kepsninės grotelių kepamus patiekalus.
Tobuli lietiniai blynai. Prie jų paruošė karamelizuotų apelsinų padažą. Dar puikiai tiktų šokoladinis padažas, nes lietiniai blynai nuostabiai dera su šokoladu.
Nors iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, kad sudėtingas, iš tiesų – šį tortą pagaminti gana paprasta. Tereikia sumalti ingredientus pagrindui ir išplakti kremą. Ir viskas – paprasčiau nebūna. Veganiško torto be cukraus, be gliuteno skonis – dangiškas!
Ieškantiems sveikesnės blynų alternatyvos, rekomenduojame išbandyti grikių blynus su uogomis. Šis receptas itin pravers, jei norėsite sunaudoti virtus grikius. Grikių blynus patiekite su klevų sirupu.
Kas paragauja šio deserto iš kukurūzų dribsnių ir riešutų, nustemba: receptas toks paprastas, o skonis – įspūdingas. Traškus desertas labai patinka ir vaikams. Desertu iš kukurūzų dribsnių ir riešutų mėgaukitės tik šiam visiškai atvėsus.
Šis prancūziškas migdolinis kruasanas nuginkluos net tuos, kurie teigs saldumynų nemėgstantys. Desertus ragaukite vos juos paruošite. Migdolinius kruasanus dekoruokite tarkuota žaliosios citrinos žievele.
Gamindami šiuos kokosinius sausainius užtruksite vos 20 minučių. Į šį laiką įskaičiuojamas ir kepimo orkaitėje minutės. Trapūs sausainiai priskiriami prie sveikatai palankesnių.
Rudeninis ir puikiai šventėms tiksiantis moliūgų pyragas. Tinka patiekti su augaliniais ledais ar kokosų grietinėle, bet taip pat skanu mėgautis ir be priedų. Moliūgų pyragas kepamas 25 cm skersmens apvalioje kepimo formoje, kurios gylis 2 cm, bet galima pritaikyti ir kitokioms.
Amerikietiško stiliaus batatų blynai, pagardinti klevų sirupu ir šonine, nepaliks abejingų. Tobulas variantas sotiems pusryčiams arba sekmadienio vėlyviems priešpiečiams. Batatų blynus patiekite dar šiltus.
Jei dar neturite namuose tradicijos kurį rytą kepti blynus, siūlome pradėti nuo amerikietiškų blynelių. Purūs, minkšti – tiesiog tirpstantys burnoje. Valgykite amerikietiškus blynelius su uogomis, klevų siruou ar mėgstama uogiene.
Kas gi nemėgsta panakotos. Nuo šiol šiuo gardėsiu gali mėgautis ir veganai bei vegetarai. Panakotą dekoruokite braškėmis ar kitomis trintomis uogomis.
Lėtiems tobuliems pusryčiams gaminkite varškėčius su klevų sirupu. Bus taip skanu, kad ir nenorėsite niekur skubėti. Patiekite varškėčius apibėrę smulkintai riešutais.
Puikios, sveikos ir gaivios špinatų ir žirnelių salotos su braškėmis. Visiškai vasaros skoniui! Patiekdami špinatų ir žirnelių salotas su braškėmis užpilkite padažu ir užberkite riešutus.
Tailandietiška vištiena – ne kasdienis patiekalas. Reikia skirti laiko ir marinavimui, ir troškinimui. Tačiau, patikėkikte, – šis tailandietiškos vištienos receptas jūsų nenuvils.
Purūs tofu veganiški varškėtukai puikiai tiks pusryčiams bet kuriuo metų laiku. Gardinkite šviežiomis uogomis ir vaisiais, žiemą – šaukšteliu uogienės.
Šios salotos su ant grilio keptu tofu sūriu yra nuostabus vasaros sezono patiekalas. Šios salotos yra ne tik gaivios ir skanios, jos taip pat yra labai maistingos ir sveikos. Puikiai tiks jei norite nustebinti svečius, atkeliavusius į grilio vakarėlį.
Vafliai su klevu sirupu ir uogomis yra tai, nuo ko negalėsite atsisakyti. Ir nenorėsite, ypač, jei vaflius patieksite su mėgiamomis uogomis. Iškepę papuoškite vaflius mėtų lapeliais ir apibarstykite cukraus milteliais.
Mėgstantiems kepinius dar vienas receptas – bananų blynų. Minkštučiai, purūs ir labai gardūs. Iškeptus bananų blynus patiekite su klevų sirupu.