Paruošti vengrišką guliašą užtrunka, tačiau niekas neabejoja, kad verta. Sodraus skonio troškinys ar tiršta sriuba, kaip sako patys recepto autoriai, nepalieka abejingų. Jei nemėgstate valgyti aštriai, į guliašą mažiau dėkite aitriųjų prieskonių.
Kmynai
119 straipsnių
Burokėlių salotos – visada sveikas pasirinkimas. Valgysime Kūčių ar kitą dieną. O burokėlių salotos su raugintais kopūstais – vienas senesnių lietuvių receptų, beje, labai naudingų sveikatai.
Neužtruksite nė pusvalandžio, kol lengvai pasigaminsite šį tiek vegetarų, tiek veganų pamėgtą receptą – falafelius. Burnoje tirpstantys falafeliai, ir gardžios salotos bei „šilkinis“ humusas privers apsilaižyti pirštus ir dar kartą įsitikinti, kad mėsa – nėra būtinas ingredientas, norint pasisotinti...
Kai planuojame piknikus ar grilio vakarėlius, aišku, pirmiausia galvojame apie maistą, bet juk ir gaivūs gėrimai yra neatsiejama valgymo lauke dalis, tad kviečiame išbandyti naminę kmynų girą. O šią labai lengva pasigaminti, jeigu jau turite duonos raugo (jeigu neturite, juo gali pasidalinti draugai...
Greitai marinuoti agurkai su kmynais, o skonis – ypatingas. Dėmesio vertas receptas, kuris itin aktualus vasarą. Pamarinuokite agurkus 15–20 min.
Trinta daržovių sriuba – kai norisi sotaus patiekalo. O rūkytas sūris dar labiau praturtina kreminės sriubos skonį. Trintą daržovių sriubą pabarstykite aitriųjų paprikų dribsniais.
Kmynai – daugelio močiučių ir mamų naudojamos sėklos bei ruošiama arbata, kuri pasižymi daugeliu naudingų savybių.
Jei surengtume žiemos sriubų rinkimus, didelė tikimybė, kad juos laimėtų raugintų kopūstų sriuba. Kvapni, soti, tikra naminė sriuba. Išvirusią raugintų kopūstų sriubą gardinkite krapais.
Falafeliai advento laikotaroiu yra puikus pasirinkimas. Netruksite nė pusvalandžio, kol lengvai pagaminsite patiekalą, pamėgtą tiek vegetarų, tiek veganų. Burnoje tirpstantys falafeliai valgomi su duota, humusu, daržovėmis.
Keptas varškės sūris labai tinka pavakariams ar vakarienei. Minkštas, purus ir be galo kvapnus užkandis. patiekite keptą varškės sūrį su duona, daržovėmis.
Kastinys yra žemaitiškos virtuvės patiekalas, kuris vertinama iki šių dienų. Šio gaminio nebūtina pirkti – nesunkiai galite pasigaminti ir patys. Kastinį laikykite šaldytuve ir suvartokite per kelias dienas.
Jau turbūt niekas nebemano, kad rauginti kopūstai gaminami tik kaime. Šitokiu būdu daržovių galime pasiruošti ir savo namuose. Šis raugintų kopūstų receptas ypatingas – jam nereikia druskos.
Samosos yra mėgstamas užkandis Pietų Azijos virtuvėje, ypač Indijoje, Nepale ir Pakistane. Šioms burnoje tirpstančioms traškioms piramidėms su gardžiai aštria avinžirnių pasta sunku atsispirti. Šis užkandis yra pilnas baltymų iš avinžirnių, tad yra gan sotus ir tiks nebūtinai kaip užkandis - tai gal...
Nuo protarpinio badavimo iki dietos be angliavandenių – šiandien populiarios mitybos sistemos dažnai grindžiamos tam tikrų maisto grupių atsisakymu. Tačiau, pasak fitoterapeuto Virgilijaus Skirkevičiaus, toks požiūris per daug paprastas ir neretai kertasi su sveikos mitybos principais – sezoniškumu ...
Svogūnų laiškai skirti ne tik salotoms. Pasigaminkite pyragą, kuris tiks ir ramiems pusryčiams, ir šeimos pietums ir draugų vakarienėms.
Žemaitijos vaistininkas prisiminė mokytojos patarimą: užklupus skrandžio pilnumo jausmui – palengvėjimas garantuotas (2)
Šv. Kalėdos – krikščioniška šventė, subtiliai praturtinta pagoniškosios kultūros bruožais. Todėl žvilgsnis į protėvių tradicijas bei pasididžiavimas mūsų tautos unikalumu padeda sugrįžti atgal – tai svarbu ir ruošiant Kūčių bei Kalėdų stalą artimiesiems, sako Telšiuose jau 25 metus vaistininku dirba...
Visa tiesa ir mitai apie sėklas: kurių jokiu būdu negalima kepinti ir kurios mūsų organizmui yra naudingiausios? (7)
Atėjus rudeniui ypatingai svarbu rūpintis savo sveikata ir papildyti savo organizmą vitaminais bei mineralais. Vienas iš geriausių būdų tai daryti – sėklos. Jose gausu visų elementų, kurie reikalingi mums. Tačiau, ką reikėtų žinoti apie sėklas?
Nustebinkite savo šeimą gardžiu užkandžiu - bruschetta su silke, marinuotais burokėliais ir citrinos-kmynų prieskonių mišiniu.
Rauginti kopūstai - ne tik skanus, bet ir sveikas užkandis.