Braškinius ledus galima per keletą minučių labai paprastai pasigaminti namie. Tereikia visada turėti užsišaldžius bananų ir šaldytuvo lentynoj pasidėjus kokosų pieno. Ledams tinka ne tik braškės – įvairios uogos, vaisiai ar netgi daržovės. Viską sumakaluojame, sušaldome ir braškiniai ledai jau čia.
Kokosų pienas
121 straipsnių
Kokosų pienas yra baltas skystis, gaunamas iš sunokusių kokosų minkštimo, jį smulkiai sumalus (su vandeniu arba be jo), o tirščius nukošus. Jis naudojamas kaip gėrimas arba valgių (pavyzdžiui, kario) sudėtinė dalis. Populiarus Pietų ir Pietryčių Azijos, Centrinės Amerikos, Karibų, Okeanijos valstybėse, jo galima įsigyti skardinėse daugelyje pasaulio šalių. Tirštas, riebesnis kokosų pienas kartais vadinamas kokosų grietinėle.
Virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks dalijasi naujo deserto receptu. Ne bet kokio – kokosinio tiramisu. Įspūdingai atrodantis desertas, nepakartojamas ir jo skonis. Toks šis kokosinis tiramisu.
Maskarponės tortas puikiai tinka tada, kai norisi lengvesnio saldumyno. Žinoma, reiėks kiek lukterėti, kol masė sustings, tačiau palaukti verta. Maskarponės tortas – vienas gardžiausių.
Jei dar nebandėte, būtinai paragaukite vištienos sriubos su kokosų pienu. Pikantiško skonio sriuba nustebins savo turtingais poskoniais. Vištienos sriuba su kokosų pienu – maža šventė jūsų virtuvėje.
Nors iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, kad sudėtingas, iš tiesų – šį tortą pagaminti gana paprasta. Tereikia sumalti ingredientus pagrindui ir išplakti kremą. Ir viskas – paprasčiau nebūna. Veganiško torto be cukraus, be gliuteno skonis – dangiškas!
Pasakiškai skanios kopūstų salotos su morkomis. Šiame recepte dar puikiai dera obuolys. Salotas sumaišykite majnezo ir kokosų pieno padažu.
Kas gi nemėgsta krembriulė? Tas traškus karamelės sluoksnis, kurį pramušus randamas itin malonaus skonio kremas. Gaminkite krembriulė desertą nors ir šiandien – argi malonumui reikia ypatingos progos?!
Desertas su traškiais vafliais iš kruasano tikrai privers kilstelėti antakius iš nuostabos. Traškus pagrindas, malonus kokosinis kremas ir gaivi slyvų rūgštelė. Valgykite šiuos vaflius pusryčiams, pietums ir vakarienei – jie niekada neatsibosta.
Rudeninis ir puikiai šventėms tiksiantis moliūgų pyragas. Tinka patiekti su augaliniais ledais ar kokosų grietinėle, bet taip pat skanu mėgautis ir be priedų. Moliūgų pyragas kepamas 25 cm skersmens apvalioje kepimo formoje, kurios gylis 2 cm, bet galima pritaikyti ir kitokioms.
Rytietiškas troškinys, turintis lengvą aštrumą. Labai sotus ir stiprinantis imuninę sistemą. Tokiu troškiniu itin gera mėgautis, kai už lango vėjas, lietus, sniegas ar dargana.
Išsiilgus egzotikos, kelionių, gaminkite tailandietišką tom yum sriubą. Pikantiška ir labai turtinga savo skoniais – tikrai verta išbandyti. Tom Yum sriubą Pagardinkite sriubą kalendromis ir smulkiai pjaustytais svogūnų laiškais.
Midijos su kariu ir kokosų pienu – gurmaniškas patiekalas. Tinka ir pietums, ir vakarienei. Midijos su kariu ir kokosų pienu papuoškite kalendros šakelėmis.
Avinžirnių ir daržovių karis – patiekalas, kurį galima valgyti vieną arba kaip garnyrą. Valgykite karštą. Prieš patiekdami avinžirnių ir daržovių karį papuoškite kalendrų lapeliais.
Bananų ir mangų kokteilis – ne tik gaivus, bet ir maistingas. Užtruksite vos porą minučių. Bananų ir mangų kokteilį papuoškite mėtos lapeliais.
Jei ieškote recepto, kokiu norėtumėte nustebinti artimuosius, – išbandykite kokosų piene troškintą kalakutieną. Vos 30 minučių ir gardžiuositės itin skaniu patiekalu.Kokosų piene troškinta kalakutiena – ir pietums, ir vakarienei.
Šokoladiniai avokadų ledai – skonis magiškas! Per tokius karščius ką čia daugiau bešauksi. Tik „duokite ledų“, kad būtų galima kiauras dienas mirkti kokiam vandens telkiny ir valgyt ledus.
Tailandietiška vištiena – ne kasdienis patiekalas. Reikia skirti laiko ir marinavimui, ir troškinimui. Tačiau, patikėkikte, – šis tailandietiškos vištienos receptas jūsų nenuvils.
„Udon“ makaronai su daržovėmis ir riešutais – naujas skonis jūsų virtuvėje. Ir paruošiamas jis itin paprastai. „Udon“ makaronus su daržovėmis ir riešutais dėkite į lėkštę ir papuoškite bazilikų lapeliais.
Šiek tiek aštri, šiek tiek pikantiška, net šiek tiek saldoka – tokia yra morkų sriuba su kokosų pienu ir imbieru. Tokiu patiekalu tikrai nustebinsite artimuosius ir svečius. Morkų sriuba su kokosų pienu ir imbieru papuoškite baziliko lapeliais.
Kokosinis ryžių pudingas – puikus pasirinkimas sotiems pusryčiams. Sotu, maistinga ir tikrai gardu. Kokosinį ryžių pudingą pagardinkite mėgstamomis uogomis.