Kokosų pienas

121 straipsnių

Kokosų pienas yra baltas skystis, gaunamas iš sunokusių kokosų minkštimo, jį smulkiai sumalus (su vandeniu arba be jo), o tirščius nukošus. Jis naudojamas kaip gėrimas arba valgių (pavyzdžiui, kario) sudėtinė dalis. Populiarus Pietų ir Pietryčių Azijos, Centrinės Amerikos, Karibų, Okeanijos valstybėse, jo galima įsigyti skardinėse daugelyje pasaulio šalių. Tirštas, riebesnis kokosų pienas kartais vadinamas kokosų grietinėle.

Braškinius ledus galima per keletą minučių labai paprastai pasigaminti namie. Tereikia visada turėti užsišaldžius bananų ir šaldytuvo lentynoj pasidėjus kokosų pieno. Ledams tinka ne tik braškės – įvairios uogos, vaisiai ar netgi daržovės. Viską sumakaluojame, sušaldome ir braškiniai ledai jau čia.

Nors iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, kad sudėtingas, iš tiesų – šį tortą pagaminti gana paprasta. Tereikia sumalti ingredientus pagrindui ir išplakti kremą. Ir viskas – paprasčiau nebūna. Veganiško torto be cukraus, be gliuteno skonis – dangiškas!