Legendomis apipintas šventas šaltinis, didžiausias Lietuvoje gelžbetoninis kryžius, Trijų kryžių paminklas ir koldūnai – tuo garsus miesto statusą ir nedaug gyventojų turintis Kavarskas Anykščių rajone. Kokia mažo verslo mažame mieste sėkmės formulė? „Tiesiog natūralus maistas ir kantrus kasdienis d...
koldūnai
73 straipsnių
„Nuostabi moteris, apdovanota nepaprastu grožiu, balsu, ir talentu rašyti“, – taip „Mamų virtuvės“ vedėja Eglė Kernagytė-Dambrauskė pristato šios laidos viešnią Ingą Jankauskaitę.
Bene kiekvieno lietuvio šaldiklyje galima rasti koldūnų. Su mėsa, su varške, su grybais ar net su daržovėmis – įvairovė didžiulė, bet jų esmė paprasta: tešla ir įdaras. Kas bent kartą gyvenime yra gaminę koldūnus, sutiks, kad tai nėra „greitas patiekalas“, jei gaminsi nuo… iki. Bet kam vargti, jei p...
Dėl iš prekybos išimamų „Beatos virtuvės“ koldūnų – Nicholson komentaras: jie saugūs vartoti, bet kilo įtarimų (3)
Prekybos tinklas „Rimi“ pranešė, kad nuo gruodžio 27 iki sausio 10 vykdo galimai nesaugaus maisto išėmimą iš rinkos ir susigrąžinimą iš vartotojų. Pranešta, kad produktas – šaldyti koldūnai su lietuviška kalakutiena „Beatos virtuvė“. „Beatos virtuvės“ teigimu, termiškai apdoroti produktai saugūs var...
Turbūt nerastume tautos, kuri savo kultūroje neturėtų miltinės tešlos virtinių su vienokiu ar kitokiu įdaru. Tokį patiekalą – dažniausiai įdarytą mėsa, mes įpratę vadinti koldūnais. Nors jau nebestebina ir iš kitų šalių atkeliavę pavadinimai: chinkaliai, ravioli, gyoza, ar skirtingos virtinių formos...
Gaminti mėgstanti maisto tinklaraščio „Zinos virtuvėje“ kūrėja Zina Bružienė puikiai supranta šeimininkus ir šeimininkes: gali būti itin didelis koldūnų ir virtinių gerbėjas, tačiau vienas gamybos momentas dažnam atima norą ruošti šį patiekalą. Tešlos minkymas ir virtinių raitymas. Ir čia žemaitė iš...
Kalnuotame Kaukaze plytinčiame Sakartvele gaminami koldūnai – tai ne eilinis maistas. „Aš pats nesu kartvelas, tačiau pirmiausia atvykęs į Sakartvelą išmokau valgyti chinkalius“, – sako Sergejus Širisnkis.
Jei kas norės pasiskųsti, kad Vilnius brangus miestas, prašom į miestelį.
Asta ir Mantas Budrioniai prieš keletą metų į Molėtus atsikėlė gyventi iš sostinės, o prieš trejetą metų netoliese esančiuose Balninkuose – Manto gimtinėje – pradėjo savo verslą. Ant Alaušų ežero kranto įsikūrusioje sodyboje jie gamina išskirtinio skonio koldūnus ir ateityje verslą ketina plėsti.
Vykstant iškylauti į Molėtų kraštą, iš karto susiduri su stereotipais. Lietuvos etnokosmologijos muziejuje jau būta, po Bebrusų ežerą laivu plaukta, o kas toliau? Išeičių yra, ir visai neįprastų. Rožių plantacijų apžiūra, nardymas ir gastronominis potyris – Balninkų koldūnų degustavimas. Bet apie vi...
Būna maistas, kuris visiems praneša, kad gyvenimas pavyko. Kaip brangus laikrodis ant rankos, arba automobilis. Arba būna toks, iš kurio galima spėti, kad gyvenate negudraudamas.
Gaminkite aštrų vištienos sultinį su koldūnais ir mėgaukitės kitokiu skoniu. Tai bus lengvi, bet pikantiški pietūs. Aštrus vištienos sultinys su koldūnais gardinkite porais.
Pikantiško skonio „Gyoza“ koldūnai su imbieriniu sultiniu. Gaminimo procesas neužtruks – iki 15 minučių. Paruoštus „Gyoza“ koldūnus su imbieriniu sultiniu apiberkite svogūnų laiškais.
Vilniaus svečiai dažnai giria sostinės restoranų kultūrą, žavisi gastronominiu paveldu. Sostinės 700 metų jubiliejus – dar viena proga pasidomėti, kas ant vilniečių stalo garavo tiek prieš septynis amžius, tiek gerokai vėliau. Gastronominio paveldo tyrinėtojas, profesorius Rimvydas Laužikas teigia, ...
Koldūnai, apkepti orkaitėje – tokį receptą šįkart siūlo Alfas Ivanauskas. Kreminį sūrį galima rinktis pagal skonį: su voveraitėmis, su kepta saldžiąja paprika, su česnakais, su laiškiniais česnakais.
Virtiniai – populiarus maistas visame pasaulyje. Kiekviena tauta jiems sugalvoja savo vardus, kurių yra tokia pat didelė įvairovė, kaip ir pačių įdarų. Virtuvės šefas Matteo Covacci – didelis virtinukų arba itališkai vadinamų raviolių gerbėjas ir žinovas. Europos restoranuose, apdovanotuose „Micheli...
Pamenate, prieš kelias savaites dalijausi idėja, kaip greitai galima panaudoti pusgaminius vakarienei? Tąkart pagrindinis ingredientas buvo itališki bulvių virtinukai gnocchi. Šįkart receptas – dar artimesnis kiekvieno lietuvio skrandžiui. Koldūnai! Kaip jau yra su mano receptais, taip ir šis visai ...
Šie visame pasaulyje išpopuliarėję koldūnai kilę iš Kinijos, bet tapo labai populiarūs Japonijoje. Jie gaminami iš plonos, traškios tešlos su ryškaus skonio įdaru, įprastai valgomi su sojos ar saldžiarūgščiu padažu. Populiariausias – kiaulienos įdaras, tačiau gyoza pagaminti naudojama ir jautiena ar...
Žiemos šventės nenumaldomai artėja. Šeimose vis dažniau pasigirsta pokalbiai apie Kūčių meniu, kurį, pagal tradicijas, turi sudaryti net dvylika patiekalų. Visi turi savo mėgstamus receptus, tačiau egzistuoja patys populiariausi patiekalai, gaminami karta iš kartos.
Koldūnai iškepa labai minkšti, o padažas tiesiog sujungia visus ingredientus į tikrai skanų patiekalą. Jei neturite grietinėlės, vietoj jos galite naudoti riebesnį pieną. Geriausia koldūnus kepti tokio dydžio formoje, kad koldūnai nebūtų vienas ant kito, tad jei gaminsite dvigubą porciją – naudokite...