koldūnai

73 straipsnių

Agnė Keizikienė

Bene kiekvieno lietuvio šaldiklyje galima rasti koldūnų. Su mėsa, su varške, su grybais ar net su daržovėmis – įvairovė didžiulė, bet jų esmė paprasta: tešla ir įdaras. Kas bent kartą gyvenime yra gaminę koldūnus, sutiks, kad tai nėra „greitas patiekalas“, jei gaminsi nuo… iki. Bet kam vargti, jei p...

Šie visame pasaulyje išpopuliarėję koldūnai kilę iš Kinijos, bet tapo labai populiarūs Japonijoje. Jie gaminami iš plonos, traškios tešlos su ryškaus skonio įdaru, įprastai valgomi su sojos ar saldžiarūgščiu padažu. Populiariausias – kiaulienos įdaras, tačiau gyoza pagaminti naudojama ir jautiena ar...

Koldūnai iškepa labai minkšti, o padažas tiesiog sujungia visus ingredientus į tikrai skanų patiekalą. Jei neturite grietinėlės, vietoj jos galite naudoti riebesnį pieną. Geriausia koldūnus kepti tokio dydžio formoje, kad koldūnai nebūtų vienas ant kito, tad jei gaminsite dvigubą porciją – naudokite...