Rudenį rauginti kopūstai graibstyte graibstomi! Jų pilna parduotuvių lentynose ir turguose. O ir patiems užsirauginti kopūstų nėra jau taip sudėtinga. Pripjaustykite kopūstų, įberkite druskos ir laukite, kol rūgimo procesas atliks savo darbą. Bet ar iš tikrųjų rauginti kopūstai yra ne tik malonumas ...
kombučia
28 straipsnių
„Grybai – tai didžiulis, neišnaudotas naujų galingų vaistų šaltinis“ – savo knygoje apie grybus teigia garsus mikologas Paulas Stametsas. Funkciniai grybai šiuo metu susilaukia nemažai dėmesio dėl savo, kaip teigiama, naudos sveikatai – nuo imuniteto stiprinimo, streso reguliavimo ar net pagalbos gy...
Kombučia namų sąlygomis: Eliza žingsnis po žingsnio pataria, kaip šio gėrimo pasigaminti kiekvienam – nereikės ir grybo (1)
Gėrimas, kurį gurkšnoti rekomenduoja ir gydytojai dietologai, – kombučia. Porą metų šį gėrimą namuose gaminanti maisto tinklaraščio „Vienkiemio virtuvė“ autorė Eliza Bielinė išbandė įvairiausius skonius ir rado sau labiausiai patinkantį. Moteris kviečia ir kitus pasigaminti kombučios – gazuotos arba...
Žingsnis po žingsnio išaiškino, kaip pasigamini kombučią namuose: prireiks vos kelių ingredientų (29)
Kombučia – natūraliai fermentuotas arbatos gėrimas, kuriame gausu probiotikų, organinių rūgščių, virškinimo fermentų ir antioksidantų. Kombučia greitai tapo populiariu gėrimu, kurį galima įsigyti kiekvienoje parduotuvėje ar užsisakyti kavinėje. Tačiau tai yra šimtmečių senumo gėrimas, kurį nesunkiai...
Kombučia (arba fermentuota arbata) yra žinoma jau tūkstančius metų, o šiandien jos galima nusipirkti daugelyje parduotuvių ar užsisakyti kavinėje. Šis gėrimas primena gazuotą limonadą ir yra vertinamas ne tik dėl skonio, bet ir dėl sveikatai naudingų savybių. Iš tiesų visai nesudėtinga kombučios pas...
Robertas Kupstas – apie netipišką gyvenimo būdą Dubajuje ir norą sukurti šeimą: viskas jau pakeliui (2)
Sėkmingą verslą Dubajuje įkūręs Robertas Kupstas (36 m.) iš čia skubėti nežada. Šimtamilijoninių investicijų sulaukusi žinomo Amerikos lietuvio ir dviejų jo partnerių įmonė sparčiai plečiasi. Svajonių jaunikio etiketę po dalyvavimo realybės šou „Kelias į žvaigždes“ pasimatavęs R. Kupstas – prestižin...
Pavasarį pienės ir kiaulpienės itin naudingos – jose gausu fenolinių rūgščių, vitaminų ir mikroelementų, be to, jos nuo seno naudojamos įvairių ligų gydymui. Kol vieni valgo vos nuskintus žiedus, kiti pasitelkia vaizduotę ir mėgaujasi įdomiais kulinariniais atradimais. Itin išradingais pienių panaud...
Fermentuotam gėrimui, kurio tėvyne laikoma Kinija, jau tūkstančiai metų, bet populiariu Europoje jis tapo palyginti neseniai. Ne vienas prisimena, kaip vaikystėje „arbatos grybu“ vadinta kombučia dalindavosi giminės ir pažįstami, gamindavę gėrimą namie, nes iš lūpų į lūpas sklisdavo informacija apie...
Populiaraus gėrimo pabandė pasigaminti namuose: netrukus suprato, kad jo poveikis atsiliepia ne tik sveikatai (9)
Šį mėnesį kaip ir neišlaidavau, bet pinigai kažkur dingo. Turbūt dažną yra aplankiusi ši mintis – ypač tokiu metu, kai maisto produktai ir energija brangsta sunkiai pavejamu tempu. Natūraliai kyla minčių apie taupymą, bet mėnesio išlaidų sąraše nematyti nieko, ko būtų lengva atsisakyti. Bet ar tikra...
Šį antradienį ir trečiadienį vilniečius bei miesto svečius vėl kvies Kombučios festivalis. Renginys organizuojamas jau trečiąjį kartą ir kaip įprasta, vyks Užupio meno inkubatoriuje. Jo kieme įsikurs mugė, kurioje gaminius pristatys visi didieji Lietuvos kombučeriai, svečiai iš užsienio bei namudini...
Žaibiškai išpopuliarėjęs vasaros gėrimas kombučia: turi itin naudingų savybių, bet vienai žmonių grupei vartoti nederėtų (1)
Vasara – tai laikotarpis, kai mėgaujamės ne tik šviežiomis uogomis ar daržovėmis, bet ir įvairiais gaivinančiais gėrimais. Vienas iš jų – Azijoje išpopuliarėjęs gėrimas, gavęs kombučios vardą. Tiesa, šį gėrimą galima pasigaminti ir namų sąlygomis. Tad kuo kombučia skiriasi nuo kitų vasariškų gėrimų,...
Liepos 26-27 d. į Vilnių sugrįžta Kombučios festivalis. Trečią kartą organizuojamas renginys vyks ten pat, kur ir pirmieji du – Užupio meno inkubatoriuje. Inkubatoriaus kieme įsikurs mugė, kurioje savo gaminius pristatys kone visi didieji Lietuvos kombučeriai, pasirodyti bus kviečiami ir namudininka...
Liepos 26-27 d. į Vilnių sugrįžta Kombučios festivalis. Trečią kartą organizuojamas renginys vyks ten pat, kur ir pirmieji du – Užupio meno inkubatoriuje. Inkubatoriaus kieme įsikurs mugė, kurioje savo gaminius pristatys kone visi didieji Lietuvos kombučeriai, pasirodyti bus kviečiami ir namudininka...
Probiotikais vadinamos gerosios bakterijos, kurios gyvena mūsų organizme ir aktyviai dalyvauja virškinimo procesuose, šalina toksinus, sintetina vitaminus bei saugo nuo „nedraugiškų“ bakterijų – šios taip pat yra nuolatiniai gyventojai mūsų kūne. Nuo gerųjų ir blogųjų bakterijų balanso organizme pri...
Kombučia – tūkstančius metų pasaulyje skaičiuojanti iš Kinijos kilusi natūraliai fermentuota arbata, kuri nepelnytai buvo pamiršta. Tačiau pastaraisiais metais šis gėrimas vėl išgyvena renesansą. Jį įprastai renkasi žmonės, besirūpinantys savo savijauta, suprantantys jos teikiamą naudą. Nebūtina ger...
Jauno verslininko Giedriaus Lipinsko kelyje buvo visko: sintetinių jausmų, beprasmybės, alinančio darbo. Dabar yra kombučia. Šis gėrimas verslininkui – tik priemonė kurti savo gyvenimą. Klausydami jo istorijos išgirsite net kelis skirtingus gyvenimus: samdomo darbuotojo, kūrybiško barmeno, verslinin...
Padėti sustiprinti imuninę sistemą, palengvinti lėtinių ligų simptomus, sumažinti uždegiminius procesus, sureguliuoti virškinimą, pagražinti odą ir netgi pakelti nuotaiką. Tai yra tik dalis naudų, kurias gali suteikti gerosios žarnyno bakterijos – probiotikai, rašoma pranešime spaudai.
Požiūris į maistą, valgymo kultūra bei su maistu susiję žmonių įpročiai nuolat kinta. Tam įtakos turi įvairūs veiksniai – pradedant kelerius metus besitęsiančia pandemija, baigiant visuotiniu atšilimu ir vyraujančiomis tvarumo tendencijomis.
Kartais taip norisi prie švenčių stalo pakelti taurę ir susidaužti su visais, tačiau ne visada tam norisi alkoholinių gėrimų. Rinkoje pasirodžiusi kombučia gali būti puiki tokių gėrimų alternatyva.
Žinomi žmonės dalijasi idėjomis, kuo paįvairinti žiemos švenčių stalą: šis gėrimas puikiai atstos alkoholinius gėrimus (15)
Kalėdos ar Naujųjų sutikimas – be putojančio vyno ar šampano? O kodėl gi ne? Renginio metu pristatytas lietuvių sukurtas nealkoholinis gėrimas pretenduoja tapti alternatyva tradiciniams švenčių atributams.