Beveik kiekvienam mūsų šalyje gyvenančiam žmogui šaltasis metų sezonas asocijuojasi ne tik su sniegu, didžiosiomis metų šventėmis, tačiau ir su nemaloniomis peršalimo ligomis. Kasmet, orui pradėjus vėsti, daugybė žmonių ieško efektyvių būdų, padedančių stiprinti organizmą. Vitaminai, maisto papildai...
konservuotos daržovės
5 straipsnių
Vasarai įpusėjus vis dažniau pradedame galvoti apie konservuotų daržovių atsargas. Šiuo metu, kai yra pats agurkų derėjimo pikas, puikus laikas užsiimti agurkų konservavimu.
Dietistė nurodė daržoves, kurios bemat sustiprins imunitetą: vienai daržovei tiesiog nėra lygių (45)
Žiemos metu šviežių daržovių trūkumą dažnas sprendžia šaldytomis, raugintomis ar marinuotomis daržovėmis. Vis dėlto, skirtingi paruošimo būdai nulemia ir skirtingą maistinę vertę, o ir jų teikiama nauda nėra tokia pati. Kad iš daržovių gautume maksimalios naudos ir veiksmingai sustiprintume imunitet...
Rudens pradžia dovanoja gausų daržovių derlių – puikų ingredientą mišrainėms, be kurių neįsivaizduojamas tradicinis lietuviškas stalas. Tačiau prekybos tinklo „Maxima“ Maisto gamybos departamento vadovė Brigita Baratinskaitė siūlo mėgautis ne tik šviežių daržo gėrybių salotomis, bet ir išbandyti kon...
Vienkiemyje gyvenanti natūralaus rauginimo specialistė Ieva paaiškino, kurias daržoves verta rauginti, o kurias konservuoti (127)
Vasaros pabaiga – uogų ir daržovių metas. Prie puodų besisukiojančios šeimininkės suka galvą, kaip geriausia būtų šias sodo gėrybes išsaugoti, kad jos neprarastų savo naudingųjų savybių? Štai atokiame vienkiemyje gyvenanti Ieva Šidlaitė – natūralaus rauginimo ir žolelių bei lauko gėrybių specialistė...