Vienas dažniausių ir, pasak dietologų, geriausių pasirinkimų pusryčiams yra košės – jos turi daug sudėtinių angliavandenių, kurie palengva skaidydamiesi suteikia energijos ir paskatina medžiagų apykaitą. Tiesa, ne visų košių maistinė vertė vienoda. Vienos yra mėgstamos, nors sudėtinių angliavandenių...
Košės
69 straipsnių
Patiekalai, kurie ne tik papuoš jūsų stalą, bet ir pradžiugins išrankiausius. Apkepai, blynai, kepsniai, koldūnai, virtiniai, košės, makaronai, omletai, kiaušinienės, picos, troškiniai, tradiciniai ir ne tik patiekalai.
Avižinė košė su obuoliais ir riešutais yra maistingas, gardus pusryčių receptas. Mitybos specialistai rekomenduoja, kad pusryčiai būtų sotūs ir maistingi. Avižinė košė su obuoliais ir riešutais – tikrai užtikrins reikalingų medžiagų kiekį.
Jei dar neteko valgyti perlinių kruopų košės su grybais, būtinai išbandykite. Visi ingredientai puikiai dera šiame patiekale. Vienas iš svarbių niuansų gaminant perlinių kruopų košę, – nepervirti jų: kruopos turi būti kramtomos konsistencijos.
Neabejotinai keptų ryžių su daržovėmis ragavote azijietiškos virtuvės restorane, tačiau šį patiekalą nesudėtinga pasigaminti ir namuose. Nustebsite, kaip viskas paprasta. Keptus ryžius su daržovėmis valgykite vienus ar patiekite prie vištienos ar kiaulienos patiekalų.
Vien ištarus žodį rizotas burnoje galima pajusti kreminio patiekalo skonį. Šįkart rekomemduojame jį gaminti su krevetėmis. Apsivalgymas toks rizotas – ne kitaip.
Neveltui rizotas vadinamas karališku patiekalu. Kreminės tekstūros patiekalas negali nuvilti net įmantriausio skonio ieškotojų. Šis rizotas gali būti gaminamas ir be vištienos.
Bulvių košė – skanus ir sotus patiekalas, puikiai tinkantis šaltomis dienomis. šį patiekalą rekomenduojama ruošti šeimos pietums ir vakarienėms. Bulvių košę patiekite su šoninės padažu.
Jei nusibodo įprastos košės, gaminkite polentą su šonine ir sūriu. Bus labai gardu ir sotu. Polentą su šonine ir sūriu apibarstykite pipirais.
Bulvių ir morkų piurė galima patiekti prie žuvies, mėsos patiekalų. O galima valgyti ir vieną – tai nuostabaus skonio patiekalas. Bulvių ir morkų piurė papuoškite petražolėmis.
Kokosinis ryžių pudingas – puikus pasirinkimas sotiems pusryčiams. Sotu, maistinga ir tikrai gardu. Kokosinį ryžių pudingą pagardinkite mėgstamomis uogomis.
Jei ruošite perlinis kuskusas su vištiena, nepamirškite pirma išvirti perlinio kuskuso kruopų. Paskui gamyba bus paprasta – užtruksite vos 10 minučių. Perlinį kuskusą su vištiena papuoškite baziliko lapeliais.
Turbūt maistingiausias ryto patiekalas – avižinė košė su vaisiais. Gardinta natūraliu medumi ir pačiais įvairiausiais vaisiais, kokių tik randate šaldytuve ar spintelėje. Pagardinkite avižinę košę mėtų lapeliais.
Kas ragavo risoto su grybais, pritars – tai vienas gardžiausioų ryžių patiekalų. Žinoma, jei tinkamai paruoštas. O kad taip ir nutiktų, sekite risoto su grybais gamybos procesą ir galiausiai mėgausitės ypatingu patiekalu.
Jei dar nesugalvojote, ką patieksite prie kalėdinio kepsnio, gaminkite česnakinę bulvių košę. Puri ir labai kvapni. Įsitikinsite: česnakinė bulvių košė – pats geriausias garnyras.
Kuskusas su vaisiais – dienos pradžiai skirtas patiekalas, kuriame puikiai subalansuotas sūru-saldu skonis.
Štai avižinė košė su bananais, kurią ryte noriai valgys tiek suaugę, tiek vaikai. Nes kas gi atsisakys avižinės košės su bananais ir šokoladu.
„Banuš“ neretai ruošiamas per šventes ar pobūvius ir visuomet yra patiekiamas karštas. Įdomu tai, kad pagal huculų tradicijas visus patiekalus, kuriems naudojama aviena ar avių pieno produktai, gamina tik vyrai: „Banuš“ paslaptis slypi paruošime ir ingredientuose. Huculai patiekalą ruošia naudodami ...