Jei norite obuolių pyrago greitai, gaminkite pagal šį receptą. Paruošite per 5 minutes ir galėsite šauti į orkaitę. Tai ne tik greitai pagaminamas, bet ir labai skanus obuolių pyragas su manais.
kriaušės
141 straipsnių
Kriaušė (lot. Pyrus, taip vadino ir romėnai) – erškėtinių (Rosaceae) šeimos obelinių (Maloideae) pošeimio augalų gentis.
Patiekite svečiams virtas kriaušes su pistacijų ledais ir komplimentų neatsiginsite. Virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks dalijasi restorano verto deserto receptu. Neabejokite – paragavę virtų kriaušių su pistacijų ledais visi liks maloniai nustebę.
Puikus receptas tiems, kas nemėgsta kepti – nekeptas tortas. Ir ingredientų daug nereikia. Tik kantrybės prireiks – nekeptas tortas turi „pagyventi“ šaldytuve.
Grilinta vištienos krūtinėlė – tikras vasaros patiekalas.Kepkite keptuvėje ar kepsninėje. Grilinta vištienos krūtinėlė, patiekta su keptomis kriaušėmis, nepaliks abejingų.
Gausus kriaušių derlius daugeliu atžvilgių priklauso nuo to, kur tiksliai augs medis.
Obuolius valgyti tikrai sveika, tačiau net ir su jais būtinas saikas. Gydytoja dietologė Jūratė Dobrovolskienė sako, kad tokia pat taisyklė galioja ir kitiems vaisiams bei uogoms.
ieškantiems įvairovės – dešrainis su vištiena, kriaušėmis ir mėlynojo pelėsio sūriu. Turbūt jau galite įsivaizduoti, kokia tai skonių dermė! Nuostabi. Prieš patiekiant dešrainį su vištiena, kriaušėmis ir mėlynojo pelėsio sūriu apibarstykite aitriųjų paprikų dribsniais.
Keptų vaisių salotos su jogurtu ir medumi nustebins skoniu ir aromatais. Paruošti itin paprasta ir laukti, kol orkaitė atliks savo darbą. Keptų vaisių salotas su jogurtu ir medumi papuoškite mėtų lapeliais.
Norite ko nors saldaus, bet pasižadėjote maitintis sveikiau? Pastebima, kad būtent toks poreikis dabar yra ant bangos: žmonės vis dažniau ieško desertų be pridėtinių cukrų, pageidauja jų lengvesnių ir palankesnių sveikatai. Visgi cukraus atsisakymas nereiškia, kad reikės atsisakyti ir gyvenimo saldu...
Tiks ir pusryčiams, ir vakarienei – brusketos su mėlynojo pelėsio sūriu ir kriaušėmis. O skonis – tiesiog užburiantis. Brusketas su mėlynojo pelėsio sūriu ir kriaušėmis papuoškite mėtų lapeliais ir apibarstykite smulkintais lazdynų riešutais.
Universalus desertas – vaisių salotos. Spalvingos ir labai maistingos. Apibarstykite vaisių salotas sezamų sėklomis. Beje, vaisių salotos puikiai tiks ir pusryčiams – taps puikiu energijos užtaisu.
Kas žino, kokie bus gruodis, sausis ir vasaris – drėgni ir šilti ar speiguoti? Orų prognozės kinta, tad neverta rizikuoti – geriau sutikti žiemą kaip galima geriau pasirengus, net jei galiausiai paaiškės, kad ji ne tokia šalta.
Po prasto pernykščio sezono obuolių sulčių spaudėjai tikisi, kad šį rudenį darbo bus daugiau.
Vegetacijos sezono metu, taip pat ir vasarą galimi vaismedžių pažeidimai, tada būtina atlikti sanitarinį obelų ir kriauši genėjimą.
Vilnietė, išgirdusi, jog Šeškinės turgelyje atsirado pirmųjų lietuviškų obuolių, iš pradžių tuo nepatikėjo, praneša LNK žinios.
Bslandis tikrojo pavasario mėnuo – jau pakanka šilumos, kad augalai pradėtų vegetaciją.