Kai norisi saldaus ir kažko neragauto, pasigaminkite kruasaną su naminiu „Oreo“ sausainių padažu. Gaivus, burnoje tirpstantis desertas. Saldžiarūgščio skonio šiam kruasanui suteiks avietės.
kruasanas
10 straipsnių
Dešimtmečiais tobulintus, iš kartos į kartą perduodamus kepinių receptus patyrę kepėjai saugo užrakintus po devyniais užraktais. Laimei, mums patiems užsiimti konditeriniais eksperimentais ir plušėti prie krosnies visai nebūtina – tereikia panorėti, ir traškus prancūziškas batonas ar gardutėlis kraf...
Pristatyti populiariausio prancūziško kepinio kruasano turbūt nereikia niekam. Šie sviestiniai rageliai nepaprastai išpopuliarėjo visame pasaulyje. Lietuva – ne išimtis. Prekybos tinklo „Iki“ konditeris Thierry Lauvray sako, kad lietuviai dievina šviežius sviestinius ragelius, juos valgo tiek klasik...
Jei megstate slyvų džemą, nustebsite, kad jį pagaminti galima paprastai ir greitai. Išėmę kauliukus užtruksite vos 25 minutes ir ant stalo jau garuos kvapnus ir spalvingas slyvų džemas.
Karštą vasaros dieną prie Niujorke įsikūrusios kavinės-kepyklėlės „Lafayette Grand“ Brendanas Reilly’is buvo pirmas eilėje, bet vis tiek pralaukė apie valandą, kol gavo „Supr ême“ pavadintą apvalų kruasaną su kreminiu įdaru. „Supr ême“ kruasanas, panašiai kaip ir konditerio Dominque Anselio sukurtas...
Minkštutėlis, tirpstantis burnoje bei užburiantis savo nepaprastai maloniu sviestiniu skoniu. Toks yra viso pasaulio, o kartu ir Lietuvos, smaližių širdis pavergęs kruasanas. Nors šis skanėstas oficialiai vadinamas prancūzišku sviestiniu rageliu, jo tėvynė yra visai ne Prancūzija. Taigi – iš kur kep...
Sausio 30 d. yra vadinama kruasano, kitaip žinomo kaip prancūziškas ragelis, diena. Nors šio sviestinės tešlos kepinio istoriją bandoma sieti ne tik su Prancūzija, bet ir Turkija, Austrija ir netgi Lenkija, reikšmingiausiai kruasanai paplito per pastaruosius keletą dešimtmečių. Jie tapo neatsiejama ...