Kūčių valgiai

16 straipsnių

Kūčių valgiai - Kūčių vakarienei gaminami patiekalai. Populiariausi Kūčių valgiai: silkė su įvairiais priedais, žuvis, kūčiukai, burokėlių mišrainė, grybų ir kopūstų patiekalai. Nuo seno ant šventinio stalo įprasta serviruoti 12 Kūčių patiekalų. Laikantis pasninko, per Kūčias negalima serviruoti mėsos.

12 patiekalų Kūčių stalui – čia visada būna silkė, virtinukai su grybais ir naminiai kūčiukai

Indrė Pepcevičiūtė-Bogušienė

Ruošdamiesi Kūčių vakarienei skaičiuojame, kad ant stalo nugultų dvylika patiekalų. Vargiai ją įsivaizduojame be silkės, kūčiukų ir kisieliaus. Tačiau silkė per Kūčias ne visada buvo tokia populiari, o ir tiek patiekalų kadaise ne visos šeimos galėjo sau leisti. Prof. Rimvydas Laužikas papasakojo, k...

Lietuvos generalinis konsulas Niujorke Valdemaras Sarapinas su žmona Vyte gruodžio 16 dieną dalyvavo Niujorko lietuvių Kūčių šventėje, prasidėjusioje lietuviškomis šventosiomis Mišiomis Apreiškimo bažnyčioje Brukline, kurias aukojo šios bažnyčios klebonas Vytautas Volertas bei svečias iš Lietuvos br...