Kūčiukai

50 straipsnių

Kūčiukai – tradicinis lietuvių Kūčių vakarienės patiekalas. Tai maži, švelnūs, šiek tiek saldūs mielinės tešlos kepiniai, pagardinti aguonomis. Juos galima valgyti ir sausus, tačiau dažniausiai jie patiekiami su aguonpieniu arba spanguolių kisieliumi.

Kūčiukų receptų galite rasti čia.

Kūčiukai – tradicinis lietuvių Kūčių vakarienės patiekalas. Tai nedideli, prėskūs, truputį saldūs miltiniai mielinės tešlos kepinėliai su aguonomis. Kūčiukai gali būti valgomi sausi, tačiau dažniausiai mirkomi aguonpienyje arba patiekiami su spanguolių kisieliumi.

Parengė Roma Macijauskaitė

Didžiausios metų šventės priartėjo ir sodina prie stalo artimuosius, mylimuosius, paramos stokojančius. Parinkome 12 Kūčių stalo patiekalų receptų: silkės salotų, virtinių su grybais, keptos lašišos, kūčiukų ir kitų, be kurių neįsivaizduojama tradicinė Kūčių vakarienė. Ir net jei ant stalo nesuskaič...

Izabelė Bočkienė

Kokios Kūčios be kūčiukų? Tik ar kada bandėte juos išsikepti patys? Daugiametę patirtį sukaupusi ir šiuolaikiniais moderniais patiekalais stebinanti virtuvės šefė Ramutė Ubienė tikina – tradicijas puoselėti būtina, tad kūčiukus šeimai kepa kiekvienais metais. Išbandžiusi daugybę skirtingų receptų įs...