Lietuviai grįžta prie tradicijų ir duoną vis dažniau kepa namuose, tačiau kyla klausimas, kaip pasiekti tobulo rezultato. Ekspertai dalijasi kulinarinėmis idėjomis, kurios įkvėps savo virtuvėje pasigaminti gardžią ir kvapnią naminę duoną.
Kulinarinės įdomybės
184 straipsnių
Nors tokia mėsa kaip aviena, triušiena ar antiena lietuviams pakankamai gerai pažįstama, tačiau iki šiol vartojama gana santūriai. Mitybos specialistai sako, kad mūsų tautiečiai be reikalo yra tokie atsargūs, nes ir iš šių mėsos rūšių galima paruošti puikių patiekalų. O be to jos turi ir daug sveika...
Nors vegetariškas maistas Lietuvoje kasmet vis populiaresnis, jį dažniausiai renkasi tikri vegetarai, apskritai atsisakantys mėsos. Norėdami sugriauti visavalgių mitus apie vegetarišką virtuvę, prie stalo be mėsos kviečiame visus, trokštančius atrasti naujų skonių.
Kiekvienas lietuvis puikiai žino, kaip gaminti pagrindinius tradicinius patiekalus – kas labiau mėgsta didžkukulius, kas šaltibarščius, o kas žuvienę. Nors pastaroji gali pasirodyti gaminama bene paprasčiausiai, specialistai sako, kad tikrą senovės lietuvių žuvienę išvirti nėra taip lengva.
Kolumbijos kava visame pasaulyje vertinama už savitą ir išgrynintą skonį, o didžioji jos dalis užauginama mažose šeimyninėse plantacijose. Vienai iš tokių plantacijų jau 22 metus vadovauja Heber Sarria, kuris yra jau trečios savo šeimos kartos atstovas, tęsiantis savo protėvių kavos verslą. Anot jo,...
Dažnas laukiame stintų sezono su tikru ilgesiu. Agurkais kvepiančių žuvų jau pasigedome per žiemos šventes, o šiemet „Stintų šventė” praūžė be... stintų, tad pavasarinis tradicinių žuvų nerštas tapo paskutine galimybe ir viltimi šiemet jų paskanauti.
Kava. Kas galėjo patikėti, kad iš pažiūros paprastas gėrimas su griausmu užkariaus rinką, tapdamas vienu iš labiausiai vartojamų ir bene populiariausiu gėrimu pasaulyje, turinčiu daugiau poskonių nei vynas bei žavintis savo beribiu kompleksiškumu. Net ir po tiek laiko kavos kultūra vis dar vystosi, ...
Lietuvių mitybos įpročiai vis dar atsilieka nuo pasaulinių tendencijų, tačiau specialistai pripažįsta, kad ir čia jau prigyja svetur paplitusios gastronominės mados – žmonės darosi drąsesni ir išrankesni, norima kokybiškų ir natūralių produktų.
Turbūt kiekvienoje virtuvėje rastume augalinio aliejaus. Skirtingos jo rūšys yra ir daugelio maisto produktų sudėtyje. Augaliniai aliejai vertinami ne tik dėl jų maistinės vertės, bet ir universalaus panaudojimo, be to, jų įvairovė rinkoje leidžia išsirinkti sau tinkamiausią. Net jei kasdienę mitybą...
Šiltuoju metų laiku dažnai stengiamės atitrūkti nuo miesto šurmulio ir renkamės poilsį gamtoje. Grilyje keptas maistas - neatsiejama to dalis. Kad ir kaip stipriai patiekalų gaminimas lauke asocijuojasi su vasara, kasmet vis labiau pastebima tendencija juo mėgautis ir žiemą.
Jei manote, kad žinote, kaip geriausiai per trumpiausią laiką atšildyti šaldytus produktus, klystate. Tyrimai parodė, kad visi mes atšildome maistą neteisingai.
Vakarieniauti vonios kambaryje virš galvos kabant išskalbtiems apatiniams iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti keista, tačiau išvydus čia pat besisukiojantį kolektyvą iš Italijos - virtuvės šefę Giuliją ir restorano administratorių Danielę, salėje aidint komplimentams ir kvepiant šviežiai sutrintiems ...
Lieknųjų Gurmanų lieknėjimo paslaptys ir geriausi receptai jau pasiekiami ne tik interneto vartotojams – šią savaitę knygynuose pasirodė šio judėjimo įkūrėjų, mokslų daktarės Donatos Uchockienės ir ekonomisto Martyno Mikelėno receptų knyga „Lieknieji gurmanai“.
Nežinant kelių esminių taisyklių, virtuvėje nesunku sugadinti bet kokį patiekalą, ką jau kalbėti apie tokį paruošimui jautrų produktą kaip žuvis. Kartais iš pirmo žvilgsnio nekalčiausi mūsų kulinariniai įpročiai gali niekais paversti medikų rekomendaciją kelis kartus per savaitę suvalgyti baltosios ...
Įdaryta višta, kalakutas, žąsis – patiekalai, jau daugelį metų neužleidžiantys svarbiausių pozicijų ant šventinio stalo. Tiesa, kitokio pasirinkimo anksčiau ir nebuvo – pasak virtuvės šefės Galinos Bovševič, parduotuvių lentynose ilgą laiką vienintelis paukštienos produktas buvo šaldytas neišpjausty...
Tai, kad lietuvių širdžiai artimi cepelinai ir jie, turbūt, į nieką kitą nemainytų keistai rožinės spalvos šaltibarščių, dar nereiškia, kad jiems nesinori išbandyti naujų neįprastų skonių.
Lapkričio mėnesį prasidėjusį projektą „Borjomi Kalėdų stalai“ vainikuoja pažintis su Kalėdine argentinietiška virtuve. Ją pristatę keliautojas Vytaras Radzevičius ir restorano „Panama Food Garden“ šefas Paulius Bartkevičius teigia, kad Argentina išsiskiria savo mėsos kultūra. Ji šioje Pietų Amerikos...
Artėjant žiemos šventėms vis dažniau tenka pasukti galvą, kokiais patiekalais nustebinti artimuosius. Kūčios – gilias tradicijas turinti šventė, todėl kulinarinių knygų autorė Beata Nicholson pataria originalių idėjų šventiniam valgiaraščiui paieškoti ir senovės lietuvių virtuvėje, sakoma pranešime ...
„Apie žuvį reikia kalbėti tada, kai ji pasirodo mūsų vandenyse“,- sako „Šturmų Švyturio“ šefas Česlovas Žemaitis, virš restorano durų Užupyje keldamas septyntaškę vėliavą. Tai – ženklas, kad dabar pasirodė nėgė ir yra puiki proga paragauti šios žuvies patiekalų.
Artėjančios gražiausios metų šventės šeimininkes kasmet verčia sukti galvą, kaip namo sugužėjusius šeimynykščius sutikti prie šventinio stalo, kuris būtų ir skanus, ir netikėtas, ir tuo pat metu tradicinis.