Ar pradėję žiūrėt filmą ir suvokę, kad aktorių vaidyba klaiki, režisūra siaubinga, siužetas nepabaigtas, o ir minties jokios aptikt jame nesugebat, žiūrit toliau, o po to visiems iš eilės pasakojat, kaip pusantros savo gyvenimo valandos iššvaistėt spoksodami į ekraną, nors jau po pirmų penkiolikos m...
Kulinariniai opusai
31 straipsnių
Ne, temos kartojasi ne todėl, kad man trūktų minčių; tiesiog yra dalykų, kurie per geri, kad apsiribotum trim receptais. Pvz., obuolių pyragai. Pernykščiai – čia.
Arba trečiosios. Na, idėja vis tiek aiški – skanus maistas mokslų pradžios proga. Ir visai nesvarbu – iš džiugesio šitai ar kaip kompensacija vasarai pasibaigus.
Ką čia slėpt – nesu konservavimo guru, nėsyk nekaitinau išsyk dešimties trijų litrų talpos stiklainių agurkams marinuot, nė karto neviriau uogienės iš kibiro braškių, todėl nepapasakosiu jums, kaip prikonservuot kopūstų mišrainės pusei giminės visai žiemai. Man labai gaila, žinoma; ir visi kiti atsi...
Maistas – labai geras socialinis laidininkas, nemanot? Po to, kai aptariami orai, visada galima pagvildent tokias aktualias temas kaip: kokia mėsa labiausiai tinka troškiniams, ar prekybos centre X maišo skanias salotas, ką daryt su persūdytom bulvėm, kur skaniausi kebabai, koks jogurtas turi mažiau...
O jūs žinojot, kad pomidoras biologine prasme yra vaisius (populiariausias pasaulyje, beje)? Arba kad pomidorų būna visų vaivorykštės spalvų, išskyrus mėlyną (ir visa laimė, nes jei egzistuotų ir tokie, dėdė Petras, ko gero, parašytų kokį įstatymo projektą, draudžiantį augint, pardavinėt ir valgyt p...
Gi sakiau, kad olimpiada smagu! Ir ne tik tada, kai matai, kaip atkaklumas, užsispyrimas ir juodas (t.y., chloruotas) darbas džiaugsmo ašarom ritasi skruostais (kaip gražiai pasakiau!) (man tik pikta, kad visi bamba, jog ėėė-emigrantė, kai tuo tarpu apie krepšininkus nieko panašaus net ir labai atid...
Truputį šilta, ką? Pats tas savaitgaliui maitinant uodus ir bandant įtempt palapinių virves (nebent jums olimpinių žaidynių karštinė (kaip kad man, pavyzdžiui) – tada bet koks palankaus oro, buities darbų ir panašių ne mirk-gyvenk reikalų iškeitimas į spoksojimą televizoriun yra pateisinamas ir nekv...
Tai ką? Vasara? Susiplanavot atostogas? Nes aš tai taip, todėl su giliu liūdesiu ir kitais baisiais dalykais širdy pranešu, kad kokį mėnesį opusų nebus.
Ridikėliai yra gerai, ridikėliai yra tikrasis pavasaris, ridikėliai yra *kiti gražūs ir romantiški pareiškimai*. Dar ridikėliai galėtų būt nūdienos ideologiniu simboliu, bet kiek galima apie tą patį.
Ledus namuose galima gaminti dviem būdais: su ledų gaminimo aparatu ir be. Pašnekėkim apie abu.
Pakalbėkim apie tai, kada patiekalą galima vadint klasikiniu, gerai? Nes esu veik tikra, jog kad ir ką berašyčiau, kad ir kokiais šaltiniais besiremčiau, atsiras tokių, kurie šūkaus, jog aš nė nenutuokiu, ką kalbu, nes ten, kur skaitė jie, Cezario salotų padažui buvo naudojamas tik trynys, o ne visa...
Aštru. Turbūt tai pirmas epitetas, šaunąs galvon, kai perskaitot/išgirstat žodžius Meksika ir kąsnis vienam sakiny. Nieko keisto – čili/aitriuosius pipirus ten deda visur - pradedant sriuba, baigiant šokoladu.
Sluoksniuota tešla yra gėris dėl trijų priežasčių: velniškai skani (kepiniai, ta prasme. Ir ne, aš nežinau, kas tos kalorijos), baisiai nepretenzinga, kai reikia surast jai kompaniją, ir jos vienintelės galima rasti bet kuriame prekybos centre ar laikyti pakelį-kitą šaldymo kameroje, t.y., galima įr...
Jeigu Velykos jums – šventė svarbi, tai savąjį šventinį meniu jau suplanavot ir ant šaldytuvo pakabinot, kad tik ko neužmirštumėt. Vadinasi, siūlyt gamint ką nors specialiai šiam sekmadieniui būtų šauksmas tyruose. Aš gal ir visai pašūkaučiau, bet, nepykit, gerklę baisiai skauda.
Garų puodas sukelia dvi problemas: arba jis yra, bet visai neaišku, ką įdomaus jame gamint, arba jo nėra. Pastarąją problemą nesudėtinga išspręst nusiperkant tinkamo dydžio tinklelį puodui – su tokiu įrenginiu pyragų gamint gal ir nesiūlyčiau, bet tai puikus būdas patikrint, kiek garintas maistas jū...
Pavasarį žmonės susiskirsto į dvi grupes. Tuos, kurie išbraukia iš savo kasdienio raciono visokius skanius dalykus ir žaidžia žieminių kilogramų tirpdymą, bei tuos, kurie sėdėjimą ant sofos tamsiais vakarais išmaino į saulę ir ilgus pasivaikščiojimus, gamtą ar net kokį daržą/sodą, o po to valgo saus...
Varškė yra gėris, todėl dar tikrai ne kartą ir ne du rašysiu, kaip ją, maistą, kasdienį ir ne, gaminant, skaniau vartot. Todėl papasakosiu (arba ne) apie visus kalcius ir riebumus kitąsyk. Dabar pakalbėkim apie skaičius.
Taigi, taigi. Apklausoj balsavot taip, kaip balsavot (labai ačiū, beje), todėl šiandien pažiūrėsim, ką galima nuveikt vienam puode. Šįsyk siūlysiu gamint tik ant viryklės; puodus, orkaitėn grūdamus, aptarsim kitąsyk.
Ar kada esat išėmę iš piniginės popierėlį su dviejų lakūnų veidais ir nusviedę jį tiesiai šiukšliadėžėn? Lažinuos, kad ne – na, pripažinkim, tai nėra labai šauni mintis.