Šis įdarytų paprikų receptas itin tiks norintiems sotesnio patiekalo. Išbandykite: nors šiek tiek užtruksite, tačiau neabejokite – įdarytos paprikos yra labai skanu.
Kuskusas
33 straipsnių
Universalios kuskuso salotos su daržovėmis – galima valgyti vienas, o galima patiekti prie žuvies, mėsos patiekalų kaip sotų ir maistingą garnyrą. Apšlakstykite kuskuso salotos su daržovėmis citrinos sultimis ir patiekite
Kuskuso salotos su halumio sūriu tiks ir pusryčiams, ir vakarienei. Gaminkite jas ne tik tada, kai stinga laiko, bet ir panorėję sveikų, gaivių salotų. Kuskuso salotos su halumio sūriu patiekite dar šiltas.
Kuskusas su vaisiais – dienos pradžiai skirtas patiekalas, kuriame puikiai subalansuotas sūru-saldu skonis.
Viduržemio jūros skonių ir virtuvės tradicijų įkvėptos keptos paprikos, kurias galima patiekti ir kaip užkandį, ir pagrindinį patiekalą ar vegetarišką garnyrą prie mėsos ar žuvies patiekalų, taip pat ir keptas ant grotelių. Tokie receptai smagūs ir dėl skonių gausos, ir galimybės improvizuoti.
Ruduo priverčia vis dažniau grįžti į virtuvę ir gaminti sotesnius patiekalus, taip namuose salotas vis dažniau keičia labiau pilvus užpildantys patiekalai. Išbandykite šį patiekalą ir pasistenkite, kad jis bent keliais žingsniais būtų liesesnis.
Ilgiausią metų dieną daug kas renkasi praleisti gamtoje, juolab, kai prieš akis – ilgasis savaitgalis. Neatskiriama Joninių dalis – mėsos ant žarijų kepimas bei įvairūs užkandžiai, kuriuos lengva pasigaminti namuose bei pasiimti su savimi į iškylą švenčiant trumpiausią metų naktį. Kad vasaros šventė...
Urtė Mikelevičiūtė rekomenduoja: gardžios pomidorų, kuskuso ir mėlynojo pelėsinio sūrio salotos (13)
Lengvos ir gaivios salotos, kurios tiks bet kuriuo sezonu. Jausitės sotūs, bet nepersivalgysite. Tinka kaip garnyras (prie vištienos ypač) arba kaip pagrindinis valgis lengviems pietums ar vakarienei.
Glikeminis indeksas (toliau GI) dažnai minimas įvairiuose leidiniuose ir straipsniuose, skatinama vartoti žemo ir riboti aukšto GI produktus.
Kam valgyti ryžius, jei galima mėgautis šimtąkart skanesniu garnyru: pakerės migdolinis kuskusas (20)
Tai dūmo kvapo garnyras, kurio paragavus gali kilti noras pastumti į šalį pagrindinį patiekalą ir visą dėmesį sutelkti į šį gardumyną, rašo thekitchn.com.
Šiuo metu vyksta nuožmi žiemos ir pavasario kova. Pirmauja tai vienas, tai kitas, bet mes visi žinome, kad anksčiau ar vėliau pavasaris visgi nugalės. O kol jis garbingai užims savo vietą, surinkite visas užsibuvusias žiemos daržoves ir pasigaminkite aromatingą ir skonių pilną marokietišką daržovių ...
Šį receptą įkvėpė gatavos prekybos centre pirktos, bet netikėtai labai skanios kuskuso salotos. Vieną dieną tokių paragavusi, jau kitą pabandžiau pagaminti kažką panašaus. Receptas greitas, o salotos sočios ir karštos. Galima salotas gaminti ir be kiaušinio, bet su skystu tryniu juk viskas skaniau!
Artėjant vasarai nemaža dalis mūsų susirūpina dėl savo figūros – o kaipgi reiks išsirengti paplūdimyje, jei šen bei ten karo koks lašinukas. Neretai tai paskatina griebtis drastiškų dietų. Tačiau gal galima reikšmingų rezultatų pasiekti ir nepuolant į kraštutinumus? Specialistai sako – tikrai taip.
Deividas Gailius iš Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandos dar kartą priėmė LKL FIT virtuvės iššūkį. Šįkart su „IDW Esperanza resort“ virtuvės šefu gamino ėrienos šonkaulius su kuskuso salotomis.
Arabų kraštuose populiariausia mėsa yra aviena. Arabai savo patiekalams nepagaili prieskonių. Vienas iš tokių derinių yra avienos mėsa, paruošta su geltonomis citrinomis. Citrinų rūgštumas ir švelnus žievelių kartumas, susimaišę su avienos lajumi, virsta nuostabia egzotika lietuvių gomuriui.