Vištienos gabaliukai tešloje rizikuoja tapti tikru šios vasaros hitu. Virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks demonstruoja, kaip pasigaminti itin gardų patiekalą. Vištienos gabaliukai tešloje skanūs tiek karšti, tiek atvėsę.
Kvietiniai miltai
105 straipsnių
Jei jums įdomu išbandyti naujus receptus, kepkite šį vištienos filė kepsnį. Minkšta, sultinga mėsytė, o kepsnys – sotus ir itin gardus. Vištienos filė kepsnį patiekite su barbekiu padažu.
Šįkart virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks pademonstruos, kaip pagaminti itin gardų vištienos šnicelį. Patikėkite – valgant šį patiekalą jums tikrai nieko nepritrūks. Vištienos šnicelis – tikriems karališkiems pietums.
Kruasanai su vaisiais – tikras vasariškas desertas. Ką tik iškeptus dar karštus ir gardžiai kvepiančius kruasanus valgykite užgerdami skania kava. O prie kruasanų nepamirškite ir vaisių – dabar jie patys skaniausi.
Pietūs bus gardūs ir sotūs, jei gaminsite bulvinius blynus su kiaušiniu. Kepkite ir valgykite iškart, kol patiekalas dar karštas. Neabejojame – ši bulvinių blynų su kiaušiniu versija jūsų virtuvėje įsitvirtins ilgam.
Jei svarstote, ką pagaminti desertui, kepkite cinamoninį keksą. Pagaminti itin paprasta, o minkštutis keksas nustebins purumu ir kvapnumu. Iškepusį cinamoninį keksą apibarstykite cukraus pudra.
Lengvas ir purus varškės apkepas su braškėmis gali tapti puikiu patiekalu vakarienei ar pusryčiams. Paruošiamas greitai ir lengvai, beliks sulaukti, kol iškeps orkaitėje. Iškepusį varškės apkepą su braškėmis apibarstykite cukraus pudra.
Juk ne kartą taip nutiko, kad liko picos tešlos. Neskubėkite jos išmesti – virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks parodys, kokių gardžių sūrio lazdelių galite pasigaminti.
Nuostabus dalykas tos mini užkepėlės su grybais – tinka tiek pusryčiams ar vakarienei, tiek įsidėti į pietų dėžutę ar neštis į pikniką gamtoje. Užkepėlės minkštos ir itin turtingo skonio, tad abejonių nėra – tikrai patiks!
Šįkart pusryčiams ar pietums gaminsime kakavinius lietinius. Sodrios šokolado spalvos kvapnūs blynai ne tik gardūs, tačiau ir atrodo itin patraukliai. Kakavinių lietinių niekada neatsisako šokoladinių patiekalų mėgėjai.
Jei norite mėgautis kakaviniu biskvitu su ledais, gaminkite šį desertą iš vakaro. Tai gaivus ir sotus skanėstas, kuris patiks tiek mažam, tiek dideliam. Kakavinį biskvitą su ledais patiekite vos supjaustę.
Kas gali būti paprasčiau – išvirti spurgas iš vos kelių ingredientų. Tešlą užmaišysite vos per minutę, o iškepsite – per 4 minutes. Spurgos tokios gardžios, kad prireiks valios sustoti jas valgyti.
Ne visada, kai užsimanome, po ranka yra tortilijų. Todėl virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks dalijasi receptu, kaip jų patiems pasigaminti namuose. Patikėkite, paruošti naminių tortilijų – labai paprasta.
Gardus ir kvapnus obuolių pyragas, kuriuo galėsite palepinti savo artimuosius. Sviestinė tešla ir drėgni aromatingi obuoliai. Kepkite obuolių pyragą apie 40-45 minutes, kol gražiai paruduos.
Pietums ir vakarienei – traški vištiena kukurūzų apvalkale. Šiai minkštai mėsytei traškia išore tikrai neliksite abejingi. Vištieną kukurūzų apvalkale patiekite, kol karšta.
Šis desertas – sausainių su avižiniais dribsniais – labai skanus. Be to, jį galima priskirti sveikesnių gardėsių kategorijai. Tad sausainių su avižiniais dribsniais drąsiai duokite ir vaikams.
Tai receptas belgiškų vaflių gerbėjams. Jei esate įpratę labiau juos ruošti kaip pusryčių patiekalą, sužinosite, kaip vaflius paversti desertu. Gamindami pagal šį receptą iškepsite iš išorės itin traškius vaflius.
Morkų pyragas – puikus pasirinkimas norint sveikesnio deserto. Minkštas, purus ir drėgnas – jis labai skanus. O jei morkų pyrago liks, kitą dieną jis bus dar skanesnis ir sultingesnis.
Varškėčių atsisakytų nebent tas, kas jų nėra ragavęs. Na o patiekiami su kvapnia braškių uogiene, jie akimirksniu nukelia į vaikystės virtuvę, kai mama ar močiutė traukdavo juos tiesiai iš keptuvės ir ragindavo nedelsiant valgyti. Patiekdami varškėčius su braškių uogiene papuoškite mėgstamomis uogom...
Apie tokius trapios tešlos pyragus sakoma – tirpsta burnoje. Ir tikrai – šis trapus sviestinės tešlos gardėsis tirpsta burnoje. Gamindami trapios tešlos pyragą neužtruksite, beliks sulaukti, kol savo darbą atliks orkaitė.