Maždaug 36 proc. amerikiečių turi tam tikrą laktozės netoleravimą – virškinimo sutrikimą, kuris atsiranda, kai plonoji žarna negamina pakankamai laktazės fermento, reikalingo natūraliam piene esančiam cukrui (laktozei) skaidyti.
laktazė
4 straipsnių
Ar tikrai vyresniame amžiuje vertėtų atsisakyti pieno produktų? Vaida Kurpienė atsakė į šį klausimą (2)
Daugelis be pieno produktų neįsivaizduoja savo mitybos. Yra daug nuomonių dėl pieno ir jo produktų naudos ir žalos organizmui, manoma, kad gausus šių produktų vartojimas turi įtakos žmogaus sveikatai ir savijautai. Teigiama, kad vyresniame amžiuje vertėtų jų atsisakyti. Ar tai yra tiesa? Jei taip, k...
Profesorius Stukas – viskas, ką būtina žinoti apie pieną: kam gerti į sveikatą, o kada griežtai sustoti? (72)
Vilniaus universiteto medicinos fakulteto dėstytojas Rimantas Stukas sako, kad dažnai tenka išgirsti klausimus, ar galima ir, ar reikia gerti pieną. Apie tai, kokį pieną ir kaip dažnai reikia gerti, profesorius pasakojo DELFI laidoje „Sveikatos receptas“
Pučia pilvą, skauda galvą, viduriuojate, o gal veidą ėmė berti spuogeliais ar sutriko atmintis? Jeigu šiuos simptomus pastebite pavartoję pieno produktų, labai gali būti, kad jūsų organizmas neskaido laktozės (pieno cukraus) – su šia problema susiduria daugiau nei 30 proc. lietuvių.