Laukinės žąsys

75 straipsnių

Andrius Užkalnis

Vėl ir vėl žmonės pastebi, kad vis lankausi geriausiose šalies valgymo vietose, neva neprieinamose „paprastam žmogui“, visokiuose Michelin pažymėtose pasipūtusiuose restoranuose, kur tiek lėkščių ir įrankių, o taip pat taurių, bokalų, stikliukų ir fužerių, kad „paprastas žmogus“ net nesusigaudo, gla...

2025.01.12 19:19
Andrius Užkalnis

Prieš daugiau nei dešimtmetį buvo Lietuvoje toks anglų restoranininkas, atidaręs gana blankų restoraną Užupyje ir susirinkęs skandalingą šlovę neapdairiais pareiškimais: girdi, Lietuva yra picų kraštas, o jis pamokysiąs lietuvius valgyti tikrą maistą, o ne picas.

2024.12.15 19:24
Andrius Užkalnis

Varėna artima mano širdžiai, ir ne tik todėl, kad mano vaikystės vasaromis Zervynų kaime tai buvo artimiausias miestelis, ir ne tik todėl, kad ant vieno iš pastatų yra „Karalių pasakos“ fragmentas – tai gražiausias M.K.Čiurlionio paveikslas, ir šiaip gražiausias lietuviškas paveikslas pasaulyje, ne ...

2024.12.08 21:03
Andrius Užkalnis

Lietuviai turi rimtų emocinių problemų, vadindami įstaigas, kuriose galima valgyti. Žodžio „restoranas“ bijo ir jau trisdešimt metų burba, kad „McDonald’s – ne restoranas“, ir aiškina, kad ten nėra žvakidžių ir baltų staltiesių, tai todėl.

2024.11.10 18:48
Andrius Užkalnis

Jeigu, kaip ir aš, užaugote filmo „Wall Street“ paveiktas (to senojo, 1987 metų, ne šiuolaikinių perdarymų) – mane suprasite. Priminsiu: filmas buvo sukurtas, kaip socialisto režisieriaus Oliverio Stone moralas apie kapitalizmo piktžaizdes, tačiau tapo mano kartos receptu, kaip reikia gyventi (arba ...

2023.08.06 17:27
Andrius Užkalnis

Atsiprašau, negalėjau susilaikyti, turėjau parašyti ką nors apie pinigus ir mokėjimą. Ne juokas, 116 eurų paprastam pavalgymui. O dėl to, kad moka kiti: žmonėms patinka galvoti, kad aš valgau nemokamai. Kai rašiau, kad mokėjo Inga Valinskienė, jūs neįsivaizduojate, kaip gerai suskaitė. Tekstą rasite...

2023.04.09 18:53
Andrius Užkalnis

Kaip žmogus, gimęs sovietų Lietuvoje, jaučiuosi nesvetimas gruziniškos (arba kartveliškos, kaip man nuolat primena) virtuvės fenomenui. Ne tik todėl, kad vaikystėje esu buvęs Sakartvele, kurį tada vadino Gruzija, ir net galiu pasigirti, kad gyvenome tada kurorte, kuris vadinasi Gudauta, ir yra prie ...

2023.04.02 21:00