Akylesni kelionių medžiotojai jau bus pastebėję, kad iš Lietuvos gana pigiai galima nuskristi į Italiją. Tik ne į tą Italiją, kur teks brautis pro turistų būrius ir po nosimi sau burnoti, ko jie čia visi suvažiavo. Ne, ne, iš Vilniaus oro uosto, tikrai neišleidžiant daug pinigų, galima nuskristi į P...
Lavazza
7 straipsnių
Į turistų dar neatrastą Italijos perlą iš Lietuvos galima nuskristi už 20 eurų: ką veikti šiame mieste ir kuo jis ypatingas? (2)
Šiemet iš Lietuvos pirmą kartą pradėti tiesioginiai skrydžiai į Italijos šiaurėje esantį Turiną. Žiemą ten siūlomos puikios trasos žiemos sporto mėgėjams, šis miestas taip pat garsėja priimtinomis kainomis, šeimynine atmosfera ir visų pamėgta tradicine itališka virtuve. Nuvykau patikrinti, ką dar, b...
Gustavas Wilhelmas Pauligas (1850–1907) gimė Vokietijoje, Liubeko mieste, sodininko šeimoje. Sulaukęs 21 metų garlaiviu atvyko į Suomiją dirbti klerku „Nokios“ kompanijoje – tai nebuvo nieko ypatingo, nes Liubeko verslo bendruomenė palaikė ryšius su Suomija dar nuo Hanzos lygos laikų. Daugelis suomi...
Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) pirmadienį pranešė demaskavusi buitine technika bei grožio reikmenimis visoje Lietuvoje prekiavusią ir milijoninę apyvartą generavusią įmonę. Delfi šaltinių teigimu, mokesčių slėpimu įtariama įmonė galimai yra Kaune registruota UAB „Krinona“, valdanti bui...
Kai prieš 20 metų bendrovė „Amoka“ Lietuvą supažindino su „Lavazza“ kava, buvo sunku įsivaizduoti, kad tai ne tik paskatins lietuvius pamėgti espresą, bet ir taps kasdienių kavos gėrimo įpročių keitimo ir kitokios kavos kultūros puoselėjimo pradžia Lietuvoje. Juk daug kam šiandien kokybiška itališka...
Rinkdamiesi vieną ar kitą produktą dažnai galvoje negalime ištrinti per televizorių matytų reklamų, stiprią įtaką daro ir neplanuotai pinigines atverti kviečiančios nuolaidos, kiti tiesiog ištisus metus lieka ištikimi vienam ir tam pačiam prekės ženklui įsitikinę, kad šis produktas išties geriausias...
Gastronomijos ir kavos sankirtoje gimsta originaliausios inovacijos, žaismingai besiginčijančios su nusistovėjusiais kanonais ir skatinančios pažvelgti į maisto kultūrą naujomis akimis. Moksliniai eksperimentai, mada, originaliausios XX a. Europos mąstytojų mintys ir garsiausių šių dienų virtuvės še...