Imuninės sistemos susilpnėjimas, miego sutrikimai, nerimo sutrikimai, lėtinės neinfekcinės ligos (pavyzdžiui, cukrinis diabetas, hipertenzija, onkologinės ligos) – tai tik maža dalis ligų, kurias gali sukelti stresas. Kai jau stresas veikia mūsų sveikatą, sunku kartais ir pagalvoti, kas laukia senat...
Lėtinės neinfekcinės ligos
10 straipsnių
Vaikų nevalgumas – daug diskusijų sukelianti tema vien dėl skirtingo tėvų bei senelių suvokimo, kiek vaikas išties turi valgyti. Vaistininkė pataria, kada mažą vaiko apetitą tikrai galima vadinti problema ir kokiomis priemonėmis ją išspręsti.
Pirmai koronaviruso bangai aprimus reikia išmokti daug pamokų, viena iš jų – būtinybė plėsti infekcinių ligų infrastruktūrą, sako sveikatos apsaugos ministras.
„Mikrobus, kurie gyvuoja tik greitai plisdami nuo žmogaus žmogui, atranka išmokė stengtis, kad nešiotojai būtų gyvi ir vaikščiotų, taigi spaustų rankas ir apčiaudėtų kuo daugiau žmonių. Mikrobai tampa vis godesni, nes bet kokia kaina nori išlikti“, – knygoje „Proto amžius“ rašo vienas įtakingiausių ...
Tai, kad žmonės, švelniai tariant, prastokai rūpinasi rankų higiena, nėra jau labai didelė naujiena. Moksliniai tyrimai rodo, kad tik 70 proc. žmonių po tualeto plaunasi rankas. Iš to būtų galima pasijuokti, tačiau juokai išlaksto, jeigu prisimintume, kad kiekvieną dieną visame pasaulyje nuo infekci...
Trečiadienį Lietuvos mokslų akademijoje Vilniuje bus įteiktos mokslo premijos.
Lėtinės neinfekcinės ligos dažniausiai išsivysto dėl neteisingos gyvensenos, t.y. tam tikrų asmeninių įpročių, kuriuos iš tikrųjų galime valdyti ir keisti.
Pastarąjį dešimtmetį augo senyvų žmonių dalis visuomenėje. 2014 m. 60 m. ir vyresni asmenys sudarė 24,4 proc. šalies populiacijos, nors prieš dešimtmetį tokių žmonių buvo 3,2 proc. mažiau. Taip pat dabar daugiau senyvo amžiaus žmonių serga, teigia Higienos instituto specialistai.
Lietuvos gyventojų mirties priežasčių struktūra jau daugelį metų išlieka nepakitusi.
Mokslininkai, ištyrę ir įvertinę suaugusių Lietuvos žmonių gyvensenos bei mitybos įpročių pokyčius per paskutiniuosius du dešimtmečius, nustatė, jog šie kito sveikatai naudinga linkme. Maistui gaminti naudojama daugiau augalinių aliejų, dažniau valgomos daržovės ir vaisiai, tačiau vis dar vartojama ...