Kai už lango vėlyvas ruduo ar žiema, kai norisi sušilti ir pasisotinti, pasigaminkite šį vištų kepenėlių troškinį. Vištų kepenėlės yra puikus pasirinkimas – jų rasite bet kurioje parduotuvėje, kaina nesikandžioja ir atitinka visus „Lieknųjų gurmanų“ programos reikalavimus.
Lieknieji Gurmanai
41 straipsnių
Lieknųjų Gurmanų lieknėjimo paslaptys ir geriausi receptai jau pasiekiami ne tik interneto vartotojams – šią savaitę knygynuose pasirodė šio judėjimo įkūrėjų, mokslų daktarės Donatos Uchockienės ir ekonomisto Martyno Mikelėno receptų knyga „Lieknieji gurmanai“.
Nusprendus lieknėti visada tenka priimti sprendimus apie maistą. Turime keletą pasirinkimų – arba valgyti mažiau ir tikėtis, kad sulieknėsime, arba valgyti kitaip. Lieknieji Gurmanai valgo kitaip.
Puikiai suprantame automobilius, lėktuvus, kompiuterius, bet vis dar labai mažai žinome apie žmogaus funkcionavimą. Nenuostabu, išmanome tai, ką esame sukūrę patys. O tai, kas nėra mūsų pačių sutverta, pažinimui pasiduoda sunkiau.
Norime viską daryti su dideliu pasimėgavimu, malonumu. Jei to nėra, kartais greitai prarandame motyvaciją, ir tas pasirinktas darbas paprasčiausiai lieka arba nebaigtas, arba skubotai ir prastokai pribaigtas. Lieknėjimas yra labai svarbus projektas, kuriam kaupiamės ne vieną dieną, todėl kai jau pra...
Nusprendus lieknėti, visada tenka priimti sprendimus apie maistą. Turime keletą pasirinkimų - arba valgyti mažiau ir tikėtis, kad sulieknėsime, arba valgyti kitaip. Lieknieji Gurmanai valgo kitaip.
Kai draugai manęs paklausia - “kas yra Lieknieji Gurmanai?”, aš juos pristatau kaip laimingai, sočiai ir skaniai lieknėjančią bendruomėnę. Šiandien pateikiu puikų receptą iš mūsų draugų.
Besimaitinantys su Lieknaisiais Gurmanais pastebi, kad svoris krenta, nors valgoma iki soties. Alkis gali tapti prastu partneriu šaltuoju metų sezonu, todėl šiandien siūlysiu pasigaminti didžiausią alkio priešą - skanų ir šiltą jautienos troškinį.
Rudenėjant vis daugiau laiko praleidžiame namuose, o atėjus laikui valgyti norime ko nors šildančio, švelnaus ir skanaus. Kad ir ką pasirenkame, svarbu, kad be sąžinės graužaties galėtume tai valgyti iki soties ir nebijoti didėjančių apimčių.
Kai norisi egzotiško maisto, kurį galima paruošti labai greitai ir paprastai pasikliauju Donatos greituoju kario receptu. Yra ir ilgas kelias kaip viską gaminti, bet Donata yra įsitikinusi, kad patiekalas privalo būti paruoštas iki išverdant ryžiams.
Artėjant žiemai ir orams vis labiau vėstant, dažnai gaminu sriubas. Kažkada esu minėjęs, kad mano virtuvėje sriuba yra skystesnis troškinys. Taip, yra panašiai, bet į šią kategoriją neįtrauktos trintos sriubos, kurios yra vienareikšmiškai mano mėgstamiausios sriubos. Svarbiausia, kad jos būtų pagami...
Ryžiai, kaip ir kiti grūdai, yra svarbi lieknėjančio mitybos raciono dalis. Tai yra reikalingi mūsų organizmui angliavandeniai, jie suteikia daug energijos ir sušildo vėstant orams. Gal kitos dietos ignoruoj, ar demonizuoja grūdus, bet Lieknieji Gurmanai juos valgo pilnais žandais ir siūlo lygiai ta...
Lieknieji Gurmanai siekia valgyti skaniai ir tai yra labai svarbu norint maloniai mesti nereikalingus kilogramus. O kas atsitinka, kai norime valgyti sočius savaitgalio pietus? Be jokios sąžinės graužaties imame ir juos valgome. Mesdami svorį siekiame ir toliau gaminti fantastiškai skanų maistą ir j...
Jei nori sulieknėti ar išlaikyti lieknas kūno linijas šaltuoju metų laiku, tam puikiai tinka neriebūs ir šilti troškinai. Bet vien troškiniais gyvas nebūsi, o ir norisi ko nors šiek tiek prašmatnesnio. Šis receptas kaip tik skirtas tam, kad galėtum save palepinti, o savaitgalį susirinkusius draugus ...
Praeitą savaitę priminiau apie troškinius. Oras žada palaipsniui atvėsti, o maistas ant mano stalo jau tik šiltas. Šį kartą siūlau papildyti savo arsenalą dviem troškinių receptais, kurie absoliučiai nereikalauja didelių pastangų, sušildys, o jų paprastas skonis tiesiog pakelia stogą.
Kai pritrūksta laiko ir kūrybinės išmonės renkuosi tai, ką gaminti lengviausia – troškinius…
Lieknieji Gurmanai yra besimėgaujanti maistu ir liekna (lieknėjanti, palaikanti lieknumą, galvojanti apie lieknėjimą, ar dar kaip nors susijusi su lieknėjimu) bendruomenė. Mūsų bendruomeniškumas, laisva idėjų kaita, diskusijos, konsultacijos visiems prisijungusiems prie bendruomenės ir, svarbiausiai...
Visada buvau gero maisto fanas. Kai močiutė gamindavo vištienos kepsnį, būdavau pirmose valgančiųjų eilėse. Aš vis dar esu gero maisto fanas ir neįsivaizduoju skanesnio maisto, nei ilgai keptos ėrienos kojos su citrininių mėtų padažu (turbūt aš taip mėgstu ėrieną dėl jos specifinio skonio). Taip jau...
Kai nusprendi keisti mitybą ir iš savo raciono išmeti riebius produktus ir cukrų, anksčiau ar vėliau ištinka skonio krizė. Lieknųjų Gurmanų programos besilaikantys, pakeitus mitybą kartais patiria skonio krizę, bet visi ją sėkmingai nugali. Kodėl? Nes skonis yra takelis per pievą - kai juo nustoji v...
Sinoptikams pradėjus prognozuoti orų vėsimą, iš karto pradedu valgyti šiltesnį ir sotesnį maistą. Kas gali būti geriau nei sultinga ir minkšta žuvis patiekta su bulvėmis, morkomis ir vyno padažu?