Nuo karo metais įsteigtos daržovių raugyklos iki vieno didžiausių konservuotų maisto produktų, majonezo ir padažų gamintojo Baltijos šalyse – taip išaugo 80-ąjį veiklos jubiliejų šiemet sutinkantis Kėdainių konservų fabrikas.
lietuviški produktai
5 straipsnių
Dietologas apie supermaistą, būtiną kiekvienam: pasitikrinkite, ar šių produktų yra jūsų šaldytuve (1)
Valgymas to, kas auginama, brandinama mūsų šalyje – štai ką sutarėme vadinti lokalia mityba. Nuo to, ką dedame į savo pirkinių krepšelį, priklauso ne tik mūsų organizmo, bet ir planetos būklė: apie trumpesnę maisto tiekimo grandinę kalbama nuolat. Vis dėlto, dažnai parduotuvių lentynose ieškome egzo...
Lietuviai skaito produktų etiketes, o specialūs produktų žymėjimai, tokie kaip „ekologiška“ ar „be konservantų“, kartais turi įtakos jų pirkimo įpročiams. Maža to, Lietuvos gyventojams rūpi įmonės ar prekės ženklo reputacija, o ši turi įtakos sprendimui pirkti. Tokias tendencijas atskleidė „Spinter ...
Naujas tyrimas rodo, kad gyventojai, net nesusipažinę su maisto preke, lietuvišką produkciją vertina kaip sveikesnę ir natūralesnę už užsienietišką.
Jeigu jūsų kas nors paprašytų išvardyti tris lietuvių sukurtus produktus, kurie garsina šalį užsienyje, ką atsakytumėte? Ko gero, pirmosios į galvą šovusios mintys nebūtų labai originalios: krepšinis, lazeriai ir gal dar mobiliosios aplikacijos. Ar tai viskas, kuo mūsų šalis gali pasididžiuoti prieš...