Lietuvos paukštininkystės asociacija

16 straipsnių

Parengė Lietuvos paukštininkystės asociacija

Sutinka pagal rūbą, išlydi pagal protą – dažnai girdimas posakis. Paukštienai jį galėtume pritaikyti ir taip – sutinka pagal pakuotę, pamėgsta pagal kokybę. „Pakuotė – ne tik būdas išlaikyti šviežią vištieną, bet ir informatyvi dėžutė, padedanti išsirinkti kokybišką produktą. Tereikia atidumo ir geb...

2025.03.24 18:42
Parengė Lietuvos paukštininkystės asociacija

Siekiant mažinti aplinkos taršą ir užtikrinti vartotojams šviežesnį maistą, Europos Sąjunga vis aktyviau skatina trumpąsias maisto tiekimo grandines. Šios grandinės dažnai remiasi „Nuo lauko iki stalo“ principu, kuris užtikrina atsakingą kokybės kontrolę, produktų saugumą ir tvarumą visuose gamybos ...

2025.03.14 13:15
Parengė Lietuvos paukštininkystės asociacija

Daugelis renkasi Lietuvoje užaugintą paukštieną ne tik palaikydami vietinius ūkininkus, bet ir dėl akivaizdžių privalumų. Trumpesnės tiekimo grandinės užtikrina, kad švieži produktai greičiau pasiekia parduotuves, išlaikydami natūralų skonį. Be to, aiški produkcijos kilmė suteikia daugiau pasitikėji...

2024.11.29 15:44
Parengė Lietuvos paukštininkystės asociacija

Šiandien, kai parduotuvių lentynos lūžta nuo įvairiausių produktų gausos, kaina dažnai tampa lemiamu vartotojų pasirinkimo kriterijumi. Tačiau Lietuvos ūkininkai, siekiantys aukščiausių kokybės standartų, yra įsitikinę – pirkėjai vertina vietinės produkcijos unikalumą. Tai skatina juos ne tik puosel...

2024.11.28 11:31
Parengė Lietuvos paukštininkystės asociacija

Vištiena – vienas populiariausių pasirinkimų lietuvių racione. Tai ne tik sveika ir kasdienę mitybą praturtinanti, bet ir daugybę galimybių kulinariniams eksperimentams suteikianti mėsa. „Vilniaus paukštyno“ naujų produktų kūrimo technologas Raimondas Čironis dalijasi vertingais patarimais, kaip pa...

2024.11.27 15:11
Parengė Lietuvos paukštininkystės asociacija

Mūsų šalies gyventojų itin vertinama Lietuvoje užauginta ir pagaminta paukštiena sėkmingai įsitvirtino užsienio rinkose. Ir tam yra svarių priežasčių – pagal Nacionalinę maisto kokybės (NKP) sistemą sertifikuoti vištienos produktai vertinami kaip sveikatai palankesni ir išskiriantys itin aukšta koky...

2024.11.22 11:51
Parengė Lietuvos paukštininkystės asociacija

Kai renkamės vietinę paukštieną, mūsų sprendimas dažnai atrodo paprastas: šviežesnė, kokybiškesnė, dažnai netgi skanesnė produkcija. Tačiau norint suprasti tikrąją lietuviškos paukštienos vertę, reikia pažvelgti giliau – į tai, ką reiškia vietinių produktų pasirinkimas ekonomikai, aplinkai ir mums p...

2024.11.20 10:21
Parengė Lietuvos paukštininkystės asociacija

Aukštai kokybės kartelę iškėlę Lietuvos ūkininkai užsibrėžė įrodyti, kad jų gaminama produkcija pranoksta ES standartus ir teisės aktuose numatytus reikalavimus. Tokią galimybę jiems suteikia Nacionalinės maisto kokybės (NKP) sertifikatai. Paukštininkystės sektoriuje šis sertifikatas tapo svarbiu ko...

2024.11.15 13:31
Parengė Lietuvos paukštininkystės asociacija

Šimtai triukų, kaip paukštieną paruošti sultingai, sveikai ir skaniai, dar negarantuoja sėkmės. Net patyrę virtuvės šefai sutiks, kad pirmiausia ir svarbiausia – pasirinkti kokybišką mėsą. Pagal Nacionalinę maisto kokybės (NKP) sistemą sertifikuota ir „Nacionalinė kokybė Lietuva“ ženklu pažymėta pau...

2024.11.14 13:31

Lietuvoje nuo paukščių gripo praėjusią savaitę nugaišus pirmiesiems sparnuočiams, valdžios institucijos imasi prevencinių veiksmų skelbdamos rekomendacijas ir vykdydamos informacinę kampaniją. Naujienų agentūros ELTA kalbinti paukščių augintojų atstovai teigia, kad priemonės būtinos ir kol kas jų pa...

2017.03.06 18:27