Daugelis renkasi Lietuvoje užaugintą paukštieną ne tik palaikydami vietinius ūkininkus, bet ir dėl akivaizdžių privalumų. Trumpesnės tiekimo grandinės užtikrina, kad švieži produktai greičiau pasiekia parduotuves, išlaikydami natūralų skonį. Be to, aiški produkcijos kilmė suteikia daugiau pasitikėji...
Lietuvos paukštininkystės asociacija
13 straipsnių
Kaišiadoryse gyvenantis ūkininkas papasakojo, kaip tenka auginti vištas, norint užtikrinti aukščiausią kokybę (1)
Sigitas Petkevičius, patyręs paukštininkystės sektoriaus verslininkas, jau daugiau nei 30 metų puoselėja savo ūkį Kaišiadorių rajone. Kasmet čia užauginama šimtai tūkstančių mėsinių viščiukų.
Šiandien, kai parduotuvių lentynos lūžta nuo įvairiausių produktų gausos, kaina dažnai tampa lemiamu vartotojų pasirinkimo kriterijumi. Tačiau Lietuvos ūkininkai, siekiantys aukščiausių kokybės standartų, yra įsitikinę – pirkėjai vertina vietinės produkcijos unikalumą. Tai skatina juos ne tik puosel...
Vištiena – vienas populiariausių pasirinkimų lietuvių racione. Tai ne tik sveika ir kasdienę mitybą praturtinanti, bet ir daugybę galimybių kulinariniams eksperimentams suteikianti mėsa. „Vilniaus paukštyno“ naujų produktų kūrimo technologas Raimondas Čironis dalijasi vertingais patarimais, kaip pa...
Mūsų šalies gyventojų itin vertinama Lietuvoje užauginta ir pagaminta paukštiena sėkmingai įsitvirtino užsienio rinkose. Ir tam yra svarių priežasčių – pagal Nacionalinę maisto kokybės (NKP) sistemą sertifikuoti vištienos produktai vertinami kaip sveikatai palankesni ir išskiriantys itin aukšta koky...
Kai renkamės vietinę paukštieną, mūsų sprendimas dažnai atrodo paprastas: šviežesnė, kokybiškesnė, dažnai netgi skanesnė produkcija. Tačiau norint suprasti tikrąją lietuviškos paukštienos vertę, reikia pažvelgti giliau – į tai, ką reiškia vietinių produktų pasirinkimas ekonomikai, aplinkai ir mums p...
Aukštai kokybės kartelę iškėlę Lietuvos ūkininkai užsibrėžė įrodyti, kad jų gaminama produkcija pranoksta ES standartus ir teisės aktuose numatytus reikalavimus. Tokią galimybę jiems suteikia Nacionalinės maisto kokybės (NKP) sertifikatai. Paukštininkystės sektoriuje šis sertifikatas tapo svarbiu ko...
Šimtai triukų, kaip paukštieną paruošti sultingai, sveikai ir skaniai, dar negarantuoja sėkmės. Net patyrę virtuvės šefai sutiks, kad pirmiausia ir svarbiausia – pasirinkti kokybišką mėsą. Pagal Nacionalinę maisto kokybės (NKP) sistemą sertifikuota ir „Nacionalinė kokybė Lietuva“ ženklu pažymėta pau...
Lietuvos paukštininkystės asociacija, remdamasi Europos Komisijos duomenimis, skelbia, kad tarp Europos Sąjungos (ES) šalių dažniausiai maisto saugos ir kokybės reikalavimų neatitinka produkcija iš Lenkijos. Asociacija pabrėžia, kad minėti pažeidimai daugiausia yra susiję su salmonelėmis užteršta le...
Lietuvos paukštininkystės asociacija turi naują direktorių. Juo tapo Gytis Kauzonas, išrinktas vienbalsiu asociacijos tarybos narių sprendimu. Naujasis Lietuvos paukštininkystės asociacijos vadovas pareigas eiti pradės nuo 2022 m. birželio 1 d.
Paukšininkystės sektoriuje nebuvo sudarytas kartelinis susitarimas, konstatavo Konkurencijos taryba.
Artimiausiu metu kai kurie vištienos produktai gali pabrangti net iki 10 proc., prognozuoja Lietuvos paukštininkystės asociacija.
Lietuvoje nuo paukščių gripo praėjusią savaitę nugaišus pirmiesiems sparnuočiams, valdžios institucijos imasi prevencinių veiksmų skelbdamos rekomendacijas ir vykdydamos informacinę kampaniją. Naujienų agentūros ELTA kalbinti paukščių augintojų atstovai teigia, kad priemonės būtinos ir kol kas jų pa...