ligoninės maistas

13 straipsnių

Ramunė Bandzienė, Eimantas Chachlovas, LNK žinios, Parengė Giedrė Balčiūtė

Neringos Pirminės sveikatos priežiūros centro (PSPC) slaugos skyriuje prižiūrima iki 12 nevaikštančių, savimi pasirūpinti neįstengiančių senolių. Dirba 11 darbuotojų. Jie nenori viešai rodytis, bet skundžiasi darbe patiriantys stresą ir net patyčias.

Toma Miknevičienė

Kartu su trejų metų dukrele Vilniaus m. klinikinės ligoninės medikų priežiūroje netikėtai atsidūrusi Renata (tikrasis moters vardas redakcijai žinomas) džiaugiasi, kad namo buvo išleistos jau kitą rytą. Moteris nebuvo pasiruošusi tam, kad šioje ligoninėje priverstinai teks pasidaryti iškrovos dieną.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) primena, kad nuo lapkričio 1 d. į ligoninę patekę pacientai savo lėkštėse turėtų neberasti riebaluose virtų, skrudintų, džiūvėsėliuose apvoliotų ar jais pabarstytų keptų mėsos, paukštienos ir žuvies gaminių, taip pat sultinių ir padažų koncentratų bei kitų sveika...

Žiedūnė Juškytė

Trečiadienį į Respublikinę Vilniaus universitetinę ligoninę (RVUL) atvyko Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) ir Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) ekspertų komanda neplanuotam maisto patikrinimui. Pacientai papasakojo, o ekspertai patikrino, koks maistas tiekiamas šioje įstaigoje...